Uwielbiam ten czas, gdy na sklepowych półkach można znaleźć świeże figi. W zeszłym roku przygotowywałem przystawkę/sałatkę z figami, mozzarellą i awokado. Dziś inna propozycja
kulinarnyJaChyba zgodzicie się ze mną, że nie ma wspanialszego zapachu jak aromat świeżeo upieczonego pieczywa. Dlatego dziś postanowiłem samemu zatroszczyć się o bułeczki na kolację i
kulinarnyJaJuż jutro, niektórzy z Was będą przygotowywać halloweenowe party. Dlatego chciałbym Wam zaproponować moją wariację na temat sałatki jarzynowej. Będzie idealna na tę okazję. Udanej zabawy
kulinarnyJaO wartościach odżywczych ryb i szpinaku nie będę się rozpisywał. Gdyż wpajano nam to już od najmłodszych lat. Dlatego dziś pora na rybkę. A konkretnie, pieczony
kulinarnyJaKolejne śniadanie z cyklu – zdrowe!Składniki są proste, pod warunkiem, że się ma w domu już wcześniej przegotowane gotowe musli. Ja moje musli robię sama. Moje
Z Kuchni Do KuchniMoi Kochani, jako, że okres świąteczny paskudnie przechorowałam i do tej pory się z tego wylizuję, to postanowiłam sobie to wszystko...odbić!Zdrowo, rzecz jasna!Dzięki
Z Kuchni Do KuchniPostanowłam zrobić domowe musli, taka mieszankę śniadaniową do mleka, jogurtu. Wyciągam pojemnik i jest gotowa!Składniki-płatki kukurydziane-Słoneczne Pola Ziarenkowo- prażone ziarna -otręby pszenne ekologiczne
Z Kuchni Do KuchniSoczewica jako jedyna ze strączkowych jest łatwo przygotowywalna, bo nie trzeba jej wcześniej namaczać i jak Wam przyjdzie ochota na pyszną, odżywczą i sycącą zupę, to
Nie Bo PiekłoDziś zapraszam Was na domowy fast food w wersji wegetariańskiej. Burgery wyszły mi wyjątkowo pyszne, szkoda tylko, że zastała mnie ciemność przy robieniu zdjęć. Ale liczę
Mienta blogUwielbiam ruskie pierogi. Zdecydowanie. Mogę je jeść na kilogramy. Z podsmażoną cebulką i gęstym jogurtem zjadają się niemal same. Bardzo długo nie miałam pojęcia dlaczego nie
Gotuj z Blue RavenTo kolejne danie z serii krzepiących i błyskawicznych. Lekko pikantne i bardzo sycące. Dzięki fasoli szparagowej i jajku w koszulce taki makaron może być pełnym daniem
OstryKęsPrzedstawiam propozycję na szybką przekąskę lub lekki obiad. Zwykle przygotowuję szpinak jako dodatek do dań np. ryby lub makaronu. Duszę go wówczas z dużą ilością czosnku
OstryKęsKurki to wspaniałe grzyby m.in. dlatego, że rosną najdłużej bo od czerwca do listopada. Są pyszne, a ich zastosowanie w kuchni nie ma granic. Dzisiaj proponuję
OstryKęsTradycyjne falafele lubimy, robimy, czasami jemy „na mieście”, ale tym razem nabraliśmy ochoty na falafele z bobem. Wyszły pyszne. Kotleciki nie są suche. Dodatkowo
OstryKęsNie ma nic prostszego. Wrzucamy wszystkie składniki do malaksera/ blendera i mamy pyszne, świeże, aromatyczne pesto. Takie jak lubimy. Gdy chcemy by było bardziej rzadkie dodajemy
OstryKęs