pasty i wierzcie mi, jest pyszne, nie brakuje mi niezwykłego aromatu i ostrego smaku. A wszystko zwieńczone mleczkiem kokosowym... pycha. :) Zielone curry: 500 g mięsa z kurczaka (filet z piersi lub z udek) 200 g mieszanki warzyw orientalnych 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka) 4 łyżeczki zielonej pasty curry (u mnie Tao-Tao - naprawdę dobry skład) 1 dymka lub zwykła
Cooking MonsterSzybki i mało pracochłonny obiad. Wystarczy wszystkie składniki włożyć do naczynia do zapiekania i poczekać, aż się upiecze. Składniki: kurczak (w moim przypadku dwa skrzydełka, dwa udka i pierś) 5-6 ziemniaków spora marchew 2 cebule 2 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego ciemnego papryka wędzona, papryka ostra, sól, pieprz, zioła prowansalskie, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Kurczaka dzielimy na porcje
e-PrzepisyKulinarneSezon grillowy trwa w najlepsze, upały wręcz zachęcają do spożywania posiłków na balkonach, tarasach czy nad wodą. Dlatego zapraszam dzisiaj na kurczaka z grilla w marynacie
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki:4 nieduże udka2 marchewki1 porprzyprawa do kurczakawodamąkaśmietanaolej sól, pieprzziele angielskieliść laurowy siekana natka seleraSposób wykonania:1. Udka umyć, osuszyć, przyprawić przyprawą do kurczaka. Zrumienić mocno na oleju z obu stron. Zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, pokrojoną w kostkę marchewkę i posiekanego pora. Dusić do miękkości.2. W miseczce rozrobić śmietanę i mąkę (po 2 łyżki
Kuchnia domowa AniBardzo proste, szybkie i pyszne! Roladę można zrobić z kilku rodzajów mięs. Ja dziś postawiłam na drób. Dodatki też mogą być różne. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 pierś indyka (200g) 2 udka, obrane, bez kości, pokrojone na kawałki 150 g papryki (kolorowej) 100 g kukurydzy sól pieprz przyprawa uniwersalna Mięso mielimy. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę i kukurydzę. Przyprawiamy
Olikowa kuchniazupa z kurczaka a’la flaczki, w której główny składnik został zastąpiony mięsem drobiowym. Poniżej przepis na tą pyszną zupę: Zupa z kurczaka a’la flaczki Składniki dla 4 osób: 2-3 udka drobiowe 2L wody 1 marchew 1 mała pietruszka ¼ części selera 1 cebula 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 kostki rosołowe Sól, Pieprz(...)łyżki mąki Łyżka masła Zupa z kurczaka a’la flaczki Przygotowanie: Marchew, pietruszkę i selera kroimy w talarki, cebulę obieramy, przekrawamy na pół i opiekamy chwilę nad palnikiem. Z mięsa drobiowego, włoszczyzny, liści laurowych, ziela angielskiego i kostek rosołowych przygotowujemy rosół. Gotujemy na wolnym ogniu, około 1h 20min. Ugotowane udka wyciągamy z wywaru, oddzielamy mięso od kości
Księga-Smakumąki luksusowej Młynomag 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli gorąca woda, tyle ile zabierze mąka farsz: 1 kg mięsa drobiowego (z udek, filetów) 1/2 … Czytaj dalej Pierogi z kurczakiem i szpinakiem
czarrna od kuchniprostu pycha! Żeby było ciekawiej to wędzony kurczak smakuje mi tylko właśnie w sałatkach. Natomiast Żarłoczek lubi po prostu chwycić w rękę takie wędzone udko i zjeść je solo. Robiłam taką sałatkę z wędzonym kurczakiem już wiele razy bo świetnie nadaje się nie tylko do pracy czy na codzienną kolację, ale też na spotkanie z przyjaciółmi. Smaki i tekstury składników
Smaczna Pyzaćwiartki kurczaka garść rukoli 1 ząbek czosnku oliwa z oliwek sól gruboziarnista pieprz młotkowany z kolendrą suszone oregano rukola do dekoracji Przygotowanie kurczaka: Pierś kurczaka lub wyluzowane z kości i skóry udka dokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy rozdrobniony czosnek, szklimy, dodajemy pokrojoną rukolę, chwilkę dusimy aż rukola(...)roladkę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy patelnię i na suchej patelni pod przykryciem smażymy mięso po 5 minut z każdej strony, rozwijamy, gdy mięso odparuje kroimy w plastry. Plastry faszerowanego kurczaka, podajemy z makaronem bezglutenowym i dekorujemy listkami rukoli. Przepis na makaron będzie podany w następnym poście. The post Kurczak faszerowany rukolą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnajcudowniejszy (wg ciebie tylko) tort dla dziecka, na wszystko inne masz już niewiele czasu. A marynatę robi się szybko i smak kurczaka jest wyborny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na marynatę (do ok. 20 udek. Proporcje należy odpowiednio zmniejszyć/zwiększyć, w zależności od ilości udek) 250 ml płynnego miodu naturalnego słoiczek musztardy dijon
gutfutkaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka muszkatołowa tymianek kolendra czosnek granulowany Galeo olej sól, pieprz Kurczaka myjemy, kroimy ostrym nożem na mniejsze porcje. Skrzydełka, udka, piersi oraz korpus przekładamy do większego garnka. Zalewamy 2 l zimnej wody. Gotujemy na niewielkim ogniu. Wybieramy część tworzącej się szumowiny. Marchewkę, pietruszkę oraz seler
Smaki Na Talerzuwarzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA
W kuchennym oknie EwyPomysł na niebanalny odświętny obiad, a może całkiem zwykły. Nie wymaga zachodu, jedynie umiejętności wytrybowania kości z udka. Ale jeśli ktoś tego nie potrafi może użyć
Bernika - moj kulinarny pamietnikimieninowe , urodzinowe , także doskonale smakują na gorąco jak na zimno na kanapki , serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 15 pałek z kurczaka 2 łyżki wegety 1 łyżka papryki czerwonej Farsz do udek 200 dag mięsa mielonego wieprzowego 10 sztuk pieczarek 1 mała szalotka 1 cebula 1 łyżeczka papryki czerwonej
Mój Smak