udka z warzywami - 1082 przepisów (strona:23/73)

Ryż z kurczakiem w curry 169

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chińszczyzna z makaronem ryżowym 174

cały czas mieszając) – czosnek pokrojony w plasterki, cebule, paprykę i por. Warzywa smażymy bardzo krótko, mają być al dente. W woku łączymy wszystkie składniki – usmażone mięso, boczek, warzywa. Doprawiamy do smaku sosem ostrygowym i sojowym. Podajemy z makaronem ryżowym i świeżą natką kolendry. Chińszczyzna z makaronem ryżowym należy do potraw łatwych i szybkich w przygotowaniu. Składniki(...)kolorowe i bardzo aromatyczne danie. Zapraszam również inne potrawy orientalne: - Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Galaretka wołowo-drobiowa 169

sól smaku szczypta majeranku 2-3 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki żelatyny Sposób przygotowania: Wołowinę i udka umyłam. Wrzuciłam do garnka zalałam zimną wodą (2,5l-3l)  tak, aby wszystko było zakryte, zagotowałam i zebrałam łyżką cedzakową powstałe szumowiny. Dodałam obrane warzywa w całości oraz przyprawy.Gotowałam na pykającym ogniu przez  90 minut. Mięso powinno być mięciutkie

Gosia gotuje
Soczyste udka 142

kurczaka, mrożonka 750 g włoszczyzny lub mieszanki chińskiej, olej 6-8 łyżek, sól, pieprz, papryka lub gotowa przyprawa do mięsa. Udka dzielimy na części i przyprawiamy ... najpierw solą, potem pozostałymi przyprawami. Do naczynia wlewamy tłuszcz i wkładamy warzywa. Potem na warzywach układamy przyprawione mięso. Tak przygotowany zestaw pieczemy w 200 st. C/ ~75 min. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy jeszcze

chleba naszego
Odchudzona ogórkowa 172

ząbki czosnku 3 liście laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego sól  pieprz ( zawsze świeżo mielony ) szczypta cukru. Z udek, liści laurowych i ziela angielskiego zagotować bulion. Cebulę podpiec na płomieniu gazu. Wrzucić do zupy.  Wszystkie warzywa korzeniowe zetrzeć na grubej tarce i dorzucić do zupy. Następnie dodć pokrojony w plastry por oraz pokrojone w kostkę ziemniaki

Jemy Pijemy
Serowa zupa z fasolką szparagową i makaronem 265

Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i serkiem topionym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca, a dzięki pieczonemu kurczakowi nabiera szczególn ego smaku. 3 litry wody 1 udko pieczone z kurczaka 1 marchewka 2 ziemniaki 10 cm pora 200 g fasolki szparagowej 200 g serka topionego gouda 200 g makaronu wstążek sól pieprz czarny pieprz ziołowy Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie, zgodnie(...)talarki. Włożyć do garnka z mięsem, porem, pokrojonym ziemniakiem i fasolką szparagową. Całość zalać wodą i gotować, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec przyprawić. Chochlę gorącej zupy wlać do serków i rozetrzeć je na gładką pastę. Wlać do zupy. Mięso z udka pokroić na kawałki i włożyć do zupy razem z ugotowanym makaronem. Zagotować i można podawać. Smacznego

https:KKuchniaMniam
PASZTET DOMOWY Z KACZKI Z ŻURAWINĄ - kremowy i aromatyczny 162

aromatyczny. Jednego jestem pewna. Tak kremowego i aromatycznego pasztetu jeszcze nie jadłam! Szkoda, że internet nie przenosi zapachów ;) Dziś można zapomnieć o diecie. Delikatny, wykwintny pasztet z kaczki i warzyw gotowanych w rosole.  Niedługo święta, niektórzy z nas zastanawiają się już pewnie, co zagości na Wielkanocnym stole. Zaskoczcie najbliższych ciekawym smakiem i przygotujcie pieczony pasztet z kaczki z żurawiną(...)Oczyszczoną z błon wątróbkę kroimy, dodajemy do mięsa, wlewamy wino i gotujemy jeszcze 30 minut. Krok 5. Kacze udka oraz wątróbkę wyjmujemy z rosołu - gdy ostygnie mielimy 3 razy (wcześniej oddzielamy mięso od kości) W tym czasie przecedzamy wywar mocno odciskając warzywa i  odparowujemy na dużym ogniu do około 250ml.  Bułkę tartą zalewamy 4 łyżkami tego wywaru. Krok

Moja Książka Kucharska
Gulasz kukurydziany 126

Uwielbiam takie jarskie gulasze napakowane rozmaitymi warzywami. Wprawdzie kukurydzę kupiłam na zupę, ale w trakcie gotowania zmieniłam zdanie i powstał ten gulasz. Jedliśmy go z pieczonym udkiem kurczaka. Kukurydza, papryka, cukinia i ziemniaki to podstawa tego chrupiącego dania.   Składniki: • 3 kolby kukurydzy • 2 czerwone papryki • 1 zielona papryka • 3 duże ziemniaki(...)wody, dodać ziele angielskie, jałowiec, liście laurowe, tymianek, pokrojoną natkę selera, sól do smaku. • Po 15 minutach dodać paprykę i ziemniaki, zalać taką ilością wody, aby warzywa były przykryte, i gotować na wolnym ogniu przez następne 15 minut. Jeśli kukurydza jest jeszcze twardawa to pogotować dodatkowe 10 minut. Posolić do smaku. • Jako ostatnią

To co kocham
Rosół z kaczki 134

selera odrobina lubczyku odrobina natki pietruszki sól, pieprz makaron do rosołu Wykonanie: Do garnka wlewamy 3 litry wody,  dodajemy udko z kaczki i gotujemy na wolnym ogniu. Kiedy po pewnym czasie mięso utworzy nam wywar dodajemy obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, pora, selera (ja to wszystko dodaję w całości) i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy i zapalamy czyli

Olga Piecze i Gotuje
Dietetyczny pasztet z kurczaka 168

celu zagotować osoloną wodę z dodatkiem liści laurowych , ziaren pieprzu i ziela angielskiego . Uwaga! Do wrzącej wody włożyć udka i pierś kurczak a oraz marchewki, pietruszki i selera - gotować na wolnym ogniu do miękkości. Mięso i warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Mięso i warzywa wyjąć na sito do wystygnięcia. Powstały bulion pozostawić do dalszego wykorzystania. Pieczarki umyć, pokroić

Codziennik Kuchenny
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 380

posiłki, nie tylko wolnopieczone mięsa. Idealnie sprawdzi się również jako narzędzie do przygotowania jednogarnkowego obiadu - gulaszu czy nawet zupy. Piekąc udka z kurczaka, włożyłam do wolnowaru również obrane ziemniaki i marchewki - wszystko się świetnie upiekło i przepięknie pachniało. Warzywa przygotowane w wolnowarze są jędrne, soczyste i dużo smaczniejsze niż te prosto z wody.  A co najważniejsze - moja praca sprowadziła

Gotowanie i blogowanie
Zupa z botwinką, ziemniakami i udkami z kurczaka 159

buraki i czosnek. Chwilę smażyć. Następnie zalać wodą. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu. W międzyczasie udka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane mięso przełożyć do garnka. Zupę gotować tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dodać pokrojoną botwinkę (tj. liście). Chwilę gotować. Na sam koniec wlać śmietanę (wcześniej zahartowaną wywarem

Ugotować
PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI 270

wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Reszt

Z Majeczką w kuchni
Pieczony kurczak w warzywnym kuskusie 119

zwolenniczką piersi - są chude i delikatne, jednocześnie pasując do wielu kulinarnych kompozycji. Jednak od czasu do czasu mam ochotę na udka. Jako, że nie przepadam za smażonymi postanowiłam przyrządzić wersję zdrowszą i przy okazji kolorową dzięki wykorzystaniu sezonowych warzyw. Do tego dania możecie też wykorzystać piersi z kurczaka albo mix (uwaga: piersi upieką się dużo szybciej). Mięso doprawiłam i upiekłam

Milion Smaków
Sałatka makaronowa z wędzonym udkiem 227

Dziś szybka, ale treściwa sałatka z drobnym makaronem i wędzonym udkiem z kurczaka. My taką bardzo lubimy i często ją przygotowujemy.  Sałatka makaronowa z wędzonym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki