rosołu? Część oczywiście można poskubać i wrzucić do rosołu, zintensyfikuje to smak. Ale tego mięsa jest sporo, trzeba by je jakoś spożytkować. Pół biedy jeśli robimy rosół na kurczakowych udkach. Można je po prostu zapiec w piekarniku i razem z ziemniakami będą idealnym drugim daniem. Ale jeśli robimy rosół na innych częściach? Wtedy nie bardzo jest co z tym mięsem(...)reszcie asortymentu) poczytacie tutaj: KLIK --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturektóre faktycznie sprawdziło się w naszej kuchni. Wszystkie zdjęcia pokazują posiłki, które przygotowaliśmy według planu opisanego na blogu. Zobaczcie nasze menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora. Dlaczego planujemy posiłki? Z oszczędności, bo mamy kontrolę nad wydatkami, dla wygody, ponieważ przez cały tydzień wyciągamy z lodówki gotowe, smaczne dania i wreszcie z szacunku do jedzenia, bo dzięki naszemu(...)chodzi nam o resztki z talerzy. Cały patent polega na tym by wcześniej odpowiednio podzielić kurczaka i dzięki temu wykorzystać go w pełni (np. w niedzielę jemy skrzydełka i udka, potem piersi, okrajamy z mięsa korpus, itd.) Dzięki takiemu podejściu nie marnujemy jedzenia, a tym samym oszczędzamy pieniądze i żyjemy w zgodzie z naszą filozofią, która każe nam szanować jedzenie
Niedzielny kucharzSezon grillowy jest pomału się rozpoczyna. Najwyższa pora na parę przepisów na dania z grilla. Dziś będzie to czosnkowa marynata do karkówki. Nie bójcie się czosnku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!