udka z porem - 500 przepisów (strona:20/34)

A'LA FLACZKI Z KURCZAKA 119

chleba lub świeżą bułką. Kto jeszcze nie robił, albo nie lubi flaków wołowych to polecam spróbować tej wersji ;) Składniki: * 3 udka drobiowe * 2,5 litry wody * 1 marchewka * pół korzenia pietruszki * ćwiartka niedużego korzenia selera * kawałek zielonej części pora * 4 liście laurowe (użyłam  Skworcu ) * 5 ziarenek ziela angielskiego (użyłam  Skworcu ) * sól do smaku * 4 łyżeczki majeranku (użyłam

Zrób to smacznie
Kurczak z ananasem 124

amatorów mięsa na słodko. Składniki 500 g filetów z udka kurczaka 2 łyżki oleju arachidowego 1 puszka ananasa 1 marchew 1 cebula 1 strąk zielonej papryki 1 por 300 ml bulionu drobiowego 1 łyżka trawy cytrynowej 2 liście kaffiru 1 łyżeczka pieprzu seczuańskiego 1 łyżka sosu sojowego cytrusowego 1 łyżka cukru palmowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 70 ml zimnej wody

R'n'G Kitchen
Rosół z kaczki 136

gorący mięsno-warzywny rosół, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Rozgrzewa, wspaniale smakuje. Składniki: 1 porcja rosołowa kaczki: korpus, szyja, skrzydła + udka lub piersi 3 litry wody 4 marchewki 2 pietruszki połowa korzenia selera 1 łodyga selera naciowego średni por 2 cebule gałązka lubczyku lub suszony do smaku pęczek natki pietruszki 6 ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe, 3 goździki, sól

Zasmakuj Kuchni
Zupa z letnich warzyw 148

lekka, pachnie wiosną, latem:). Chyba nawet mogę określić ją mianem mojej ulubionej spośród zup, które dotychczas gotowałam. Polecam! 1 udko z kurczaka 1/2 kalafiora 300g fasolki szparagowej 2 młode marchewki 1 pietruszka  3 młode ziemniaki  1 młody por 1 pęczek koperku sól, pieprz, vegeta 1. Kalafior dzielimy na różyczki. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Marchew i pietruszkę skrobiemy

Szefowa kuchni
Majowa zupa z pokrzywą 154

fareast-language:EN-US;} U mnie dzisiaj pyszna majowa zupa z pokrzywą  Składniki: 1 ćwiartka z kurczaka lub udko 2 spore szklanki młodych czubków z pokrzywy 3 marchewki 3-4 ziemniaki kawałek selera kawałek białej części pora mała cebula 1-2 ząbki czosnku 4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego śmietanka 30% 2 spore łyżki masła sól, pieprz

W garach u Gosi
Zupa pomidorowa 141

kaczce. Składniki: Pozostałe części z kaczki który został nam po poprzednim daniu. ( Kręgosłup, skrzydła ,szyjka ,nadmiar tłustej skóry z udek) 1 cebula opalona nad ogniem 2 kostki rosołowe 4 marchewki obrane i przecięte na 4 wzdłuż 2 pory 1 Seler korzeń 2 korzenie pietruszki Pieprz, Koncentrat pomidorowy cała tubka Śmietana 18% do zupy 3 listki laurowe Sposób: Myjemy i oczyszczamy

Viola cooks with passion
Rosół z indyka 171

jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na rosół z indyka, który ma nieco inny smak niż ten na udkach czy skrzydełkach kurczaka. Polecam! Składniki: 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 1 cebula 2 łyżki suszonych warzyw 1 liść laurowy 4 kulki ziela angielskiego sól natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Skrzydło z indyka płuczemy, zalewamy zimną

Kuchnia domowa Ani
Zupa fasolowo kukurydziana na wędzonym kurczaku 260

lato - przychodzi ochota na treściwą zupę. Smaczek wędzonego kurczaka, mięciutka fasola i chrupiąca kukurydza, coś wspaniałego :) Składniki: 400 g wędzonego udka z kurczaka 7 szklanek wody 5 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy 30 dag włoszczyzny – marchew, pietruszka, seler, por 35-40 dag ziemniaków sól puszka 400 g czerwonej fasoli konserwowej puszka 425 g kukurydzy konserwowej pieprz majeranek cząber

Kuchenne zapiski Edyty
Flaczki wołowe 191

już na zawsze, co się z wujkiem spotkamy to sam ją wspomina :) Składniki: 1 kg flaczków pokrojonych ½ kg kurczaka (np. udka) lub wołowiny (np. szponder) ¼ dużego selera 1 – 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 średnia cebula Ewentualni kawałek pora 2 liście laurowe Kilka ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka majeranku ½ łyżeczki imbiru Płaska łyżeczka gałki muszkatołowej Około 1 - 2 łyżeczki soli

Smakowy Raj
Zupa czeska - kulajda 228

zastąpiłam mąkę śmietaną ) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 listek laurowy 1 marchewka1 pietruszka 1 por ziele angielskie ( 2-3 ziarenka )sól, pieprz , majeranek2 łyżki sosu sojowego ugotowane i obrane ze skóry 1  udko z kurczaka Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę ugotować w rosole. Pieczarki, cebulę obrać

pieprzny smaczek
Wywar mięsny na Zupę / Consume soup 200

gotowania przygotowuję wywaru więcej i chowam do lodówki lub zamrażam.- dwie średnie marchewki- jedna średnia lub dwie małe pietruszki- połowę pora- połowę małego selera- jedna cebula- 2-3 liście laurowe- 5-6 ziaren ziela angielskiego- sól,pieprz- jedno udko od kurczaka- kawałek kości wieprzowej na zupę.Mięso i warzywa oczywiście można zmieniać i mieszać lub zostawić np. tylko drób.Wszystko

Pasje Jolki
Brak tytułu 239

Mieszanka przypraw do Kurczaka na dziko Royal Brand W składzie: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki.   PRZEPIS - Kurczak na dziko Kurczak podzielony na części, bądź jak w moim przypadku - udka. Obsmażyć na oleju z każdej strony - na rumiano. Podlać białym winem - nie miałam - wlałam ciemne piwo, około 1/2 szkl. Mieszankę Royal

kolorowotorcikowo
Udka z piekarnika 247

Moje ulubione mięso z kurczaka to udka. Dzisiaj przygotowałam pieczone w piekarniku w zalewie z sosu sojowego i miodu, a całość posypana rozmarynem. Było bardzo smaczne i zniknęło również bardzo szybko. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami i surówką z pora i pomidorów . Inne przepisy na różne rodzaje mięs znajdziecie tutaj Składniki 15 szt podudzi z kurczaka 5 łyżek sosu sojowego

O kuchni z uczuciem
Zupa z soczewicą i dynią piżmową 158

ząbki czosnku 2 marchewki 3/4 szklanki czerwonej soczewicy kawałek pora 500 g passaty 1,5 litra bulionu drobiowego natka pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% do zup i sosów 1 łyżka oliwy z oliwek 1. Ja bulion ugotowałam na udkach z kurczaka. Po ugotowaniu wyjęłam je, ostudziłam i obrałam. Mięso później dodałam

kruche babeczki
Kurczak z solanki 220

Udka z kurczaka to prosty i smaczny obiad. Mięso zamarynowane wcześniej w solance smakuje jeszcze lepiej. Jeśli do tej pory nie jadłeś (-aś) marynowanego kurczaka w soli, koniecznie go przygotuj, a zobaczysz różnicę. Tak zamarynowane mięso idealnie nadaje się do grillowania. Mięsko jest mięciutkie, bardzo soczyste i super delikatne

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!