sosie sojowym. Szybkie, proste i bardzo smaczne danie. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: 3-4 osoby Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI : 6 udek z kurczaka 1cebula 500g ziemniaków 2 małe marchewki 1/2 małego kalafiora 2 ząbki czosnku 1 pęczek koperku sól pieprz tymianek ostra papryka SKŁADNIKI SOS: 6 łyżek sosu sojowego ciemnego 1.5 łyżki
karolgotujepropozycja smacznego obiadu dla całej rodziny. Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 3 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI: 500 g mięsa z udka kurczaka 200 ml wody 200 g śmietany 12% 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżka mąki pszennej ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki curry szczypta sól szczypta
karolgotujeminut, aby „odpoczęły”. Spowoduje to, że mięso będzie delikatne. – Podaj i delektuj się smakiem. WĘDZONY KURCZAK – Rozgrzej wędzarnię do 135°C – 1 cały kurczak, kawałki kurczaka – udka, skrzydełka. – Natrzyj obficie kurczka przyprawą bbq i pozostaw na minimum 30 minut. – Napełnij tackę na płyn wodą. – Dodaj garść wiórek do pojemnika na wiórki i umieść
naRuszcietowarzystwie brokułów z domowym sosem teriyaki - z ryżem basmati ... Koniecznie wypróbujcie ten przepis! SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 480 kcal) 2 woreczki ryżu basmati 600 g mięsa z udek kurczaka 1 szt. brokuła - 500 g 1,5 łyżki oleju sezamowego sól, pieprz podprażony na suchej patelni sezam - 1 łyżka Sos teriyaki: 100 ml wody 50 ml sosu sojowego
Moje Kuchenne Rewelacjeminut, aby „odpoczęły”. Spowoduje to, że mięso będzie delikatne. – Podaj i delektuj się smakiem. WĘDZONY KURCZAK – Rozgrzej wędzarnię do 135°C – 1 cały kurczak, kawałki kurczaka – udka, skrzydełka. – Natrzyj obficie kurczka przyprawą bbq i pozostaw na minimum 30 minut. – Napełnij tackę na płyn wodą. – Dodaj garść wiórek do pojemnika na wiórki i umieść
naRuszcieposypać nim zupę na koniec. Składniki: 2 brokuły duża garść migdałów, obranych ze skóry i rozdzielonych wzdłuż na pół 1 mała cebula (duża szalotka byłaby najlepsza) 1 udko z kurczaka 1 mała marchewka 1 mała pietruszka dwie łyżki śmietany 12% płaska łyżka masła sól, pieprz ziele angielskie, liście laurowe. pieprz w ziarnach Zaczynamy od przygotowania bulionu. Do małego garnka włóż(...)udko z kurczaka i zalej wodą. Wstaw na ogień. Jak zacznie się gotować i pienić, usuń pianę razem z całym syfem, który wypłynie na powierzchnię. Następnie wrzuć przyprawy: ziele angielskie i pieprz (po 5-10 ziarenek), ze 3 listki laurowe. Niech się pogotuje z 15 minut. Obierz marchewkę i pietruszkę i dorzuć do garnka. Gotuj, aż jarzyny będą miękkie
manslogblogZapraszam dziś na pysznego, delikatnego i nie zwykle aromatycznego kurczaka. Idealna propozycja na obiad. Koniecznie wypróbujcie! Aromatyczny kurczak Składniki: 1 kg mięsa z kurczaka - udka i pałki, cebula, 1/2 cytryny, 4 ząbki czosnku, łyżka kurkumy, garść żurawiny, 2-3 łyżki sezamu, 2 łyżki cukru, sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, 4 łyżki masła, Wykonanie: Kawałki kurczaka myjemy, osuszamy, opruszamy solą
paapilotkaapodgrzybki będą pasować do krupniku. No więc ugotowałam krupnik. Z grzybami. Wyszedł wspaniały, a Dario zjadł nieprzyzwoitą ilość tej pysznej zupy. Spróbujcie. Jeszcze zdążycie. Naprawdę polecam. Składniki: • 1 udko kurczaka • 1 pietruszka • 1 marchewka • kawałek pora • listek laurowy, ziele angielskie • 40 dag podgrzybków • 4 ziemniaki • ¾ szklanki kaszy jęczmiennej • sól, pieprz świeżo mielony • 1 mała cebulka • natka pietruszki Sposób przygotowania
W mojej kuchnikaparów. Wędlinę przygotowałam w szynkowarze, urządzeniu do przygotowywania domowych wędlin, dużo lepszych niż sklepowych i na pewno duuużo zdrowszych. Proporcje na szynkowar 3kg: 1,2 kg piersi kurczaka, 0,8 kg udek bez kości i skóry(...)łyżki kaparów, 100 g suszonych pomidorów, 50 g zielonych oliwek, 4 łyżeczki żelatyny, 36 g peklosoli, Oliwki i suszone pomidory drobno posiekać lub zmiksować. Kapary pokroić. Piersi kurczaka oczyścić. Udka zemleć. Do mielonego mięsa dodać kapary, oliwki, suszone pomidory, żelatynę i sól peklową. Dokładnie wymieszać. Dodać piersi kurczaka i „wypaćkać” je mielonym mięsie. Możemy użyć specjalny woreczek do szynkowara, łatwiej
królestwo garówsuper prosty przepis jak zrobić kebab w domu, który smakiem niczym nie różni się od kebsa z budki. Tu ważna uwaga: do zrobienia kebaba najlepiej jest użyć udek z kurczaka bez kości. Mięsa nie należy kroić, lecz zamarynować w calości i w całych kawałkach nadziać na szpadelki. Chodzi o to, że do kebaba potrzebne jest soczyste mięso, które podczas długiego(...)znajdziecie pod przepisem na kebab. Polecamy Wam też super zdrowy patent na tabbouleh z kuskusem z pieczonego kalafiora . Przespis pochodzi z bloga Recipetineats.com Składniki: 0,5 kg filetowanych udek z kurczaka Marynata ½ szklanki jogurtu greckiego 2 strate ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kuminu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonej cebuli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki curry 2 łyżki przecieru
Niedzielny kucharzDzisiaj dla odmiany raczej pikantna propozycja dla wielbicieli orientalnych smaków i intensywnych aromatów. Pyszne filety z udek kurczaka w sosie przyprawionym na sposób indyjski i idealnie komponujący się ryż z kokosową nutą. Wszystko łatwe w przygotowaniu i nie wymagające zbyt wiele czasu. Do przygotowania dania użyłem: 600 gram ud kurczaka (tylko górne części - bez tzw. pałek), 3 puszek pomidorów pelati
Wyprawy kulinarneProsta, szybka i bardzo smaczna sałatka na bazie sałaty lodowej, pomidorków koktajlowych, ogórka i czerwonej papryki. Do sałatki dodałam kawałki udek z kurczaka zamarynowane w przyprawie gyros. Dzięki temu, sałatka jest bardziej syta. Najlepiej smakuje i wygląda w dniu przygotowania. Składniki na porcję dla 3-4 osób: 1/2 główki sałaty lodowej około 1/2 kg udek z kurczaka (bez skóry
UgotowaćSałatka, którą u mnie w domu robi się od wielu lat, z przerwami większymi lub mniejszymi, jednak zawsze się do niej wraca. Jest pyszna! Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 3 duże jajka 5-7 łyżek majonezu sól pieprz do smaku Opcjonalnie: pietruszka lub szczypiorek Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy(...)udek z kurczaka ściągamy skórę i oddzielamy mięso od kości, dzieląc je przy okazji na mniejsze kawałki. Dodajemy kukurydzę, jajko i majonez i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Jeśli lubicie - można dodać pietruszkę lub szczypiorek - ja generalnie nie dodaję. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Składniki: udka kurczaka 2 większe, sól wędzona Royal Brand 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 3 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, woda 1 szklanka umyte i osuszone udka natrzeć solą wędzoną i ostawić do lodówki na 30 minut na gorącym oleju zrumienić udka z każdej strony, posypać papryką dodać ćwiartki cebuli, ząbki czosnku
W Mojej Kuchni Lubiępotrawa jak i inne,w jednych regionach jest bardziej popularna, a w innych całkiem nieznana. Mnie osobiście najlepiej smakuje z udek kurczaka, to mięso jest bardziej wdzięczne i smaczne, od piersi, ale i jej nie ma co ubliżać. Dobrze doprawione są smaczną odmianę i odskocznią, od rutyny, lub tego co zazwyczaj. 2 piersi kurczaka szklanka żółtego sera 1/3 szklanki natki
Dieta moja pasjaniej. Ostatnio mała zaczęła jeść kanapki więc zrobiłam specjalnie dla niej pasztet. Całkowicie naturalny na tyle na ile było to możliwe. Najważniejsze, że młodej smakuje. Składniki: dwa udka kurczaka kilka wątróbek drobiowych jajko bułka kajzerka rosół/bulion trzy marchewki dwie pietruszki por kawałek selera lubczyk ziele angielskie pieprz sól liście laurowe mała cebula(przypiec nad ogniem lub w piekarniku
Pysznie & Piękniemiała docelowo być zupa dyniowa ale coś mnie naszło i jest dyniowo-pomidorowa. Fajna i wyrazista w smaku. Słodko-kwaśna. Polecam ! Składniki: kawałek kurczaka ( udko, korpus) 2 litry wody dwie nieduże marchewki korzeń pietruszki kawałek pora kawałek selera pół niedużej dyni 2 duże ziemniaki 4 pomidory świeża bazylia kawałeczek ulubionego sera żółtego pieprz sól śmietana
Pysznie & Piękniesmaku, dosyć ostrym sosie i zapiekłam. Efekt? Soczyste mięso z chrupiącą skórką i pysznym wyrazistym sosem. Do tego kasza, ryż lub pieczywo i jest bosko! Składniki: 4 udka kurczaka 350 g Salsa Rustica Cirio (passata pomidorowa z cebulą i bazylią) 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 czerwona cebula 1 papryczka chili (może być mniej, wszystko zależy
Kulinarne InspiracjeSkładniki: udka kurczaka 4 duże, woda 2 litry, włoszczyzna 1/4 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, jajka ugotowane na twardo 2 sztuki, ogórki konserwowe 2 sztuki, szczypiorek 1 pęczek, żelatyna 6 łyżeczek udka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać - wlać 2 litry wody, dodać małą porcję włoszczyzny i gotować do miękkości udek
W Mojej Kuchni Lubię