udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:160/256)

Zupa pomidorowa z soczewicą i chili 165

Wyszła nowa, rozgrzewająca zupa, idealna na chłodne dni! Dobra zupa, rozgrzewa i poprawia krążenie oraz oczyszcza drogi oddechowe :-P Składniki: mięso na zupę (u mnie 2 udka z kurczaka) włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, cebula) sól, pieprz 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 4 cm paska świeżego imbiru opakowanie pasty pomidorowej albo sło iczek przecieru pomidorowego 1 papryczka

Bon Appetit Małgorzaty
Udka miodowo-musztardowe 218

Miodowo-musztardowa marynata do mięsa jest jedną z moich ulubionych.  Składniki: 8 udek z kurczaka (u mnie pałki) 1,5 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1 łyżka przyprawy do drobiu s ól, pieprz olej lub oliwa pół łyżeczki cukru Sposób przygotowania: 1. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Miód wymieszać z musztardą i dwiema

Kuchnia domowa Ani
Pizza mięsna uczta 273

łyżeczka cukru   szczypta soli   30 g drożdży   3 łyżki oleju   1 łyżeczka suszonej bazylii Farsz:   150 g boczku wędzonego w plastrach mięso z udka z kurczaka z rosołu kawałek cienkiej kiełbasy 2-3 ogórki kiszone 1 cebula ser żółty koncentrat pomidorowy przyprawa do pizzy Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy najpierw składniki na wierzch pizzy. Boczek, kiełbasę

Kuchnia domowa Ani
Udka po francusku 142

Sposób na smaczne udka z piekarnika. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki musztardy francuskiej dijon 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny pół pęczka natki pietruszki sól słodka papryka Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy i osuszamy. 2. W naczyniu łączymy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą

Kuchnia domowa Ani
Lekki rosołek z kurczaka 157

zrobieniu udek z kurczaka w porterze pozostaly mi kostki i kawalki grzbietów,które musiałam odciąć i zużyć.Tak powstał lekki rosołek na resztkach z kurczaka.W ten sam sposób zużywam kosci i skóre i indyka.Indyczy jest jeszcze bardziej esencjonalny.Gorący rosoł,mocno rozgrzewający idealny  na zimne dni,czyli właśnie na teraz - na powitanie 1-go dnia  zimnej jesieni.Pierwszy dzień

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki drobiowo warzywne 122

duże udko z kurczaka 1 mała cebula 1 mała marchewka 50 g mozzarelli w bloku 1 duże jajko 1,5 łyżki bułki tartej 100 g cukinii 1 garść świeżego szpinaku sól do smaku pieprz kolorowy do smaku chili do smaku dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Udka faszerowane 195

udka z kurczaka ( duże ) 1 duża marchewka 1 duża czerwona cebula 200 g sera feta 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz czarny do smaku czosnek granulowany do smaku chili do smaku słodka papryka ( do posypania ) Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Kasza gryczana z sosem drobiowym 351

gryczną i surówką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą 2 litry sosu, tj. duże porcje dla 4 dorosłych osób. Ćwiartki z kurczaka można zastąpić innym częściami kurczaka np. udkami, pałkami czy skrzydełkami, a kaszę gryczaną ziemniakami czy ryżem. Z dodatku selera i/lub pietruszki można zrezygnować. Smak sosu można wzbogacić dodając pokrojone w drobną kosteczkę ogórki kiszone

Gospodyni Miejska
Zupa czeska - kulajda 205

marchewka 1 pietruszka  1 por  ziele angielskie ( 2-3 ziarenka ) sól, pieprz , majeranek 2 łyżki sosu sojowego  ugotowane i obrane ze skóry 1  udko z kurczaka  Sposób przyrządzenia:  Ziemniaki i włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę ugotować w rosole. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w paski, zeszklić na maśle. Dodać liścia laurowego i ziele angielskie

pieprzny smaczek
Wywar mięsny na Zupę / Consume soup 176

dwie średnie marchewki - jedna średnia lub dwie małe pietruszki - połowę pora - połowę małego selera - jedna cebula - 2-3 liście laurowe - 5-6 ziaren ziela angielskiego - sól,pieprz - jedno udko od kurczaka - kawałek kości wieprzowej na zupę. Mięso i warzywa oczywiście można zmieniać i mieszać lub zostawić np. tylko drób. Wszystko czyścimy, myjemy i zalewamy 4-5 litrów wody i gotujemy

Pasje Jolki
WOŁOWO-DROBIOWY ROSÓŁ Z MAKARONEM RYŻOWYM 179

dodatkiem wołowiny.  Ma on zdecydowanie ostrzejszy smak i stanowi swoistą ucztę dla podniebienia :)) Tym razem podałam go z delikatnym makaronem ryżowym. Pychotka! Składniki: szpon der wołowy udka z kurczaka marchew pietruszka seler (wraz z liśćmi) por ziele angielskie liść laurowy sól pieprz Wykonanie:  Mięso myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy  do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Dzięki

Walijskie Pichcenie
Galareta drobiowa 155

danie , które robimy  w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji.   SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka pierś z kurczaka 600 -700 ml rosołu 14 g. żelatyny 3-4 łyżki zimnej wody 3–4 łyżki posiekanej natki pietruszki marchewka  2 ząbki czosnku WYKONANIE Żelatynę namaczamy

W kuchennym oknie Ewy
Pyszny pasztet domowy 141

polecam pasztet z królika i kury wiejskiej ( oczywiście może być kurczak). Pasztet jest doskonały w smaku. SKŁADNIKI królik taki ok. 1 kg. lub trochę większy. kura wiejska lub kurczak ( pierś , udka)  40 dag. podgardla 10 dag. wątróbki drobiowej  2 średnie cebule, obrane i pokrojone  grubą kostkę 1 bułka 4 - 5 jajek pieprz, sól do smaku 1/2 łyżeczki

W kuchennym oknie Ewy
Zupa wiosenna 201

fasolka szparagowa, zielony groszek, por, seler, pietruszka, biała kapusta i natka pietruszki. Moją zupę zagęściłam jeszcze dodatkowymi ziemniakami i makaronem. Zupa wiosenna Składniki: 1,5 litra wody 3 udka z kurczaka lub inne części nadające się na zupę 6 sporych ziemniaków 9-składnikowa mrożona mieszanka "zupa wiosenna" 6 łyżek makaronu orzo (w kształcie ryżu) 4 łyżki śmietany

Kulinarne przygody Gatity
Galaretka z mięsa drobiowego 200

zrobiłam tę galaretkę z mięsa drobiowego, ale jeśli lubimy, możemy także zrobić galaretkę z mięsa wieprzowego. Wtedy będą to już "zimne nóżki" :) Składniki : 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 udko żelatyna włoszczyzna sól, pieprz 3-4 ziarnka, liść laurowy, koperek, 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Umyte mięso gotujemy w około litrze wody Dokładamy pokrojone warzywa, liść laurowy, pieprz ziarnisty- gotujemy

Proste Potrawy