tzatziki - 761 przepisów (strona:26/51)

Placki z cukinii 175

chwilach przerwy szybka lektura. Cukinia. Przewija się na naszym talerzu całe lato w przeróżnych dania i na różny sposób. Wczoraj zachciało nam się placków z cukinii. Do tego domowe tzatziki, świeży koperek i letni obiad gotowy. No przyznam, że trochę się trzeba nastać przy patelni podczas smażenia ale nie jadamy ich codziennie to i od święta można się poświęcić

My simple kitchen
Kofta arabska po polsku w UK 124

nadziane na patyczek do szaszłyków. Posmarujcie kofty olejem, obsmażcie na gorącej patelni i włóżcie do piekarnika (nagrzanego 190sC) na 5-8 minut. Podawajcie jak lubicie z ryżem, sałatą, sosem tzatziki, lub w pszennych tortillach . Przepis na tortille znajdziecie  TU Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szaszłyki drobiowe z cukinią 149

aromatyczne szaszłyki drobiowe. Mięso przyprawiłam domową mieszanką gyros i połączyłam z cukinią. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste. Szaszłyki proponuję podać z sosem czosnkowym lub sosem tzatziki . Składniki: cała podwójna pierś z kurczaka (wyjdzie około 7-8 szaszłyków) 3 malutkie cukinie patyczki do szaszłyków olej rzepakowy sól Składniki marynaty do mięsa: 5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę czubata łyżeczka oregano

Smak mojego domu
Placuszki z cukinii 114

smażyć placuszki do zarumienienia. Następnie przewrócić i zarumienić z drugiej strony. Każdy placuszek nie powinien być grubszy niż 1 cm. Podawać z sosem czosnkowym i ziarnami słonecznika, opcjonalnie tzatziki. Pysznie smakuje samodzielnie oraz jako dodatek do dań głównych. Zobacz też:  Cukinia warzywem pełnym walorów

Better Life By Auntie Ju
placki ziemniaczane z cukinią 142

łyżką kłaść niewielkie placuszki i smażyć na delikatnie złoty kolor z dwóch stron usmażony odłożyć na talerz wyłożony papierem, aby odsączyć tłuszcz Podawać ze śmietaną lub np sosem tzatziki. Smacznego

Gotowanie z pasją
TOP 5 FAST FOOD'ÓW oraz SŁODYCZY w dietetycznej wersji do wykonania w domu! 526

zjeść pysznego kebsa ale później czujesz się fatalnie? Mam dla Ciebie rozwiązania!  Tajskie drobiowe burgery kokosowe Burgery z czerwonej fasoli Meksykańskie wege burgery Hamburger z łososiem i sosem tzatziki Pizza orkiszowa Fit pizza proteinowa! Pizza z salami na spodzie z pełnoziarnistej tortilli Tarta LCHF ala pizza z salami  Pełnoziarnista klasyczna pizza z szynką Fit Reese's - czekoladki

Czarnawisienka
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 164

Bierzcie z tego lata jak najwięcej – miłego grillowania Ja na pewno z poniższego zestawienia skorzystam. Kofty z kurczaka BLOG: http://filozofiasmaku.blogspot.com/ Miodowo-pikantne skrzydełka BLOG: http://wypiekizpasja.blox.pl/ Sos tzatziki BLOG: http://www.tysiacsmakow.eu/ Marynata do karkówki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Grillowane krewetki BLOG: https://karmelowy.pl/ Grillowany arbuz BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Łosoś z grilla BLOG: http://kaczodajnia.blogspot.com/ Sałatka ziemniaczana na grilla BLOG

Kuchnia Bazylii
Przepis # 11 Żytnie pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 112

soli oraz oliwy z oliwek. Do gotującej się wody włożyłam pierogi i gotowałam przez około 5 minut ( do momentu kiedy nie wypłynęły na wierzch). Pierogi świetnie smakują z sosem tzatziki - to ostatnio mój ulubiony sos wiosenny! Smacznego

Health-Fit-Life
Przepis #23 Babka z brokułem w środku 97

Całość przykrywamy drugą częścią ciasta.  Pieczemy w piekarniku przez nastepne 15 - 20 minut w temperaturze 160 stopni.  Babkę można podawać na przykład z sosem czosnkowym lub tzatziki - świetnie uzupełnią naszą potrawę. Danie jest bardzo delikatne w smaku oraz kruche. Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego

Health-Fit-Life
Sos Tzatziki z majonezem idealny do dań z grilla! 169

dzisiejszym dniu mam dla Was przepis na pyszny grecki sos Tzatziki. Oryginalny przepis na sos, zrobiony jest na bazie jogurtu greckiego. Moją wersje sosu zrobiłam z jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Sos  idealnie komponuje się do dań z grilla. Często dodaje go również do wrapów i różnego rodzaju przystawek. Spróbujcie, na pewno i Wam posmakuje 😊  Składniki: ogórek

kulinarne odsłony pati
Surówka z rzodkiewek i papryki w sosie tzatziki 137

surówka gotowa. Może być ona dodatkiem do obiadu i oczywiście świetnie pasuje do naszego narodowego grilla. Składniki: Pęczek rzodkiewek ½ zielonej papryki ½ czerwonej cebuli ½ długiego ogórka Sos w proszku tzatziki Jogurt naturalny Sól Wykonanie: Rzodkiewki i ogórka ścieramy na tarce jak do mizerii. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Całość lekko solimy. Sos tzaziki przygotowujemy z na bazie jogurtu zgodnie

Smaki Ewy
Mizeria 150

mamy dip grecki: do wersji na jogurcie wystarczy dodać pokrojonego w drobną kostkę ogórka i czosnek, przyprawić i powstaje aromatyczny sos do dań grillowych, smażonych lub pieczonych - tzatziki. Niektórzy robią mizerię w wersji wytrawnej - sól, pieprz, czasem kilka talarków chili (dla urozmaicenia i dodania ostrości), inni na słodko przełamując smak mizerii cukrem, tak jak ja dziś

Zasmakuj Kuchni
Klasyczny grecki gyros 182

piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 8-10 minut. Gotową zapiekankę przekładamy na talerze i dodajemy pokrojone oliwki. Podajemy z ulubionymi dodatkami - np. pieczonymi ziemniakami lub batatami i tzatzikami (jogurt+czosnek+starty zielony ogórek i przyprawy). Smacznego! 1 porcja gyrosa - 430 kcal  - białko - 34 g  - tłuszcze - 30 g - węglowodany - 6 g - błonnik - 1,5 g Zapraszam

Moje Kuchenne Rewelacje
Chaczapuri megruli 214

piekarnika. Możne je podawać jako przystawkę, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Doskonale komponuje się także z różnymi dipami i sosami np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . Chaczapuri megruli Składniki: 400 g mąki 15g świeżych drożdży 3 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej typu bałkańskiego) około 150 ml ciepłej wody łyżeczka cukru sół 5 łyżek oleju

PatiGotuje
Mini kofty z sosem tzatziki 169

mała cebula 1 małe jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano, tymianek Sos: 300 ml jogurtu greckiego 1 duży ogórek gruntowy przyprawa tzatziki 1. Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. 2. Z mięsa formujemy małe ruloniki, które nadziewamy na wykałaczki. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Szefowa kuchni