tuńczyk - 4768 przepisów (strona:231/318)

YATAI Sushi & Otsumami Bar – nowe miejsce na mapie Krakowa 155

Tataki & Tuna Tataki Potem była Gyu Tataki czyli obsmażana polędwica wołowa, dressing miso-wasabi, piklowana rzodkiew daikon i szczypiorek. Przepyszne połączenie. Moje serce podbił Tuna tataki czyli obsmażony tuńczyk z dressingiem sezamowo – pieprzowym, cebulką, piklowanym ogórkiem i prażonym glonem kombu. Oj, to jest znakomite połączenie.     Brokuły Z warzyw na początek zamówiliśmy avocado i batata w tempurze

Kuchnia na wzgórzu
Placki z twarogu i brokułów 107

mięso czy ryby, dlatego jeśli ktoś nie ma przeciwwskazań na nabiał polecam jak najbardziej te placuszki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również na inne formy placków wytrawnych. PLACKI GRYCZANE Z TUŃCZYKIEM oraz PLACKI Z KURCZAKIEM I BROKUŁAMI .    Wartość odżywcza: 579 kcal B 60 g W 27 g T 27 g Składniki: ▸200 g twarogu (ja dałam chudy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sałatka wiosenna (z tuńczykiem) 88

Słuchajcie, należy Wam się wyjaśnienie. Poprzedni wpis, tydzień temu, ten o poduszeczkach z tuńczykiem z ciasta francuskiego ( TUTAJ ), pisał mój stary, fanatyk wędkarstwa. Teraz, przy okazji kolejnego tuńczykowego wpisu, chciałem Wam wyjaśnić, jak to wygląda naprawdę. Tylko ten, no... Tak mnie tym wpisem zdenerwował, że teraz gdzieniegdzie użyłem słów niecenzuralnych. Mam nadzieję, że nie jest to dla Was problemem. Mój

Marder&Marder Manufacture
Smarowidło z boczku 116

lodówce.   Można dodać także starte jabłko lub czosnek przeciśnięty przez praskę.             Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem

Kulinarny S.O.S.
Smarowidło z boczku 116

lodówce.   Można dodać także starte jabłko lub czosnek przeciśnięty przez praskę.             Sprawdź pomysły na smakowite sałatki: – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką – Sałatka brokułowa z fetą i fasolą – Sałatka z makaronem ryżowym – Sałatka ziemniaczana z koperkiem

Kulinarne S.O.S.
CARPACCIO Z TUŃCZYKA 177

Niechorzu u Cywila  i jego wybitne carpaccio z albacory, wymyśliliśmy sobie to oto danie :) Składniki: garść rukoli cienkie plastry awokado cieniutkie zrobione obieraczką plastry ogórka plastry świeżego tuńczyka posiekany por kolendra pieprz świeżo mielony sok z limonki sos tamari sos sriracha (jeśli ma być pikantne - u nas było) oliwa z oliwek/olej sezamowy

Cytryna&Co.
Poduszeczki z ciasta francuskiego z farszem tuńczykowo-pomidorowym 118

Dzisiaj, z racji tego, że mamy dla Was pyszną przekąskę z tuńczykiem w roli głównej, powiemy Wam kilka słów o rybach. Muszę Wam powiedzieć, że najlepszą rzeczą na świecie jest wędkarstwo. Serio. Nie ma piękniejszego uczucia, niż kiedy wyciągasz spławik z wody, a tam na haczyku dwumetrowy okoń. Coś wspaniałego. Niestety moja żona i syn się nie znają

Marder&Marder Manufacture
Wielkanoc i tradycyjne świąteczne śniadanie 114

rzeżuchy. Nie tylko pięknie zdobi ona nasz świąteczny stół, ale jest też aromatycznym i zdrowym dodatkiem do naszych dań. Obok zwykłych jajek pojawią się oczywiście jajka faszerowane; z dodatkiem tuńczyka, łososia, żółtego sera, rzodkiewek czy też ze szczypiorkiem lub koperkiem.  Na pewno nie może zabraknąć naszej tradycyjnej sałatki jarzynowej, którą w zależności od regionu kraju podajemy z ogórkiem konserwowym

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane pieczarkami 133

faszerowane poniżej: Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiemI Jajka faszerowane szpinakiem Jajka faszerowane szynką Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane marynowanymi pieczarkami Jajka faszerowane zielonym groszkiem Jajka faszerowane tuńczykiem Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Czy warto suplementować OMEGA 3? 163

oraz EPA i DHA. ŹRÓDŁA KWASÓW TŁUSZCZOWYCH OMEGA 3 W ŻYWNOŚCI Kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy znajdują się głównie w tłustych rybach morskich, jak łosoś, śledź, makrela, tuńczyk, sardynka, pikling, owocach morza, ale także w tranie.  Z kolei kwas α-linolenowy w znaczących ilościach występuje w produktach pochodzenia roślinnego. Jego głównym źródłem są nasiona siemienia lnianego, nasiona chia

Zdrowie na języku :P
Restauracja N31 | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 103

degustacyjne, znajdziecie w nim, aż 8 dań, które zjecie z niezwykłą przyjemnością. Mam nadzieję, że poniższe zdjęcia zachęcą Was do odwiedzenia tego smacznego miejsca. Tatar z polędwicy wołowej Orientalny tuńczyk/sos kabayaki/chrzan wasabi/sałatka z rzepy Foie gras/gruszki w miodzie mniszkowym/ciasto marchewkowe/konfitura pomarańczowa z anyżem Aromatyczny krem z grzybów leśnych Ośmiornica/sos rouille/kalmar/sałatka z fenkuła/emulsja ziołowa   Artykuł

Kuchnia Bazylii
Wiosenna rolada szpinakowa w wersji wegetariańskiej 176

Dawniej robiłam roladę jarmużową w wersji z tuńczykiem . Dziś pora na wyrazistą w smaku wersję wegetariańską z użyciem szpinaku. Roladę można podać np. w Wielką Sobotę. Ja ją przygotuję ponownie również z myślą o wytrawnym jedzeniu dla siebie w czasie zbliżających się Świąt. Składniki : 200 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 4 zimne jajka 2 łyżki

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania