tuńczyk - 4768 przepisów (strona:223/318)

Dieta śródziemnomorska. Pyszna i zdrowa inspiracja 93

masła. Tahini może być również alternatywą dla masła. Używaj ziół i przypraw do przyprawiania potraw – zamiast soli i tłuszczu. Jedz ryby co najmniej dwa razy w tygodniu. Tuńczyk, łosoś, pstrąg, makrela i śledź to zdrowy wybór. Grillowanie lub pieczenie ryb jest dobre – i łatwe. Unikaj panierowania i smażenia ryby. Ogranicz czerwone mięso do kilku razy w miesiącu. Jeśli

ProstePesto.pl
139. Pieczony dorsz w cytrynowo-pietruszkowo-maślanej panierce z orzechami, czyli lekki i smaczny obiad 130

Wręcz przeciwnie. Nie potrafię jednak zrezygnować ze spożywania ryb. Po prostu lubię je za bardzo. Ryba pieczona, wędzona, czy gotowana - uwielbiam w każdej postaci.  Szczególną sympatią dażę łososia, tuńczyka i właśnie dorsza! Dlatego też od jednego do dwóch razy w tygodniu ryba występuje w mojej diecie. I tak też było na dzisiejszym dość lekkim obiedzie, z którym chciałam się

Symfonia Smaków
Jajka faszerowane łososiem 102

Jajka to podstawowy i zdrowy element codziennego menu. Faszerowane jajka można zrobić na wiele sposobów z tuńczykiem, pieczarkami czy szynką. Tym razem zrobiłam je z wędzonym łososiem. Wyszło naprawdę pysznie i zdrowo (warto zamiast majonezu użyć serka śmietankowego, wtedy będzie już super zdrowo).Polecam szczególnie na śniadania, które powinny być pełnowartościowe i pełne witamin-a jajka i łosoś doskonale spełniają

Krylowa Kuchnia
Jajka faszerowane łososiem w wersji fit 97

Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, […] Artykuł Jajka faszerowane łososiem w wersji fit pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Faszerowane jajka na wiele sposobów - pyszna Wielkanoc 106

faszerowane fetą i koncentratem Jajka z pastą krabową Marmurkowe chińskie jajka Jajka marynowane w curry Jajka faszerowane z ciecierzycą Marynowane jajka Jajka z anchois i kaparkami Jajka faszerowane z tuńczykiem

Kulinarne przygody Gatity
Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym 147

Penne ze szpinakiem w sosie śmietanowym to bardzo szybkie i niezwykle aromatyczne danie. Obiad ten przygotujecie dosłownie w kilkanaście minut i z całą pewnością zachwyci wszystkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka w majonezie z rzeżuchą 102

jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem   Jajka faszerowane z szynką   Jajka z anchois i kaparkami   Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka w majonezie z rzeżuchą Jajka w majonezie z rzeżuchą Czas

Kulinarne przygody Gatity
Wielkanocne sałatki 143

jajkiem - https://uwielbiam.pl/przepis/salatka-sledziowa-z-jajkiem Sałatka z mini rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado - https://uwielbiam.pl/przepis/salatka-z-mini-rurkami-warzywnymi-mozzarella-pomidorami-i-awokado Sałatka z łazankami, szparagami i szynką parmeńską - https://uwielbiam.pl/przepis/salatka-z-lazankami-szparagami-i-szynka-parmenska Sałatka z tuńczykiem - https://uwielbiam.pl/przepis/salatka-z-tunczykiem-12 To, który przepis przypadł Ci najbardziej do gustu? A może z nadmiaru wolnego czasu wypróbujesz je wszystkie? Daj nam znać w komentarzach

Tradycyjna Kuchnia
Jajka marynowane w curry 106

jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem   Jajka faszerowane z szynką   Jajka z anchois i kaparkami   Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka faszerowane pastą łososiową Jajka marynowane w curry Jajka marynowane w curry Czas przygotowania: 15 minut

Kulinarne przygody Gatity
Catering dla święta - dlaczego warto? 98

zamówimy już za 122 zł, w tej cenie zakupimy 25 sztuk, po pięć z różnymi dodatkami:  szynka, twarożek, rzodkiewka szczypiorek + majonez pasta jajeczna śledź z czerwoną cebulą  tuńczyk z oliwkami Sałatka - oj, to chyba najbardziej czasochłonne danie ze wszystkich możliwych. Sporo czasu zaoszczędzimy, zamawiając po prostu katering. Co prawda zamawiając przez firmę cateringową, możemy zakupić minimalną ilość

Jak u mamy
Ekspresowe bułki bez drożdży (na proszku do pieczenia) 77

rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. (Posiadam piekarnik gazowy.) Domowe bułki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. U mnie ostatnio znikały z sałatką z soczewicą i tuńczykiem . (Zresztą pokazywałam Wam na story na moim profilu prywatnym i na instagramie, gdzie serdecznie zapraszam - klik . Tam macie dużo relacji z mojego życia, a wszystko jest na bieżąco!) Sałatka jest bardzo

Di gotuje
Pasta z makreli na kanapki 94

jeść z świeżo wypieczonym chlebem na zakwasie.  Jeśli lubisz pasty na kanapkę to wypróbuj też przepis na: - pastę jajeczną z łososiem - pastę z wędzonego dorsza - pastę rybną z tuńczykiem i sardynkami Przepis na pastę z makreli: - 1/2 makreli wędzonej - 4 jajka - 150 g serka śmietankowo- twarogowego - 100 g jogurtu greckiego ( w zastępstwie, śmietana gęsta lub majonez) - 1 mała cebulka

SMYKWKUCHNI
9 przydatnych porad – jak wzmocnić swoją odporność? 65

wykazują działanie prozapalne, więc powinniśmy spożywać ich jak najmniej, a jeść więcej produktów zawierających kwasy omega-3, wykazujących działanie przeciwzapalne, czyli: tłuste ryby ( sardynki, łosoś, makrela, śledź i tuńczyk) , olej lniany i rzepakowy, siemię lniane, nasiona chia, czy orzechy włoskie . 7. JEDZ WIĘCEJ KISZONEK I FERMENTOWANYCH PRODUKTÓW MLECZNYCH Fermentowane produkty mleczne i produkty kiszone to naturalne probiotyki, które sprzyjają

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania