Czas czytania: 3 min W tym roku to już kolejne urodziny moich najbliższych i kolejny tort. Każdy z jubilatów miał inne życzenie co do smaku tortu
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Pizza kiedyś funkcjonowała jako dodatek do wszelkiego rodzaju dań. Pierwsze formy pizzy różniły się odrobinę od dzisiejszej wersji. Była to pizza bianca
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto czekoladowo-orzechowe Bezglutenowe ciasto czekoladowo-orzechowe można porównać do bardzo popularnego brownie , jest wilgotne i mocno czekoladowe. Dzisiejszy deser ma dodatek
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Przepis na chleb z dodatkiem zakwasu w wersji błyskawicznej z odrobiną drożdży, które przyspieszają procedurę przygotowania i fermentacji ciasta chlebowego. W przepisie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa koperkowa Świeży koperek dostępny jest przez cały rok, więc zupę koperkową możemy przygotować nawet zimą. Koperkowa z ziemniakami i jajkiem to
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Prosty dodatek do obiadu przez niektórych wprost uwielbiany. Zestaw obiadowy składający się z ziemniaczków, kotletów mielonych, w moim przypadku wegetariańskich i gotowanych
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Mleko sojowe przygotować może każdy we własnej kuchni. Jest to bardzo łatwy przepis i niewymagający wiele pracy. Dziś podaję dwie wersje, pierwsza
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Okara , można powiedzieć, że to odpad przy produkcji mleczka sojowego . Soja jest rośliną strączkową, którą możemy wykorzystać niemalże w 100% podobnie jak
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Tarta bezglutenowa z kremem, niepozorna, ale smak ciasta jest naprawdę wspaniały i wyjątkowy! Ciasto kojarzy mi się troszkę z wielkanocnymi mazurkami. Tarta
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Batony energetyczne rewelacyjne dla małych i dużych łasuchów naturalnie słodkie, a to dzięki cukrom zawartym w suszonych owocach. Żeby batony były bardziej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Chleb z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym i odrobiną mąki gryczanej. Pieczywo świetne nadaje się na kanapki śniadaniowe, uwielbiam je z domowym twarożkiem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Naleśniki, naleśniki…to najczęściej wypowiadana prośba z ust mojej najmłodszej córki, która wprost uwielbia naleśniki i mogłaby jeść je przez cały
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Szarlotka bezglutenowe Mam dla was jeszcze jeden przepis na deser bezglutenowy. Dziś proponuję na podwieczorek szalotkę bezglutenową z odrobiną pomarańczy i kruszonką
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciasto drożdżowe z jabłkami i dużą ilością pysznej kruszonki. Miałam ochotę na ciasto drożdżowe na podwieczorek, więc postanowiłam wypróbować przepis z jednej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Piękny wiosenny dzień przynosi ochotę na kolorowe i lekkie jedzenie. Zielony to idealny kolor na pyszną, delikatną wiosenną pastę kanapkową. Pasta jest
SprawdzonaKuchnia.pl