truskawki - 19264 przepisów (strona:357/1285)

SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM Z RABARBARU 129

udają. SKŁADNIKI 1 kg mielonego sera takiego z wiaderka 100 g miękkiego masła 5-6 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny   400 g rabarbaru 400 g truskawek, mogą być świeże lub mrożone 1/2 szklanki wody 2 galaretki truskawkowe 4 łyżki cukru   biszkopty do wyłożenia formy WYKONANIE Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami. Przygotować(...)truskawkowo-rabarbarowy. Rabarbar pokroić na małe kawałki i przełożyć do garnka. Dodać truskawki w moim przypadku dodałam mrożone truskawki.. Wlać wodę i wsypać cukier. Wszystko zagotować, chwilę gotować aby rabarbar się ugotował i rozpadł na małe kawałeczki. Garnek zestawić z ognia i zawartość zmiksować na gładki mus. Wsypać galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać aby się rozpuściły. Gotowy mus odstawić

Mała w garnku miesza
Quinoa chocolate fudge cake... 190

chia 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Masa truskawkowa: 1 szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez ok. godzinę) 2 szklanki (310 g) świeżych truskawek + kilka sztuk do dekoracji 100 ml mleka roślinnego 1 łyżeczka agaru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki syropu klonowego Przygotowanie: Komosę ryżową i daktyle zalać wodą, przykryć i odstawić(...)przelać do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 60 min. Po tym czasie wyjąć tortownicę z piekarnika i odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Masa truskawkowa: Truskawki i odsączone nerkowce włożyć do naczynia blendera, dodać mleko roślinne i miksować do uzyskania aksamitnej konsystencji. Następnie dodać pozostałe składniki, chwilkę miksować tylko do połączenia składników. Przelać masę do rondla

Domowa Cookierenka Agi
Muffinki z truskawkami i kremem czekoladowym 141

Zaraz obok rabarbaru, pojawienie się truskawek przypomina mi słoneczne dni spędzone na działce u Dziadków. Brałam rower, wiaderko stukało o kierownicę, kiedy jechałam do nich. Tym bardziej, że uwielbiałam szukać tych największych i z radością chwaliłam się później w domu, jakie giganty znalazłam. Sezon na truskawki zawsze będzie mi przywoływał wspomnienia końca roku szkolnego i […] Artykuł Muffinki z truskawkami

Pink Envelope
Ciasto z truskawkami, ricottą i migdałami (Plumcake alle fragole, ricotta e mandorle) 119

ricotta grazie al quale la consistenza finale risulta particolarmente morbida e soffice. Buon appetito :) SKŁADNIKI 200 g ricotty 200 g m ą ki pszennej   150 g truskawek 100 g cukru trzcinowego 20 g migdałów w płatkach 1 laska wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jaja **** INGREDIENTI 200 g di ricotta 200 g di farina(...)semi di una bacca di vaniglia, mescolate bene il tutto.  Per ultimo setacciate la farina con il lievito vanigliato. Amalgamate bene tutti gli ingredienti. Umyte i oczyszczone truskawki kroimy na mniejsze kawałki, po czym obtaczamy w m ą ce. Truskawki dodajemy do ciasta, całość dokładnie mieszamy. **** Pulite le fragole, eliminate il picciolo, le foglioline e tagliate

La grande e la piccola cuoca
Sałata z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami (Insalata di rucola, asparagi, avocado e fragole) 136

SKŁADNIKI 300 g zielonych szparagów 200 g truskawek 100 g rukoli 50 g orzechów włoskich 1 awokado 1 czerwona cebula 3 łyżki oliwy extravergine 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 5 listków bazylii 5 listków mięty  **** INGREDIENTI 300 g di asparagi verdi 200 g di fragole 100 g di rucola 50 g di noci 1 avocado(...)aceto balsamico 1 cucchiaio di miele 5 foglie di menta 5 foglie di basilico PRZYGOTOWANIE Oczyszczone szparagi gotujemy na parze ok. 5-10 minut, w zależności od ich grubości. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż. Obrane awokado kroimy na większe kawałki a c ebulę  w piórka. Przygotowujemy sos do sałaty: mieszamy oliwę z octem

La grande e la piccola cuoca
Makaron czekoladowy z twarogiem, sosem truskawkowym i owocami 173

najwyższy czas na opróżnianie zamrażalnika z zamrożonych owoców.  Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania dania z wykorzystaniem makaronu czekoladowego oraz mrożonych truskawek, malin i jagód.  Makaron czekoladowy pięknie pachnie - zarówno surowy, jak i ugotowany. Wbrew pozorom nie jest słodki, tylko lekko kakaowy w smaku :)  Aby całe danie było jeszcze bardziej sycące to dodałam do niego sos twarogowy przygotowany(...)twarogu i jogurtu naturalnego.  Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu czekoladowego 1 kostka twarogu (250 g) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego cukier do smaku 2 garście mrożonych truskawek 1 garść malin kilka łyżek jagód Owoce z zamrażalnika rozmrozić. Do truskawek wsypać 1 łyżkę cukru i zmiksować za pomocą blendera. Twaróg pokruszyć na małe kawałki, dodać jogurt oraz

Ugotować
Truskawkowa owsianka budyniowa :) 196

robiłam owsianki budyniowej, a przecież bardzo ją lubię. Będąc w posiadaniu bezglutenowych i ekologicznych proszków budyniowych od Amylon postanowiłam przygotować owsiankę o smaku truskawkowym . Użyłam truskawkowego budyniu, świeżych truskawek oraz granolowych kulek truskawkowych jako dodatek. Całość smakuje przepysznie, kremowo i bardzo truskawkowo 💗 Składniki: 50 g płatków owsianych  250 napoju roślinnego  1 łyżeczka ksylitolu  1 czubata łyżeczka budyniu(...)truskawkowego (Amylon) 3 truskawki  Dodatki: 1/3 banana 1 łyżeczka masła orzechowego  kilka nerkowców  kulki granolowe  plastry kokosowego  Przygotowanie: Płatki owsiane przesyp do garnka, zalej 200 ml napoju, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 5-7 minut. Następnie dodaj 2 pokrojone w kostkę truskawki. Zagotuj.  Do pozostałego napoju roślinnego wsyp proszek budyniowy

Zdrowie na języku :P
Crumble truskawkowe, czyli truskawki pod kruszonką z płatkami migdałowymi 114

truskawek - 6 łyżek cukru - 3 łyżki mąki - 3 łyżki masła - 2 łyżki płatków migdałowych S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: truskawki kroimy w grube plasterki, dodajemy 3 łyżki cukru, mieszamy, wykładamy do formy. robimy kruszonkę z mąki, masła i cukru,  (zagniatamy ręką i tworzymy(...)okruszki), posypujemy truskawki kruszonką i płatkami migdałowymi, pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. smacznego

Gocha gotuje!
Szybki biszkopt z owocami 192

żadnego ubijania, żadnego ucierania czy gotowania budyniu. Śmietana pod wpływem temperatury z biszkoptu zamienia się w pyszny krem. Na wierzch ciasta wystarczy wyłożyć owoce: brzoskwinie, a w sezonie – truskawki, które przykrywamy galaretką. Prawda, że proste? I pyszne, spróbujcie:) Biszkopt: 4 jajka 1 szkl. drobnego cukru (ew. kryształ) 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku(...)pieczenia szczypta soli 1-2 łyżki oleju Dodatkowo: średni kubek kwaśnej śmietany 18% Zott (330g) puszka brzoskwiń (lub świeże truskawki) 2 galaretki brzoskwiniowe (truskawkowe) Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku szczyptę soli. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier. Nie przerywając ubijania dodajemy po 1 żółtku. Cienkim strumieniem wlewamy

Smaki Na Talerzu
Pełnoziarniste ciasto z truskawkami 141

trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 80 ml oleju rzepakowego 150 ml maślanki 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g truskawek cukier puder do dekoracji WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Dno formy o wymiarach 25 x 30 cm wysmarować masłem i posypać mąką. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)Truskawki umyć, pozbawić szypułek, osuszyć i pokroić w grube plasterki. Do miski wsypać obie mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Do kolejnej miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier trzcinowy i waniliowy, po czym zmiksować do powstania puszystej pianki. Następnie wlać olej rzepakowy, maślankę, wsypać składniki sypkie i zmiksować na najwolniejszych obrotach miksera. Masę wylać równomiernie do formy, na wierzchu

Passions hobbies life
Truskawkowy domowy twarożek jogurtowy 146

czosnkowa marynata. Najlepszy w tym twarożku jest ślad tkaniny, który zostaje na nim. Wspomnienie z mojego dzieciństwa. Składniki:   duże opakowanie gęstego jogurtu greckiego lub bałkańskiego (naturalnego) garść truskawek (u mnie mrożone Hortexu) pół łyżeczki kardamonu łyżka miodu gaza opatrunkowa Jak przygotować truskawkowy twarożek jogurtowy?   Truskawki rozmrażamy i kroimy na plasterki, po czym mieszamy z jogurtem, truskawkami, kardamonem

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z galaretką 508

wymaga dużo pracy. Do upieczenia biszkoptu wykorzystałam foremkę o średnicy 20 cm. Składniki na biszkopt Składniki na krem budyniowy (można zrobić też ciasto z samym budyniem zamiast kremu) +truskawki do przełożenia i dekoracji (można wykorzystać dowolne świeże owoce lub owoce z puszki, np. brzoskwinie czy mandarynki), 3 saszetki galaretki, podłużne biszkopty do dekoracji, sok z cytryny na poncz Biszkopt pieczemy(...)nalewkę lub białe wino. Zdecydowanie nie polecam już jednak dosładzać ponczu – biszkopty są dosyć słodkie. Na pierwszy blat wykładamy ok. połowę kremu i rozprowadzamy. Posypujemy pokrojonymi na kawałki truskawkami. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy ponczem i nakładamy drugą warstwę kremu (zostawiamy 2 łyżki kremu, będą jeszcze potrzebne). Całość wstawiamy do lodówki do schłodzenia na przynajmniej pół godziny. Wierzch dekorujemy truskawkami

Ciastkozercy
Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami 125

serka mascarpone Miksujemy śmietanę, dodajemy serek. Chwilę jeszcze miksujemy.   Upieczoną bezę studzimy. Układamy ją na talerzu lub paterze, nakładamy 1/2 kremu i pokrojone w plastry truskawki. Później druga beza, krem i truskawki w połówki   Wspaniały deser.   Artykuł Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Galaretki z wkładką 118

pojemniczkom będzie wyglądała czadowo     Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka kiwi 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny 200 ml śmietany 30% 3 truskawki 1 kiwi Galaretki przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Wystudziłam. Gdy były chłodne i zaczęły tężeć na dno foremek pokroiłam owoce. Tam gdzie czerwona galaretka – dałam truskawki, tam gdzie zielona(...)dodałam kiwi i kilka truskawek na prośbę synka Zalałam galaretkami o smaku takim jak owoce. Wstawiłam na 30 minut do zamrażalnika. Śmietanę przelałam do miski, zmiksowałam. Dodałam cukier puder i serek mascarpone. Miksowałam dalej dodając wąskim strumieniem żelatynę rozpuszczoną w 3 łyżkach gorącej wody. Wyjęłam galaretki z owocami i nałożyłam na nie śmietanowy ser. Umieściłam z powrotem w zamrażalniku

MojaQchnia.pl
Kruche ciasto z malinami i truskawkami w galaretce i chrupiącą bezą 426

Maliny i truskawki to moje ulubione owoce. Wertując internet trafiłam na Malinową chmurkę z chrupiącą bezą na blogu W garach u Gosi. Zdjęcie tego ciasta sprawiło u mnie ślinotok, więc postanowiłam je przygotować, trochę modyfikując. Dodałam truskawki, natomiast zamiast masy śmietanowej dodałam masę krówkową. Składniki: Kruche ciasto: 3 żółtka (3 białka do bezy) 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)Pieczemy na złoty kolor (ok. 20 minut). Upieczone ciasto pozostawiamy w blasze i studzimy. Masa owocowa z galaretkę: 3 galaretki o smaku truskawkowym 500 gram mrożonych owoców (maliny i truskawki) - nie rozmrażamy wcześniej 3,5 szklanki wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Dodajemy zamrożone owoce (uwaga galaretka szybko tężeje). Gdy zacznie tężeć wylewamy na kruchy blat. Wstawiamy do lodówki

tojestpyszne.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania