truskawki - 19264 przepisów (strona:346/1285)

Szpinak w roli głównej 154

pierogi moim wnukom, jak myślicie jaka była reakcja? Oczy jak pięć złotych i uśmiech od ucha do ucha:) Już im nie przeszkadzało, że ze szpinakiem, a jeszcze jak z truskawkami i bitą śmietaną, to już pełnia szczęścia:). Pierogi z mięsem, na liściach szpinaku, pierogi z truskawkami na pierzynce z bitej śmietany i pierogi w rosole. Do wyboru do koloru(...)moja propozycja. Mięso do pierogów użyłam z rosołu, łącznie z warzywami, wołowina + kura rosołowa. To dobry sposób na nowe danie. Zamiast makaronu, mogą pływać małe pierożki w rosole. Truskawki wiadomo, nie trzeba z nimi nic robić a ubić śmietanę każdy potrafi. Wszystko proste, prościej się nie da. Podam tylko przepis na ciasto, reszta w Waszych rękach! Ciasto na pierogi, różnie

Leśny Zakątek
Jaglane knedle z truskawkami 115

Jaglane knedle z truskawkami to świetna propozycja nie tylko obiadowa, którą warto przygotować w sezonie truskawkowym, a jeśli tak jak ja, staniesz się ich fanem, to mam świetną informację, knedle możesz przygotować także z truskawek mrożonych, poza letnim sezonem Artykuł Jaglane knedle z truskawkami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
SZYBKIE I PROSTE TRUSKAWKOWE BABECZKI NA MAŚLANCE ZE SŁODKĄ KRUSZONKĄ 133

potrzebna Ci satysfakcja z wykonania bardziej skomplikowanych ciast, (spróbuj  truskawkową chmurkę  , lub tartę z pianką i bitą smietaną ) i nadal masz ochotę na wypieki z  truskawkami, to te babeczki są dla Ciebie! Bardzo proste i szybkie, pulchne i mięciutkie, idealne na podróż, chwilę relaksu i zapomnienia  z książką w ręku, lub - co najbardziej lubią moje dzieciaki(...)SKŁADNIKI NA BABECZKI: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1/4 szklanki oleju 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g. truskawek , pokrojonych w ćwiarteczki WYKONANIE: jajka miksuję z cukrem, dolewam maślankę, olej i ekstrakt i chwilę miksuję dosypuję mąkę i proszek do pieczenia, mieszam łyżką, do miski dorzucam truskawki i przekładam

Upiecz sobie babeczkę
FIT tarta z budyniem i owocami :) 200

moim Instagramie pokazywałam ostatnio dwa pudełka wypełnione owocami, a dokładnie truskawkami i jagodami kamczackimi . Pomyślałam, że z takim zestawem upiekę lekką tartę. Oprócz kruchego spodu i owoców przygotowałam także krem budyniowy, a raczej po prostu zwyczajny budyń. Wszystko tak do siebie dobrze pasowało, że na drugi dzień po cieście nie było już śladu! Co było do przewidzenia, bo tarta wszystkim(...)Budyń: dwa opakowania budyniu (użyłam Amylona o smaku morelowym - polecam, pyszny jest) 1 l mleka (krowie lub roślinne) coś do posłodzenia Dodatkowo: 0,5 kg owoców (u mnie truskawki i jagody kamczackie) 1 łyżka cukru kokosowego  Przygotowanie: Na początku przygotuj ciasto. Zmiel płatki na mąkę (możesz użyć różnych płatków, niekoniecznie takich samych jak ja, może to być mieszanka owsianych

Zdrowie na języku :P
Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) 137

Zapraszam Was na deser,  któremu trudno si ę  oprzeć. T artaletki z kruchego ciasta udekorowane aksamitnym kremem czekoladowym i truskawkami. D oskonały pomysł na letnie przyjęcia. Polecam serdecznie ;):) **** Le crostatine con crema al cioccolato e fragole sono dei deliziosi dolcetti perfetti per la stagione estiva.  Le crostatine sono realizzate con il guscio di pasta frolla, farcite(...)masła 100 g cukru 1 jajko 1 łyżka zimnej wody szczypta soli Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 30% 35 g masła Dekoracja truskawki listki mięty   **** INGREDIENTI Pasta frolla 250 g di farina 120 g di burro 100 g di zucchero 1 uovo 1 cucchiaio di acqua fredda sale Crema al cioccolato

La grande e la piccola cuoca
Muffiny migdałowe z truskawkami 98

Muffinki są przepyszne, mocno wilgotne oraz bardzo proste w przygotowaniu. Ich migdałowy smak idealnie komponuje się z truskawkami i tym samym tworzy ciastko, któremu naprawdę trudno jest się oprzeć. Dodatkowo cudownie pachnące... Muffiny świetnie smakują w wersji solo, ale ja udekorowałam je odrobiną kremu czekoladowego. Jednak dodatki są zbędne i zależą od Was. Koniecznie spróbujcie takiego migdałowo-truskawkowego połączenia. Polecam(...)mąki pszennej 1/2 szklanki mąki migdałowej /zmielonych migdałów 1/2 szklanki cukru (u mnie ksylitol ; można dodać mniej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: 100g truskawek   W pierwszej misce należy wymieszać jajko, mleko oraz olej, a w drugiej - obie mąki, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymiesza

Di gotuje
Dżem truskawkowy z kwiatami czarnego bzu 157

Składniki: 1 kg dojrzałych truskawek 10 dużych baldachimów  czarnego bzu  500 g cukru 1 opakowanie żelfix-u 2:1 sok  z 1 cytryny otarta skórka z 1/2 cytryny Sposób przygotowania: Truskawki, umyć, osuszyć i pokroić na ćwiartki, Przełożyć do miski i zasypać żelfix-em oraz cukrem. Po 45 minutach truskawki przełożyć do garnka. Zagotować i na małym

Gosia gotuje
MIODOWO - KOKOSOWA JAGLANKA Z TRUSKAWKOWYM SOSEM 83

prostu uwielbiam! Zawsze na słodko, gotowaną na mleku z wiórkami kokosowymi, zblendowaną na pudding, osłodzoną miodem. Jaglanka chętnie współgra z różnymi dodatkami,  najczęściej polewam ją sosem z truskawek, których kwaskowatość apetycznie komponuje się z jej słodyczą, najlepiej smakuje mi schłodzona, tworzy idealny posiłek na letnie dni. Powtórzę się - UWIELBIAM! SKŁADNIKI: 3 szklanki mleka 1 szklanka wiórków kokosowych(...)gotuję na małym ogniu ok. 25 minut, jaglanka powinna być  gęsta gdy kasza przestygnie blenduję ją z miodem SKŁADNIKI NA SOS TRUSKAWKOWY:  ok 0,5 kg truskawek miód ok 2-3 łyżki WYKONANIE: truskawki kroimy w ćwiarteczki i dusimy na patelni, aż puszczą sok gdy przestygną dosładzamy je miodem nakładamy jaglaneczkę i polewamy sosem, najlepiej smakuje gdy jest

Upiecz sobie babeczkę
Ciasto z truskawkami wg Siostry Anastazji 1900

łyżki oleju Masa budyniowa: 500 ml mleka 250 g masła 2 op. budyniu śmietankowego 1 op. cukru wanilinowego 3-4 łyżki cukru Masa truskawkowa: 1 l zmiksowanych truskawek* 3 galaretki truskawkowe   Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy oba cukry. Następnie dodajemy po 1 żółtku i wlewamy olej. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy żółtkowej(...)cały czas mieszając gotujemy jeszcze kilka minut, aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Masę budyniową wykładamy na biszkopt, wyrównujemy. Truskawki miksujemy na mus. Przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Zdejmujemy z palnika. Do gorącego musu wsypujemy suche galaretki i mieszamy aż do rozpuszczenia. Odkładamy do stężenia. Tężejącą masę truskawkową wykładamy na masę

Smaki Na Talerzu
ciasto z rabarbarem i truskawkami 299

Cześć! Sezon rabarbarowy ma do siebie ciasto rabarbarowe ;) Takie też popełniłam ostatnio.  Kwaśny smak rabarbaru przełamałam słodyczą truskawki i bezy. Rodzinie smakowało, koleżankom smakowało, to też postanowiłam podzielić się tym przepisem z czytelnikami.  Składniki: * 3/4 kostki masła lub margaryny * 1/2 kg mąki * 6 żółtek * 3/4 szklanki cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 2 łyżki śmietany(...)rabarbar, truskawki Składniki na bezę: * 6 białek * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy Margarynę z cukrem utarłam na puszystą masę. Wbijałam po jednym żółtku wciąż ucierając. Dodałam przesianą mąkę i proszek do pieczenia. W razie gdy ciasto nie łączy się zbyt dobrze można dodać odrobinę śmietany. Utarte ciasto przełożyłam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Rabarbar pokroiłam w 1 centymetrowe

Pieprzyć z Fantazją
biszkopt z truskawkami i galaretką 368

foremki wyłożonej samo dno, papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 170-180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na wierzch: ok. 400 g truskawek, mniej lub więcej w zależności od ich wielkości (tak aby przykryć ciasto) 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawimy do wystudzenia. Truskawki myjemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z truskawkową masą na spodzie z sucharków i nutelli 3080

waniliowego serka homogenizowanego* 1/3 szkl. wody 2 duże łyżki żelatyny* (proponuję dać więcej) cukier puder do smaku Warstwa truskawkowa: 3 galaretki truskawkowe 450-500 g mrożonych truskawek   Nutellę podgrzewamy w naczyniu z gorącą wodą. Sucharki mielimy na piasek. Oba składniki łączymy ze sobą, mieszamy. Rozprowadzamy na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (26cm). Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody(...)puder do smaku (2-4 łyżki). Do gęstniejącej masy dodajemy serki homogenizowane, a następnie rozpuszczoną żelatynę*. Powstałą masę śmietankową wykładamy na sucharkowo-nutellowy spód. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Truskawki odstawiamy do rozmrożenia. Miksujemy je na gładki mus. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Łączymy z musem truskawkowym*. Masę truskawkową wylewamy na masę śmietankową. Ciasto

Smaki Na Talerzu
Smoothie - truskawka, arbuz, banan 121

Składniki: 4 szklanki truskawek 3 szklanki wydrążonego arbuza (bez pestek) 3 banany 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu (np. spadziowego) Sposób wykonania: Od truskawek odcinamy szypułki.Wrzucamy do kielich blendera, dolewamy sok z cytryny i miksujemy. Gdy truskawki zmniejszą swoją objętość dodajemy arbuza, pokrojone banany oraz miód. Wszystko razem ze sobą miksujemy

Qchnia po prostu
Makaron z truskawkami 133

Składniki: 500 g dowolnego makaronu 500 g truskawek 400 g śmietany 18% 300 g sera białego półtłustego cukier, sól Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente. Z truskawek wykrawamy szypułki a następnie miażdżymy je za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy śmietanę i cukier do smaku, mieszamy. Gorący makaron wykładamy na talerze. Posypujemy odrobiną cukry a następnie pokruszonym białym(...)serem.Całość polewamy truskawkami ze śmietaną

Qchnia po prostu
szybki i smaczny sernik na zimno 132

Cześć! Upały nastały to pora na coś na ochłodę. W sezonie truskawkowym dość często na stole w moim domu gości sernik na zimno z truskawkami. Bardzo prosty, tani i smaczny co najważniejsze. Składniki: * 1 kg białego sera zmielonego albo smakowego * 2 galaretki brzoskwiniowe * 2 galaretki truskawkowe * 1/2 szklanki cukru pudru * herbatniki  * truskawki Galaretki brzoskwiniowe rozpuściłam w 1 szklance gorącej(...)miałam biały ser zmielony. Przełożyłam masę do wcześniej przygotowanej formy z wyłożonymi herbatnikami . 1 godzinkę sernik przeleżał w lodówce i po tym czasie wbiłam w masę pokrojone na pół truskawki. Galaretki truskawkowe rozpuściłam w 800 ml wody. Ostudziłam, poczekałam aż galaretka zacznie tężeć i wylałam na sernik z owocami. Przykryłam folią spożywczą i zostawiłam na kilka godzin w lodówce

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania