truskawki - 19264 przepisów (strona:297/1285)

Kokosowe drożdżówki z truskawkami 119

pożałuje :) 400 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego bio 3/4 szklanki maślanki pół szklanki oleju rzepakowego   1,5 szklanki truskawek pokrojonych w plasterki kruszonka: 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki cukru trzcinowego bio 1,5 łyżki roztopionego oleju kokosowego extra virgin ( to właśnie dodatek pachnącego oleju kokosowego dodaje(...)dzielimy na około 10 części. Formujemy kuleczki a środek każdej ugniatamy spodem niewielkiej szklanki. Odstawiamy na około 20 minut. Po tym czasie ponownie ugniatamy środek i nakładamy na niego truskawki. Składniki na kruszonkę mieszamy i posypujemy drożdżówki. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Kokosowe drożdżówki z truskawkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Lody z truskawkami i octem balsamicznym 191

Przepyszne lody z pieczonych truskawek, z dodatkiem octu balsamicznego, którego w ogóle nie czuć, podkreśla tylko smak owoców. To jedne ze smaczniejszych lodów truskawkowych jakie miałam okazję jeść. Można je nawet nazwać luksusowymi, podobnie jak produkty dostępne na stronie http://ardeko24.pl/ . Firma zajmująca się aranżacją wnętrz. Doskonały wybór zapewnia bogaty asortyment sklepu, znajdziecie tam elementy dekoracyjne na okna, ściany, podłogi(...)zapewnia także pomoc w aranżacji wnętrz . Ja jestem zachwycona ich wnętrzami, chętnie wykorzystam kilka pomysłów u siebie, gdy wreszcie będę mogła urządzać swoje pięterko :) Bardzo polecam! :) Składniki: 750 g truskawek 2 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki cukru 550 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Truskawki przekroić na pół, większe na ćwiartki. W dużym naczyniu żaroodpornym wyłożyć truskawki, wymieszać

Domowa cukiernia Ewy
Sernik truskawkowy na zimno 262

sernik bez pieczenia na herbatnikowym spodzie. Składniki: 250 g herbatników kakaowych 160 g masła 700 g twarogu z wiaderka 250 ml kremówki 30% 150 g cukru pudru 350 g truskawek 4 łyżki żelatyny ale -raj 100 ml mleka 2 galaretki truskawkowe 800 ml wody 400 g truskawek  Przygotowanie: Blachę o wymiarach 24*24 cm z wysokim kantem wyłożyć(...)dnie papierem do pieczenia. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek. Dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć dno blachy.  Twaróg zmiksować z cukrem pudrem. Wlać zmiksowane na mus truskawki (350 g) i zmiksować. Zimną kremówkę ubić na sztywno i wmieszać lub zmiksować na wolnych obrotach z masą truskawkową. Letnią i rozpuszczoną żelatynę w mleku wlewać wolnym strumieniem do masy

Ala piecze i gotuje
DOMOWY KISIEL Z TRUSKAWKAMI Z SIEMIENIA LNIANEGO 96

Dostępny jest prawie w każdym sklepie, a na pewno dostaniecie je w aptece.  Składniki: 2-3 łyżki siemienia lnianego  1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego  15 truskawek  około 400 ml wody  Przygotowanie: Siemię lniane zalej wodą i gotuj przez około 10-15 minut mieszając co jakiś czas.  Truskawki umyj, obierz z szypułek i rozgnieć(...)pomocą widelca, zalej je miodem lub syropem klonowym. Kiedy siemię będzie już miało odpowiednią konsystencję, zdejmij z palnika, chwilę ostudź, dodaj truskawki i wymieszaj.  Kisiel przelej do miseczek i udekoruj truskawkami. Smacznego

Kukuleczki
Leśny mech z truskawkami 163

końcu postanowiłam zrobić sama...szpinak pięknie wyrósł u mojej mamy...u mnie w sumie też, ale jeszcze troszkę mały..No i zapomniałam o granacie hihi...więc wykorzystałam końcówkę truskawek..same malutkie zostały..za sucho i nie rosną już..Moje ciacho pięknie wyrosło, więc przecięłam je na 3 części..Polecam..wypróbujcie, bo jest smaczne..moje było z truskawkami..ale następnym razem(...)Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Dodać  cały czas miksując, ciepłą żelatynę.Połowę  kremu wyłożyć na ciasto w tortownicy , ułożyć kilka przeciętych truskawek, położyć drugą część ciasta i położyć resztę masy śmietanowej.Wierzch posypać pokruszonym ciastem , ułożyć truskawki. Ciasto wstawić do lodówki na około 2-3 godziny

Moje domowe kucharzenie
Truskawkowe milky way 130

koniec sezonu truskawkowego, zapraszam na pyszną łagodna nalewkę o wspaniałym  aromacie truskawek i mleka. Składniki: • 700 dag truskawek • 330 ml śmietany 30% • 3/4 szklanki cukru • 1 biała czekolada 100 g (miałam z milki ) • 4 łyżki mleka w proszku • 0,5 l wódki Sposób przygotowania: 1. Truskawki zmiksować blenderem razem z cukrem.  W garnku do gotowania mleka z podwójnym(...)dnem ,wlać śmietanę,  dodać połamaną czekoladę,mleko w proszku i zmiksowane truskawki.  Zagotować. Cały czas mieszać. Zmiksować wszystko razem blenderem.  Zostawić powstały krem do ostygnięcia. 2. Po ostudzeniu wymieszać z wódką rozlać do butelek. Nalewka idealnie nadaje się na różne imprezy okolicznościowe, np. na urodziny ;) Z okazji 3. jubileuszu Akademii Kulinarnej Whirlpool chciałabym życzyć Wam: Sukcesu, wielu

W królestwie smaków Beaty
Dżem truskawkowy z nutą anyżu 78

Przepyszny dżem truskawkowy o pięknym aromacie anyżu Składniki: • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania: 1. Z wody i cukru ugotować syrop. Do gorącego syropu  włożyć truskawki i anyż.  Gotować na wolnym ogniu, aż truskawki puszczą sok. Sok zlewam do słoików robię w ten sposób syrop. Truskawki smażyć dalej

W królestwie smaków Beaty
Jednoporcjowe ciasto fasolowe z truskawkami 164

Sezon na truskawki dobiega końca, więc jak jest możliwość trzeba korzystać. W roli głównej nie są truskawki, ale fasola. Warzywo i owoc? Dlaczego nie! Takie połączenia są najlepsze! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 1 jajko 1 banan 1 łyżka karobu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat śmietankowy truskawki Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy przepłukaną i odsączoną fasolę, jajko, pokrojonego(...)banana, karob, proszek do pieczenia i aromat śmietankowy. Wszystko dokładnie blendujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Następnie na wierzch układamy truskawki lekko je wpychając. Ciasto pieczemy przez 40-4 minut w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Lody sorbetowe + film 119

Pyszna wersja lodów dla dzieci i dorosłych to kolorowe sorbety z owoców. Można je z robić z truskawek, kiwi, moreli, malin, jeżyn, jagód czy porzeczek. Mieszanka wody, owoców i cukru jest idealnym deserem, dla osób dbających o linię. Są przepyszne i proste w wykonaniu, idealne na upalne dni.   składniki na 6 lodów 2 kiwi 8 moreli lub 3 brzoskwinie(...)truskawek 6 – 7 łyżek wody 4 łyżki cukru pojemniczki na lody opcjonalnie kubeczki po jogurtach + patyczki przepis Cukier z wodą gotujemy w rondelku na małym ogniu około 5 minut, po czym odstawiamy z ognia i studzimy. Truskawki kroimy na połówki, przekładamy do miseczki i blendujemy na jednolitą masę. Tak samo postępujemy z kiwi oraz morelami, przy czym każdy owoc

Smakowite Dania
Miętowy torcik z truskawkami i galaretką 127

gęstego jogurtu (użyłam greckiego) – w temperaturze pokojowej ok. 100 ml mleka 16 g żelatyny ok. 3 łyżki cukru pudru (lub do smaku) Dodatkowo: ok. 250-300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe kilka listków mięty do dekoracji Wykonanie: Miętowa masa jogurtowa: Do garnuszka wlewamy mleko oraz posiekaną miętę. Całość podgrzewamy przez kilka minut (nie doprowadzając do wrzenia). Gdy mięta puści(...)średnicy ok. 25 cm) układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Przykrywamy je miętową masą jogurtową i wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki, a w tym czasie myjemy truskawki, odszypułkowujemy i kroimy na połówki. Truskawki układamy na wierzchu masy jogurtowej. Wkładamy do lodówki na ok. godzinę. W międzyczasie przygotowujemy galaretkę truskawkową: galaretki rozpuszczamy w ok. 700 ml gorącej wody

MyCookBook.pl
PYZY Z TRUSKAWKAMI 109

Pyzy z truskawkami to pyszne, słodkie, ziemniaczano - owocowe danie. Podane na ciepło ze śmietaną i cukrem smakują rewelacyjnie.                                                                         SKŁADNIKI :  1.5 kg ziemniaków(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 1 jako 300 g truskawek śmietana do polania cukier do posypania                                                                 PRZYGOTOWANIE :  Większą część ziemniaków gotujemy w osolonej

Kulinarne Fantazje Marioli
CIASTKA CAŁUSKI Z TRUSKAWKAMI 210

Ciastka całuski robi się przeważnie z jabłkami, jednak dzisiaj u mnie odmiana i nadziałam je truskawkami. Wyszły lekko kruche, maślane i smaczne. Pyszne na drugi i trzeci dzień, wtedy są lekko wilgotne, polecam(...)SKŁADNIKI : 200 g margaryny lub masła 250 g twarogu w kostce 100 g cukru 1 jajko 300 g mąki pszennej 200 g świeżych truskawek cukier puder do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 172

cytryny 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii/ olejku waniliowego DODATKOWO: Ok. 200 g - 250 g truskawek ( można użyć także malin) Cukier puder Składniki na masę serową umieścić w misie miksera i krótko, na wolnych obrotach miksować do połączenia – ok. 2 minuty. Nie można ciasta miksować zbyt(...)urośnie, a potem opadnie. Sernik po upieczeniu powinien być równy z każdej strony. Masę serową wylać na przygotowany i schłodzony  wcześniej spód. Do masy można włożyć dodatkowo świeże truskawki, wciskając je lekko do sernika, by lekko ponad niego wystawały. Sernik piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut.  W między czasie przygotować mus truskawkowy. Truskawki zmiksować blenderem

Calzonella.com
Kokosowy deser z truskawkami 83

Dziecinnie prosty do wykonania deser. Lekki, letni i pyszny. Z delikatną nutką kokosa. I oczywiście z truskawkarni. Koniecznie trzeba go przygotować póki są jeszcze nasze pyszne i aromatyczne truskawki. Delikatnie schłodzony smakuje bosko ! Kokosowy deser z truskawkami Czas przygotowania:  40 minut + chłodzenie Składniki 500 g jogurtu typu greckiego 330 śmietanki kremówki 30% 150 g cukru pudru(...)wiórków kokosowych 1/2 szklanki wrzącej wody 20 g żelatyny truskawki Wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i mieszamy, aż się całkowicie rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia. Jogurt mieszamy z wiórkami kokosowymi. Dwoma łyżkami jogurtu hartujemy żelatynę, a następnie miksujemy ja z pozostałą masą jogurtową. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Śmietanę mieszamy z masą jogurtowa. Truskawki kroimy na pół

Kulinarne przygody Gatity
Kino Kulinarne TRANSATLANTYK 'Ants on a shrimp' 175

KOLACJA po projekcji. Szef kuchni: Justyna Słupska-Kartaczowska z wrocławskiej restauracji Acquario . Menu: Łupacz & Ogórki małosolne Polędwica & Słonina Złotnicka Pokrzywa & Emilgrana Sola & Maślanka Arbuz & Truskawki Polska ryba dorszowata w najlepszym wydaniu. Łupacz to zdecydowanie faworyt tej kolacji, marynowany w kolendrze i limonce pozostał bardzo delikatny i intensywny w smaku. Nie ma mowy o cierpkim posmaku(...)moich gruzińskich liderów :) Mówi się, że ważne jest pierwsze wrażenie i ostatnie słowo! Tak też było w tym przypadku. Deser skutecznie zatarł bezbarwne drugie danie główne. Niby nic wielkiego - truskawki i arbuz - ale wierzcie mi, ten klasyk smaków cudownie puentował kolację! Plaster świeżego arbuza, słodkie truskawki, delikatny lodowy rocher, krucha beza, płatki róż i pył z truskawek. Synergia smaków

Spektrum Smaku

Proponowane wyszukiwania