całkowitym wystudzenia bezy wyjmujemy ją na paterę do góry dnem i delikatnie odrywamy papier. Ubijamy kremówkę (bez cukru) i wykładamy ją na górę Pavlovej. Dekorujemy owocami ( borówki, maliny, truskawki,granat itd.) /na podstawie przepisu Pani Doroty "moje wypieki"/ Bon Appetit
Pudełko rozmaitościrazem też wykorzystałam je w tym celu i powstała tarta z musem jagodowym na bazie kremówki. Równie dobrze możecie do niej wykorzystać inne owoce. W moim pierwotnym zamyśle były truskawki, ale jagódki aż prosiły się o ich wykorzystanie. A teraz mam ochotę na maliny, których jeszcze jakiś czas temu nie lubiłam, aż sama nie mogę w to uwierzyć. Ps. gotowanie
Fabryka pomysłówwołowego z szalotkami w czerwonym winie . 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka z rukoli i pieczonego łososia w pomarańczowym dresingu. 8. Byliśmy żartobliwi ( Śniadanie misiów ), romantyczni ( Truskawki na patyku ) i sentymentalni ( Pyry z gzikiem ) . 9. Odkrywaliśmy nowe smaki (Cheddar z miodem i włoskimi orzechami , Krem cytrynowy z nutą pomarańczy) , z pasją tworzyliśmy nowe potrawy ( Wykwintna rolada
Delicious TitbitsPost Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojewspólna dekoracja była świetną zabawą.Tort został przełożony dżemem brzoskwiniowym i kremem z serka mascarpone połączonego z bita śmietaną. Na wierzchu udekorowany malinami i borówkami, a bok toru plasterkami truskawek. Był bardzo orzeźwiający, owocowy, po prostu idealny na wiosnę.Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj.Smacznego
cookplmoże być gazowana) 1/2 szklanki cukru pudru 2-3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatki: u mnie bita śmietana ( ok 700 ml śmietanki 30%) oraz owoce-truskawki i winogrona Do miski wlać mleko, wodę i olej. Dodać cukier,sól i jajka, dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać aby składniki się
Monia miesza i gotujeobiecałam wrzuca moją dwukolorową Pavlovą :). Robiona była specjalnie na 8 urodziny kuzynki. Z królewskiej niebieskiej bezy wyszła smerfowa z różową bitą śmietaną udekorowana borówkami i truskawkami. Sposób przygotowania jest identyczny jak w przypadku Białej Pavlovy z tym, że dodajemy odpowiednie barwniki ( w moim przypadku 2-3 krople niebieskiego barwnika spożywczego w żelu do bezy i 2 krople czerwonego barwnika
Pudełko rozmaitościKiedyś swego czasu robiłam takie owsianki dość często. Potem była długa przerwa, a teraz powrót. Zapraszam po nową wersję wzbogaconą nie tylko o chia, ale
Kuchnia domowa AniTort z musem truskawkowym, kremem oreo i żelką z malin zrobiłam dla mojej chrześnicy z okazji jej urodzin. Karolinka poprosiła mnie o tort z cheerleaderką! Mogłam
Słodki PomysłPyszna truskawkowa margarita to jest to polecam dla pijących, ja jeszcze trochę poczekać aż przestanę karmić :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldWszystkie przepisy pochodzą z książki „Fit przepisy Baletnicy. Sezonowo„
czarrna od kuchniPrzepis na ciasto naleśnikowe wprost od Magdy Gessler. Naleśniki z tej receptury są delikatne jak chmurka i idealnie nadają się do podania z owocami lub czym
Moje Małe CzarowaniePyszne lekkie na bazie śmietanki ciasto "śmietanowiec" polecam na lato :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldMini tarty z granoli. Pyszna, chrupiąca granola pieczona jest w małych foremkach by stworzyć te urocze mini tarty z granoli! Wypełnijmy środek granoli jogurtem i owocami
Zdrowy Styl JoannyPyszne lekkie na bazie śmietanki ciasto "śmietanowiec" polecam na lato :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world