Świetna propozycja na śniadanie - zwłaszcza w sezonie truskawkowym. Puszysty lekko słodki omlet ze świeżymi truskawkami i pysznym sosem z białej czekolady umili każdy, nawet poniedziałkowy, poranek
Milion SmakówCiasto tak puszyste, że owoce opadają na dno. Pomimo tego nie traci ono na jakości. Rozpływa się w ustach, jest mięciutkie, a połączenie z truskawkami i czereśniami dopełnia smak całości. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe na świeżym powietrzu. Naprawdę polecam w sezonie owocowym
Milion Smakówsię dość szybko więc można je zrobić nawet na śniadanie (jak w moim przypadku - idealny początek dnia). Smakują dobrze na ciepło i na zimno - no i wykorzystują pełnię smaku truskawek z których trzeba korzystać przez ten krótki okres w roku kiedy goszczą na naszych stołach
Milion SmakówDeser idealny w sezonie owocowym. Połączenie świeżych, kwaskowych czerwonych porzeczek i jagód oraz truskawek ze słodką bezą to istne niebo w gębie. Rozpływająca się w ustach kompozycja, w szczególności konsumowana na ciepło, sprawia, że mamy ochotę zatrzymać się w szalonym tempie dnia codziennego, usiąść gdzieś na chwilkę i pomarzyć
Milion SmakówPyszny, letni koktajl z truskawek, czerwonych porzeczek oraz arbuza tworzący oryginalne połączenie smakowe. Dodatek jagód goji i zmielonego siemienia lnianego polepsza walory zdrowotne napoju. Natomiast kwaskowaty posmak kefiru osłodzi ksylitol zamiast cukru
Milion Smakówsmakowałyby Wam również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami słonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe z miętą i ciecierzycą z odrobiną oliwy z oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka
GRUBY WAŁEKmiksem owoców, bananem, sokiem jabłkowym i syropem klonowym do smaku. Cudownie pyszny koktajl. Polecam. Składniki na 2 duże szklanki: 1 banan 140 g mix owoców mrożonych (jeżyny, borówki, truskawki, maliny) sok jabłkowy* syrop klony lub miód do smaku* Banana obieramy, kroimy, wrzucamy do blendera. Dodajemy owoce mrożone, sok jabłkowy (ja dałam około 400 ml) i syrop klonowy lub miód (dałam
Made By Mom And SonKoktajl orzeźwiający! Sok pomarańczowy, pomarańcz, truskawki, banan, jogurt. W/w zmiksuj
SMYKWKUCHNIjest duński maj. Nie ma co marzyć o spacerze w lesie, bo nawet, gdy troszkę się wypogadza, droga to i tak jedno wielkie błocko. Zaczynam się bać, że czerwcowe truskawki będą w cenach co najmniej zawrotnych, a ja mam przecież tyle planów z nimi związanych. Nic to . Pogody przecież nie zmienię, zacznę więc cieszyć się długimi popołudniami pod kocem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeeuro za kilogram pomidory 2,85 euro za kilogram woda mineralna 0,46 euro za 1.5 litra CENY NA TARGU pomarańcze 3,00 euro za 10 kilo !!! truskawki 1,50 euro za opakowanie około 500-600 gram banany od 1,20 do 2,20 euro za kilogram pomidory od 1,50 do 2,20 euro za kilogram rakija z miodem
ClauditteMissCookingGotowany serniczek kawowy z dodatkiem ricotty i cappuccino; banan Coraz bardziej czuje nadchodzące lato, tylko trochę cieplej mogłoby już być, i truskawek pilnie potrzebuję, tych polskich, bo jak to połowa maja i jeszcze ich wszędzie
More food, love and dreamsjako kluczowe składniki smaku i tekstury ciasta. Kiedy dobrze wykonane, tres leches jest kremowe, wilgotne i dosłownie rozpływa się w ustach. Najczęściej ciasto podawane jest z bitą śmietaną i truskawkami. Bez żadnych dodatków, może się szybko znudzić i zamdlić na śmierć. Nieczęsto pozwalam sobie na tres leches ze względu na kosmiczną zawartość kalorii. Z tego też powodu stworzyłam własny przepis
Jem więc Jestemowocami, z kolei zimą z tzw. mrożonkami, dżemami, a z braku jakichkolwiek pomysłów na nadzienie, nawet z serkiem waniliowym, bądź budyniem, ja w poszukiwaniu miejsca w zamrażalce wykorzystałam mrożone truskawki. Składniki 7 jaj 65 dag mąki 1 kostka margaryny 1-2 szkl. śmietany lub 2 łyżki smalcu 5 łyżek cukru 1 proszek do pieczenia 2 łyżki kakao dżem
Kuchenne aromatyszybko i orzeźwiająco! Składniki 30 g truskawek 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki śmietany Sposób Wszystkie składniki miksujemy, przelewamy do szklanek i spożywamy. Ot tak, prościej się nie da:) Muzyką w tle będzie zespół Myslovitz z piosenką "Siódmy koktajl
Kuchenne aromaty