gofrów: 3 jajka 1/2 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 szkl. wody 3 szkl. mąki 1/2 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatki: truskawki, bita śmietana, czekolada gorzka z pomarańczą Sposób przygotowania: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką, jasną masę. Dodajemy mleko, wodę, mąkę, proszek do pieczenia
Kolorowy Przepisownikkwaszone, dżem jabłkowy i truskawkowy w małych ilościach to tak. Ale to dlatego, że jeżdżąc do Warszawy busem nie mogłam zabrać ze sobą 20 kg ogórków czy 5 łubianek truskawek :) nie mam tyle siły :) poza tym wszystkie przetwory wymagają poświęcenia sporej ilości czasu, a ja po pracy ugotowałam coś (albo i nie) i nie miałam motywacji stać do późnej nocy
Kolorowy PrzepisownikPyszne ciasto długo zachowujące swoją świeżość, z dodatkiem sezonowych owoców, których można podać naprawdę dużo. U mnie są jabłka, truskawki i rabarbar, ale pasują też inne np. brzoskwinie, borówki, maliny itd. Najlepiej smakuje podane na świeżym powietrzu
Milion SmakówCoś w sam raz na sezon truskawkowy. Proste i bardzo smaczne. Delikatna ricotta, bita śmietana i truskawki - a wszystko to na kruchej tarcie
Milion SmakówPyszne połączenie sezonowych, polskich truskawek i egzotycznego mango, zanurzonych w śmietankowym kremie na lekkim kruchym spodzie
Milion SmakówOwsiankę uwielbiam zwłaszcza w sezonie letnim, gdzie można podawać ją z najróżniejszymi owocami. W tym przepisie proponuję z truskawkami i borówkami amerykańskimi. Żeby owsianka oprócz walorów smakowych zachowała również te zdrowotne, nie idźcie na łatwiznę - kupujcie płatki zwykłe, najlepiej ekologiczne, zamiast tych oznaczonych jako błyskawiczne
Milion SmakówSzybki deser na lato. Klasyczną wersją są u mnie truskawki i rabarbar, ale można dodać inne według swoich upodobań. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Składniki podane są orientacyjnie, gdyż nawet kruszonka jest u mnie wyjadana na surowo
Milion Smakówciasto króluje w naszej rodzinie od dawna. Zmienia się tylko jego wnętrze: czerwone porzeczki z agrestem i truskawkami, wiśnie z morelami, jabłka z malinami lub jeszcze inna kombinacja. W każdej wersji jest to niezawodny sposób na połączenie kruchego ciasta i sezonowych owoców prosto z ogródka pod bezową pierzynką
Milion Smakówkawy na weekendowe popołudnie. Pasuje też do wszystkich innych okazji kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego o ciekawej kompozycji smaków. Przepis zainspirowany "Owocowym pucharkiem" z truskawkami z gazetki "Ogrodowe party" Food & Joy sklepu Alma
Milion Smakówcotta to klasyczny włoski deser. Robi się go szybko i zaledwie z kilku składników a smakuje pysznie. Można go podawać z dowolnymi dodatkami - mi smakuje najbardziej polany musem z truskawek i białą czekoladą
Milion SmakówŚniadanie, które sprawi, że od rana uśmiech zagości na Waszych twarzach? Symbol dzieciństwa - kaszka manna. Do tego zmiksowane truskawki i potarta gorzka czekolada. Szybko, ładnie i smacznie na miły początek dnia
Milion Smakówtaka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone. Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi ale nakład pracy jest niewspółmiernie niski w stosunku do perfekcyjnego efektu końcowego
Milion SmakówSzybki i prosty sposób na pyszny letni obiad lub przekąskę. Połączenie słodkich truskawek i jogurtu będzie wspaniałym dodatkiem do makaronu tworząc w ten sposób apetycznie wyglądające i smakujące danie (np. dla dzieci), któremu nawet niejadek się nie oprze
Milion SmakówPyszny sposób na zdrowe, lekkie śniadanie. O tej porze roku coraz częściej nachodzi mnie ochota na lekkie poranne posiłki, a sezon truskawkowy sprzyja temu znakomicie. Spróbujcie różnych kombinacji truskawek z innymi owocami, u mnie króluje połączenie z pomarańczą i winogronem. Dla większego orzeźwienia można całość zmiksować z kostkami lodu
Milion Smakówodchudzonym wydaniu niż oryginał:) Nie ma tu dużo tłuszczu, mleko zastąpiłam jogurtem, nie dodałam też proszku do pieczenia, tylko jedną łyżeczkę sody. Także cukru nie potrzeba dużo, gdyż dodatek truskawek i syropu klonowego dostarcza zadowalającej słodyczy
Milion Smaków