truskawka - 16921 przepisów (strona:672/1129)

CIASTO JAJKO SADZONE 153

pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO Puszka moreli 2 galaretki krystaliczne SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej

RAROSSA
Zaczarowany ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! 198

250g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka śmietankowa: 500ml śmietanki kremówki 1 przezroczysta galaretka 1 szklanka gorącej wody Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach świeże owoce- u mnie truskawki, borówki i winogrona       *** Trzy galaretki w różnych kolorach rozpuszczamy w osobnych naczyniach , każdą w szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia *** *** Płatki miksujemy w robocie

Blog z Apetytem
40 słodkości na Wielkanoc (40 dolci per Pasqua) 148

borówkami (Cheesecake ai mirtilli) Tarta ze śliwkową konfiturą (Crostata alla confettura di prugne) Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) Toblerone cheesecake Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato)  Ciasto czekoladowo-migdałowe (Torta tenerina

La grande e la piccola cuoca
Wielkanocny sernik na zimno z galaretkami 125

już zajadać ze smakiem. Chociaż dłuższe przebywanie w lodówce mu nie zaszkodzi. Polecam ten przepis na najlepszy sernik z galaretkami na zimno jak i na inne serniki Sernik z truskawkami czy też sernik na zimno z galaretkami , pomarańczowy sernik na zimno z bezami . Składniki na Wielkanocny sernik na zimno z galaretkami. 1000 g serek homogenizowany, (może być waniliowy) z wiaderka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Deser jogurtowy z chrupiącymi płatkami owsianymi 155

Płatki owsiane bezglutenowe są zawsze, bo owies jest po prostu zbożem nie zawierającym glutenu. Desery na zimno - sprawdź koniecznie! deserki tiramisu deser z chia deser z tapioki deser z truskawkami deser z kaszy jaglanej deser z kaszy manny deser z malinami deser z galaretki deser z mango belriso Jogurt grecki, czy jogurt naturalny? - fit desery i fit deserki Jeżeli chcemy

MamaOskarka
OMLET Z OWOCAMI 85

omlet – świetny na ciepłe śniadanie. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 płaskie łyżki mąki pszennej szczypta soli łyżeczka oleju rzepakowego, kokosowego lub ryżowego owoce do podania, np. borówki, posiekane truskawki, maliny, jabłka, banany cukier puder do posypania Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Potrzebujesz dodatkowo niedużej patelni i pędzelka do jej wysmarowania. Omlet możesz usmażyć także na niewielkiej ilości

Zasmakuj Kuchni
Koktajl kawowy z truskawką 92

Dzień dobry 💪 dziś przepis na mocniejszą kawę ☕️ z odrobiną % i nutą truskawki 🍓   ⚡️Składniki⚡️  25 ml  wódki  50 ml  Kahlua  50 ml likier truskawkowy   70 ml mleka 3,2% 4 kostki lodu z kawy  ⚡️Przygotowanie⚡️ ✅ podwoje espresso ostudzić i przelać do pojemnika na lód - zamrozić  ✅ w sakerze  połączyć wszystkie składniki

Niezły Młynek
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 94

sposób. W Bukowinie Tatrzańskiej w Restauracji Schronisko Smaków Magda Gessler, według sprawdzonych receptur powstają bowiem naturalne i niezwykle smaczne przetwory. W sklepie zaopatrzą się państwo m.in. w konfitury z truskawek, pigwy, malin lub jagód, a każda z nich to jedynie owoce połączone z cukrem. Długie gotowanie i odparowywanie wody jest w stanie zastąpić dodawanie zagęszczaczy takich jak pektyny. Na każde

Codogara
Dietetyczne ciasto jogurtowe z owocami – idealne na Wielkanoc 96

jajka – 3/4 szklanki ksyitolu, – 3/4 szklanki oleju – 3 łyżki jogurtu naturalnego, – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, – szczypta soli, – owoce – truskawki, borówki, śliwki itp. Przepis Mąkę przesiać do miski, następnie dodać proszek do pieczenia i szczyptę soli. W drugiej misce rozbić jajka, dodać do nich ksylitol, ciągle ucierając. Na sam koniec dodać olej

Czynniki pierwsze
Ciasto Nutella dla dorosłych 129

białkach, więc jeżeli mamy do wykorzystania zapasy białek, to jest to idealne rozwiązanie. Ciasto można zrobić w wersji dla dzieci, wtedy wiśnie z nalewki można zastąpić wiśniami z kompotu, truskawkami z kompotu, lub innymi drobnymi owocami, odsączonymi wcześniej na sitku. Inspiracja pochodzi ze strony moje wypieki . [:Listonic] Składniki na tortownice o średnicy 23 cm: 90 gr cukru 25 gr kakao

moj przepis na
Przechowywanie żywności 127

buraki – tarte buraczki to doskonały dodatek do zimowych obiadów, fasolka szparagowa – świetnie nadaje się jako składnik sałatek do słoików, jabłka, z których można przygotować mus idealny do razowych naleśników, truskawki, maliny, jagody, borówki, śliwki i inne letnie owoce możemy przerabiać na szereg konfitur i dżemów, żurawina – zmiksowana z dodatkiem cukru i spasteryzowana w słoiczkach to znakomity dodatek do herbaty

moj przepis na
Torcik czekoladowy ze świeżymi owocami 101

łyżkę ubitej śmietany dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Mikser ustawić na max obroty ciurkiem wlewać rozpuszczoną żelatynę. Frużelina z owoców lata: 250 g owoców lata (świeżych lub mrożonych): truskawki, porzeczki, wiśnie, borówki amerykańskie, maliny itp. 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona

moj przepis na
Prosty mus owocowy 132

Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki

moj przepis na
Kostka wiśniowa 108

przez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania