Składniki na tortownicę 23 cm lub na 8 pucharków po 200 ml: 750 gr owoców leśnych (ja korzystałam z mrożonki LIDL’a) lub innych owoców (np. maliny, wiśnie, truskawki, żurawina, porzeczki, jagody) 2/3 szklanki cukru (to zależy od owoców, jeżeli są bardzo kwaśne wtedy więcej cukru do smaku) ale nie więcej niż 1 szklankę 1 l śmietany kremówki
moj przepis naprzez 40-45 min lub do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem wiśniowy: 800 gr wiśni wydrążonych (mogą być mrożone, mogą być też inne owoce np. maliny, śliwki, truskawki, porzeczki) 500 ml śmietany 30% schłodzonej 5 łyżek cukru 2 łyżki soku z cytryny 24 gr żelatyny około 100 ml wrzątku wiśnie do dekoracji (świeże lub z kompotu, lub rozmrożone
moj przepis naokrągłe placki), ja smażyłam na dużej i wyszły mi trochę niekształtne. Podawać gorące :) U mnie z miodem z mniszka lekarskiego i borówkami amerykańskimi. Można podawać również z nutellą i truskawkami lub z syropem klonowym. Smacznego! Pancakes Pancakes Pancakes Pancakes
moj przepis napiec około 50 min (do suchego patyczka). Ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić do lekkiego ostygnięcia, posypać cukrem pudrem. Super smakuje lekko ciepłe. *mogą być też maliny, porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki czy śliwki :) Smacznego! (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem (Nie)zwykłe ciasto ucierane z rabarbarem
moj przepis naPierogi z mięsem oraz z ziemniakami U nas dziś pierogowo. Robiliśmy całą rodzinką (nawet z tą przyjezdną) pierogi. Aż trzy rodzaje nam wyszły: z mięsem, z ziemniakami i z truskawkami. Ja wyrabiałam ciasto, mąż wałkował i wycinał, a dzieciaki nakładały farsz i nosiły. Chyba najlepsze pierogi wychodzą własnie takie, kiedy wszyscy są zaangażowani w robotę, a kuchnia zamienia się
moj przepis najagodowy w pełni, więc korzystam ile się da. Dziś przepis na borówkowy sernik na zimno. Jest to przepis bazowy, który możecie wykorzystać do wielu drobnych owoców np. malin, porzeczek, truskawek, jagód. Sernik jest bardzo smaczny, kremowy ale jednocześnie puszysty, borówki idealnie się tu sprawdzają. Składniki na tortownicę 23 cm: Składniki na spód: 150 gr ciastek maślanych 50 gr roztopionego masła
moj przepis nakremówki i owoców. W związku z tym że krem jest delikatnie słodki, warto użyć lekko kwaśnych owoców: u mnie śliwki, brzoskwinie ufo, jeżyny i borówki, świetnie sprawdziłyby się maliny, truskawki, agrest, winogrona, porzeczki. Ciasto robi się dość szybko i jest łatwe w przygotowaniu a bardzo efektowne więc polecam. Crème Pâtissière warto przygotować kilka godzin wcześniej lub wieczór wcześniej. Składniki
moj przepis naposypkę. W garnuszku rozpuścić masło, dodać wiórki i cukier, cały cas mieszając podgrzewać wiórki do zezłocenia. Pozostawić do ostygnięcia. Na stężałą masę serową równomiernie wysypać wiórki. Można dodatkowo przystroić truskawkami. Przechowywać w lodówce. *w przypadku rzadkich serów z wiaderka do masy serowej dodaje dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku lub galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Smacznego
moj przepis naMuffinka przygotowana jest na bazie organicznej mąki, masła najwyższej jakości oraz prawdziwej włoskiej czekolady z dodatkiem ugandyjskich ziaren wanilii. Muffinka ozdobiona złotą polewą, płatkami 23-karatowego złota oraz świeżymi truskawkami. Za taką muffinkę na bogato trzeba wydać prawie 4 tys. zł. Poniżej sprawdzone przepisy na muffinki w zdrowej wersji (Kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Otrębowe muffiny z rodzynkami
My Chcemy JeśćDelecty cynamon 3 łyżeczki oleju 3 łyżki ksylitolu (lub inny słodzik) 500 ml mleka (2 szklanki) – może być roślinne 200-300 g owoców – np. borówek, malin, truskawek, jagód 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Każdy placek do tortilli posmaruj łyżeczką oleju i posyp cynamonem w ilości wg uznania. Pokrój każdy placek na 4 trójkąty, jak pizzę. Złóż 2 trójkąty
Powiedz dietom nieKakaowe muffiny z brzoskwiniami (Muffin al cacao e pesche) Muffiny z bananami i czekoladą, bez masła i jajek (Muffin con banane e cioccolato, senza burro e uova) Muffiny z truskawkami (Muffin alle fragole) Muffiny wiśniowo-czekoladowe (Muffin con amarene e cioccolato) Migdałowe muffiny z mandarynkami, bez glutenu i masła (Muffin con mandorle e mandarini, senza glutine e burro) Smacznego
La grande e la piccola cuocaodwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Placuszki serowe z borówkami → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym → Crumble kokosowo – ananasowe z daktylami Artykuł Placuszki kokosowe z ananasem pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smakdrożdżowe ciasto: Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Drożdżowe ciasto ze śliwkami Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Dyniowe ślimaczki drożdżowe Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Drożdżowy wieniec z bakaliami
Kulinarne przygody Gatitysmaż na niej niewielkie placuszki po minucie z każdej strony. Usmażone placuszki przekładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. W osobnym rondelku podduś ulubione owoce leśne, takich jak maliny, żurawinę, truskawki z dodatkiem imbiru i ksylitolu. Tak przygotowanym musem polej placuszki tuż przed podaniem i dodaj świeże owoce oraz coś chrupkiego- w tym wypadku migdały w płatkach. Smacznego, Klaudia
Mango Papaja