Kruche ciasto owsiane z masłem orzechowym i dżemem to szybki wypiek, który posmakuje nie tylko miłośnikom orzechowych i zdrowszych słodkości. Ciasto ma przyjemną, delikatną
Di gotujeRewelacyjny !! Z dużą ilością truskawek, świeżą truskawkową konfiturą ,bitą śmietaną i mascarpone....Zrobiłam go na urodziny córki i cały zniknął od razu, wszyscy prosili o dokładkę
Swojskie jedzonkoLata jeszcze nie widać niestety, bo pogoda raczej jesienna, ale wielkimi krokami zbliża się to ważne dla wszystkich chyba ( bo w każdym z nas cały czas
Ostra na SłodkoBiszkopt przekładany brzoskwiniami i galaretką to smaczne i efektowne ciasto, którego przygotowanie jest bardzo proste. Biszkopt jest mięciutki oraz delikatnie wilgotny, a brzoskwinie
Di gotujePropozycja na deser bez pieczenia w formie torcika. Masa z soku typu ,,Kubuś'' z delicjami. Słodko i pysznie i do tego nie wymaga pieczenia. Taki deser
IzabelawkuchniOstatnio zostało mi sporo maku od poprzedniego ciasta i koniecznie chciałam go wykorzystać. W poszukiwaniu przepisu na makowy krem przekopałam pół internetu. Wreszcie znalazłam obiecujący przepis
Domowe ciastaCiasto serowe z rabarbarem i polewą śmietanową smakuje przepysznie i idealnie łączy wszystkie składniki. Ciasto zawsze pięknie wyrasta i dzięki dodatkowi sera jest lekko wilgotne
Di gotujeTorcik z galaretek to deser na zimno, za którym dzieci przepadają! Robię go zwykle w sezonie letnim, kiedy dzieci domagają się czegoś słodkiego i orzeźwiającego. W
WiszniówkaDietetyczny deser bez cukru z samych owoców i jogurtu. Oczywiście według uznania można posłodzić . 400 g jogurtu gęstego 100 g jagód mrożonych 100 g truskawek
wesoła kuchniaChcąc przywołać wiosnę upiekłam bardzo kolorowe małe torciki. Prezentują się niesamowicie. Krem jest przygotowany na bazie śmietany, mascarpone i cytrynowej galaretki, do tego kakaowy biszkopt
Passions hobbies lifeOdwrócone ciasto to jeden z najprostszych przepisów na wypiek z owocami. Ciasto wychodzi pyszne, wilgotne a owoce pozostają maksymalnie soczyste. Dziś polecam wersję z rabarbarem, malinami
Mienta blogBISZKOPT: jajka - 5 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól
przepisy- Milki24-25 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze CZĘŚĆ 2 w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś
Ostra na SłodkoCiasto drożdżowe zawijane z dżemem i kruszonką jest tak smaczne, że zaczyna znikać jeszcze zanim ostygnie. Uwielbiam je cieplutkie z kubkiem mleka
Di gotuje23 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić swoje warsztaty cyklu FIT SŁODKOŚCI w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą
Ostra na Słodko