torty - 15938 przepisów (strona:79/1063)

Tort kanapkowy - "NieJagodowy" fioletowy 253

Moda na odchudzanie wcale nie musi być krzywdząca i nudna. Aby w gronie koleżanek napić się herbatki nie musisz podawać "zakazanego" ciasta czy jeszcze bardziej przeklętego tortu z bitą śmietaną i tuczącym kremem. Ten Tort kanapkowy do złudzenia wyglądający jak ciasto czekoladowe z kremem jagodowym jest idealny na lunch lub wieczorne spotkanie. To genialna alternatywa. Cieszy oko jak prawdziwy tort(...)jest zdrowy i do tego dozwolony gdy dbamy o linię. Genialne !!!! Potrzebujesz do tego fioletowego tortu wyciskarki do soków aby uzyskać z kapusty gładką poszatkowaną pulpę, którą zabarwi serek śniadaniowy na ten cudowny jagodowy kolor. SKŁADNIKI: 8 kromek ciemnego chleba (najlepiej tostowego) 500 g serka śmietankowego typu Philadelphia lub gęstego jogurtu typu greckiego 1/2 główki czerwonej kapusty 200 g musu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Krem miętowy 208

Krem mietowy – wykonany przez DomoweTorty.com Gęsty, pyszny krem z orzeźwiającą miętową nutką- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki i serka mascarpone. Świetnie nadaje się do ciast, tortów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami lub oblany polewą czekoladową- zamieni się w pyszny deser. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: [na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu(...)kremu dodajemy trochę barwnika i rozprowadzamy go, delikatnie-ręcznie mieszając, aż całość osiagnie jednolity,miętowy kolor. Dla uzyskania ładnego efektu, nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Krem miętowy smakuje najlepiej w połączeniu z ciemną lub mleczną czekoladą. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem miętowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Nasączenie biszkoptu 169

mojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około(...)ciemnych kolorów, bo później biszkopt przyjmuje nieładną barwę. Co innego w przypadku biszkoptu ciemnego – kakaowego, tu jest większa dowolność :). Uwaga nie warto nasączać zbyt dużo, bo później tort będzie niestabilny. Poncz musi być o temperaturze pokojowej, nie można nasączać tortu wrzącym czy gorącym ponczem. Ważne aby do tortów z masą owocową stosować lekkie ponczowanie owocowe jeżeli można

moj przepis na
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 128

cukrową. Jest lżejszy niż robiony na samym maśle i cukrze, świetnie się z nim pracuje, fajnie przyjmuje barwniki. Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream), składniki na ozdrobienie tortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty(...)można podgrzać go w mikrofalówce czy na gazie, czy w ciepłej wodzie. Kremu z wykorzystaniem białek nie można mrozić, zwykły krem maślany można mrozić. Krem wykorzystałam do przystrojenia takich tortów: Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Truskawkowy tort falbankowy Powodzenia! Truskawkowy tort falbankowy Tort ombre listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe

moj przepis na
Czekoladowy krem z mascarpone 114

Czekoladowy krem, na bazie kremówki i mascarpone, który może nam posłużyć nie tylko do przełożenia tortu, ale również jako słodki, pyszny deser. SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY : ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu ) 500 ml śmietany kremówki szklanka cukru pudru 6 łyżek kakao 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 500 g serka mascarpone Przygowowanie kremu : Czekoladę ścieramy(...)gęstej, kremowej masy. Do kremu dodajemy wiórki czekoladowe i delikatnie- ręcznie mieszamy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! !   Artykuł Czekoladowy krem z mascarpone pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krem orzechowo- migdałowy 153

Bazą naszego kremu jest śmietana kremówka i mascarpone- co sprawia, że jest on delikatny i jednocześnie pyszny! Wzbogacony orzechami i migdałami tworzy wyjątkowy krem, który możecie wykorzystać do ciast, tortów lub nałożyc go do pucharków i serwować jako deser. SKŁADNIKI NA KREM ORZECHOWO- MIGDAŁOWY: ( na 6 pucharków, lub do przełożenia 1 tortu) 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone(...)soba wszystkie składniki, następnie ponownie miksujemy aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. ( Pamietajmy jednak o użyciu końcówki z dużym otworem, w przeciwnym razie mogą utknąć w niej kawałki orzechów !) Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem orzechowo- migdałowy pochodzi z serwisu

Domowe Torty
Krem różany 105

kremówka i serek mascarpone, zatem krem jest delikatny- a dodatek wody różanej nadaje mu przyjemny kwiatowy posmak. Możecie go wykorzystać nie tylko jako deser, ale również do ciast i tortów, zwłaszcza tych, które zawierają kwiaty w elementach ozdoby . Wyobraźcie sobie tort, ozdobiony kremowymi różyczkami, który nie tylko kwitnąco wygląda, ale po spróbowaniu okazuje się, że również w ustach pozostawia przyjemną(...)ręcznie wymieszać ( nie używamy już miksera, bo zamiast kremu zrobicie różane masło! ). Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- najlepiej jeżeli nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem różany pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krem cytrynowy 169

Delikatny, pyszny krem śmietanowy z dodatkiem soku z cytryny i serka mascarpone. Idealny jako dodatek do lodów, do przełożenia tortu lub po prostu jako smaczny deser! SKŁADNIKI NA KREM CYTRYNOWY: ( na 6 pucharków lub do przełożenia i ozdobienia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone szklanka cukru pudru 3 duże cytryny barwnik spożywczy żółty Przygowowanie Kremu(...)intensywności koloru, możemy dodać jeszcze trochę barwnika, po czym całość RĘCZNIE, dokładnie wymieszać. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z gorzką czekoladą o wysokiej zawartości kakao. Możemy ją rozpuścić w kąpieli wodnej ( tzn. łamiemy czekoladę i wkładamy do szklanej miski. Miskę stawiamy nad garnkiem

Domowe Torty
babeczki kawowe z czekoladą i granatem 134

Babeczki kawowe z granatem – wykonane przez Domowe Torty Delikatne kawowe babeczki pod lukrowo- kremową kołderką, opruszone czekoladą i udekorowane nasionami granata- będą zarówno pysznym jak i eleganckim dodatkiem do Waszej ulubionej kawy. SKŁADNIKI NA BABECZKI KAWOWE (20 sztuk ) : 225 g. masła lub margaryny do pieczenia 225 g. drobnego cukru 220 g. mąki pszennej 4 jajka 3 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)środku zostało miejsce na nasiona granata. Na środek każdej babeczki nakładamy łyżeczką nasiona granata… … i gotowe Smacznego!!! Babeczki kawowe z granatem – wykonane przez Domowe Torty Babeczki kawowe z granatem – wykonane przez Domowe Torty Artykuł babeczki kawowe z czekoladą i granatem pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krem adwokatowy 164

Krem adwokatowy – Domowe Torty Pyszny, gęsty krem- bez dodatku żelatyny. Idealny do ciast, tortów, lodów lub po prostu- jako smaczny deser. Czy ma jakieś wady? W sumie tylko jedną- jeżeli planujecie siadać za kierownicę, będziecie musieli uważać by nie zjeść go zbyt wiele- a zapewniam Was, że to nie będzie takie łatwe Smacznego! SKŁADNIKI NA ADWOKAT : szklanka cukru(...)śmietanę, następnie cukier puder ze śmietan-fix’em. Miksujemy, aż uzyskamy gęstą kremową masę. Krem adwokatowy Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Krem adwokatowy – wykonane przez Domowe Torty Artykuł Krem adwokatowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Krem cappuccino 142

Krem cappuccino Gęsty, pyszny krem- bez dodatku żelatyny, na bazie śmietanki, białej czekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki(...)przełożenia 1 tortu] 250 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 120 g. białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 3 saszetki cappuccino Przepis: W garnuszku podgrzewamy śmietanę z białą czekoladą. Dodajemy saszetki cappuccino i dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą i połączą ze śmietaną, następnie zdejmujemy z kuchenki, przykrywamy folią i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną masę

Domowe Torty
Truskawki w czekoladzie 141

Truskawki w czekoladzie   Truskawki w czekoladzie to pyszna, lekka i słodka przekąska, idealna na letnie dni i nie tylko. Ja użyłam swoich czekoladowych truskawek do ozdobienia tortu- ale równie dobrze możecie je wykorzystać do różnych deserów, lodów, ciast…. nie mówiąc o tym, że takie truskawki już same w sobie stanowią pyszny, pięknie się prezentujący deser,który łączy(...)truskawkach- my możemy zająć się przygotowaniem białej czekolady. Rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia (ale nie do zastygnięcia! :)). Przestudzoną czekoladę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką o nazwie kropka ( mały otwór w kształcie kółeczka). Następnie kreślimy wzorki z białej czekolady na truskawkach obtoczonych zastygniętą czekoladą. Jeżeli nie posiadacie rękawa do zdobienia tortów- możecie po prostu

Domowe Torty
Krem gruszkowy 345

krem jest idealnym rozwiązaniem! Przygotowany na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone, wychodzi delikatny i pyszny. Świetnie sprawdza się w roli deseru- ale możecie go również wykorzystać do przełożenia tortów, lub jako dodatek do ciast. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, o czym możecie się przekonać zerkając na poniższy przepis. Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM GRUSZKOWY: ( na 4 pucharki / miseczki(...)przełożenia 1 tortu) 250 ml. śmietany kremówki 36% 250 g. serka mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 300 g. miękkich, dojrzałych gruszek 1 opakowanie śmietan-fix (Dr.Oetker, op. 9gr.) lub 1 opakowanie mix do śmietany (Delecta, op. 13 g.) Przygowowanie Kremu : Smietan-fix łączymy z cukrem pudrem. Gruszki obieramy- odkrajamy ogryzek, a pozostałe kawałki kroimy na mniejsze części i umieszczamy

Domowe Torty
Czekoladowy biszkopt z orzechami 153

Biszkopt czekoladowo-orzechowy Pyszny, domowy, czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzechów laskowych. Idealna i smaczna podstawa wielu tortów, chociaż szczególnie Wam go polecam do totrów czekoladowych i tortu Snickers. Możecie go przekroić na trzy, cztery blaty- przełożyć ulubionym kremem , ozdobić i cieszyć się wyjątkowym smakiem własnorecznie zrobionego tortu! Miłego pieczenia i Smacznego ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI : 6 jajek(...)środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie okrajamy delikatnie nożykiem boki i wyjmujemy z formy.   Smacznego!!! Biszkopt czekoladowo-orzechowy Artykuł Czekoladowy biszkopt z orzechami pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort truskawkowo-migdałowy 116

wyglądał tegoroczny tort urodzinowy dla mojego Męża, który uwielbia truskawki (więc za każdym razem urodzinowy wypiek musi zawierać te owoce) :) Tort jest przepyszny, wyjątkowy, boski… Wprost nie mogę się go nachwalić i nie znajduję odpowiednich słów, aby opisać jego smak. Migdałowy, „gąbczasty” biszkopt, nasączony likierem Amaretto (który nadaje mu charakteru), przełożony kremem śmietanowym i sporą ilością truskawek tworzy niezapomniane doznania(...)krem (oprócz likieru) umieszczamy w dużej misce i dokładnie miksujemy. Ubijamy do momentu otrzymania gęstego, ścisłego kremu. Pod sam koniec dodajemy likier i ponownie chwilkę ubijamy. Pierwszy blat tortu układamy na paterze. Nasączamy go 1/3 likieru Amaretto i wykładamy 1/3 kremu śmietankowego. Wyrównujemy. Na kremie układamy pokrojone w plasterki truskawki. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym, nasączamy połową pozostałego likieru. Wykładamy połowę

MyCookBook.pl