torty - 15938 przepisów (strona:788/1063)

Poznaj swojego blogera :) 110

zachęcić do zabawy gotowaniem i wywołać czasem uśmiech. Głęboko zakorzeniony wstręt do miar i sztywnych ram powoduje, że rzadko będą pojawiać się przepisy na wypasione ciasta i 45-piętrowe torty, ale za to kulinarny free ride będzie na porządku dziennym. Z racji tego, że Najcierpliwszy sprzeda Lady K za czekoladę, desery się pojawiać będą w formie prostej. Lady K posiada

ladykitchen
Czekoladowa bita śmietana do ciast i deserów / chocolade whipped cream 371

Bardzo czekoladowa i puszysta masa. Prosta do zrobienia, tu nic się zważy i czas pracy minimalny. Przepis jest na duże ciasto lub tort.  Do zrobienia tego rozpływającego się w ustach kremu potrzebujesz: - 1000 g śmietany 30-36 % słodkiej - 1 czekolada gorzka 100 g - 2 czekolady mleczne 100 g Śmietanę doprowadź do wrzenia. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Kiedy śmietana

Pasje Jolki
Babka chmurka 154

podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki kakao i wiórki kokosowe, a do drugiej 2 łyżki mąki i rodzynki. Nakładać do tortownicy kleksy jasnego i ciemnego ciasta. (tort. 24cm)  piec 50-60 min w temp 180° Ozdobić polewa lub oprószyć cukrem pudrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wiśniowe westchnienie 371

Pyszne ciasto znalezione tutaj  troszkę zmodyfikowane. Smak wiśni doskonale przełamuje słodycz bezy. Ciasto wychodzi wysokie i z powodzeniem możne zastąpić tort. Ciasto:  6 żółtek  30 dkg mąki  15 dkg cukru  20 dkg margaryny  1 torebka cukru waniliowego,  1 łyżeczka proszku do pieczenia, Utrzeć margarynę z cukrem na gładką masę, dodać żółtka, cukier waniliowy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Masa cukrowa 153

ostatnio bardzo znana masa cukrowa ! :) Można bardzo ładnie ozdobić nią tort czy też muffinki :) Wszystko zależy od naszej pomysłowości, można stworzyć kwiatki, zwierzaki itp. Co tu dużo mówić - wystarczy spróbować ! :)  A więc do dzieła ! Składniki:  80dag cukru pudru 10 dag glukozy w proszku 4 łyżeczki żelatyny 70 dag zimnej wody 3 łyżeczki margaryny olejek migdałowy Żelatynę rozpuścić

charlotte gotuje
Cukrowa posypka 161

największym gronie, wśród najbliższych i najważniejszych nam osób :) A teraz przechodząc do przepisu. Mianowicie mam dla Was do pokazania pomysł na kolorową, cukrową posypkę, którą można wykorzystać jak dekoracja tortów, muffinek czy różnego rodzaju ciasteczek. Wszystko zależy od naszej kreatywności :) A czym się różni od tej ze sklepowych półek? Hmm ... myślę że w sumie niczym poza oczywiście ceną

charlotte gotuje
POPAPRANIEC 1102

wody Dodatkowo: - dżem z czarnej porzeczki (dałam własną konfiturę wieloowocową z kawałkami owoców) - ulubione bakalie, ilość dowolna (ja dałam 70g suszonej żurawiny, 30g rodzynek, 130g włoskich orzechów) - krem do tortów o smaku ajerkoniakowym lub inny dowolny (dałam 1,5 opakowania na 300ml mleka każde, dr O'etkera) - ok.1/2 szklanki wody do nasączenia ciasta (można dodać łyżkę alkoholu) W misie miksera

Smaczne Zdrowe
Tęczowe babeczki dla dzieci 376

Babeczki na przyjęcia dla dzieci mają tę wielką zaletę, że łatwo rozdzielić je między gości, tak by nikt nie czuł się pokrzywdzony (jak w przypadku mniejszego/większego/ładniejszego kawałka tortu). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka Świeże lub mrożone borówki

Ciastkozercy
Ciasto jabłkowe 140

Pieczemy około 1 godziny. Ciasto podajemy posypane cukrem pudrem. Ciasto jabłkowe Cukrowy wzorek na cieście uzyskamy przez ułożenie na wierzchu ażurowej papierowej serwetki (często wykorzystywane jako ozdobna podkładka pod tort). Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Jak pokryć babeczki masą cukrową ? 236

Masa cukrowa pozwala na wykonanie najbardziej wymyślnych i efektownych jadalnych ozdób na wypieki. Służy także do powlekania tortów w tzw. "stylu angielskim". Łatwo można wykorzystać ją także do pokrycia domowych babeczek. Efekt gwarantowany! Po wyciągnięciu z opakowania kulkę masy cukrowej ugniatamy chwilę w dłoniach, żeby stała się bardziej plastyczna. W naczyniu do fondue roztapiamy czekoladę (jeśli chcemy pokryć babeczkę białą

Ciastkozercy
Babeczka świąteczny pingwin 147

Ozdoby wykonane z masy cukrowej prezentują się równie dobrze na tortach jak i na babeczkach. Ich wielką zaletą jest fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin. Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek

Ciastkozercy
Śnieżne dekoracje 154

Kiedy za oknem białego puchu brak, na ciastkożercy.pl mamy go pod dostatkiem. Śnieżne dekoracje na babeczki, torty i inny słodkie wypieki możecie zrobić na wiele różnych sposobów wykorzystując najprostsze składniki, które z pewnością znajdą się w każdej kuchni, takie jak kokos, lukier czy cukier (także ten w grubych kryształkach). Możecie sięgnąć także po koraliki, perełki czy śnieżynki z opłatka

Ciastkozercy
Misie polarne z masy cukrowej 194

domu. Poniżej znajdziecie krótki filmik instruktażowy jak z kilku białych kulek cukrowej masy wyczarować polarnego misia.         Cukrowe figurki możecie wykorzystać do dekoracji babeczek lub tortów, ich wielką zaletą jest również fakt, iż można przygotować je wcześniej i przykleić lukrem lub kremem na wypiekach przed samym podaniem.   Misie polarne z masy cukrowej Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Biszkopt 373

wkładamy do sitka i wsypujemy po trochu do masy delikatnie mieszając. Przekładamy na blachę i rozprowadzamy szpatułką. *Jeśli chcemy po upieczeniu wyciągnąć biszkopt z blachy i wykorzystać np. na tort, trzeba koniecznie wyłożyć ją papierem do pieczenia lub pergaminem, jeśli natomiast nasze ciasto ma zostać na blaszce i np. będziemy dodawać do niego krem i galaretkę papier nie będzie potrzebny

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania