poście bez słodyczy, ciast, deserów itp ;) Mam kilka zaległości, więc pewnie będę je tutaj uzupełniać i wrzucać, ale w domu jedyne ciasto jakie do Wielkanocy przygotuję, to będzie tort na ur M. w marcu. I wtedy też skuszę się na kawałek, bo jakże by inaczej! Ktoś jeszcze ma takie postanowienie jak ja? Przyznaję, że ja słodkości mogę jeść o każdej
Kuchnia w czekoladziepół, by w jednej części znalazła się czekoladowa pokusa. Po upieczeniu i wystudzeniu pozostaje tylko ubicie śmietanki z czekoladą i to w zasadzie koniec. Mój serniczek był urodzinowym tortem, upieczonym w ostatniej chwili, w zastępstwie ciasta adwokatowego. Nie zaopatrzyłam się w ten żółtkowy likier, natomiast nutellę w swej szufladzie posiadam zawsze. Zawsze. I gwarantuję, sernik smakuje
Kronika Piekarnikapiekarnika, z konfiturą różaną i obsypane cukrem pudrem! 😀 Możemy użyć dowolnej konfitury, czy ulubionego kremu, wszystko zależy od was! Pieczone pączusie -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikmąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikskórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpiekarnika, z konfiturą różaną i obsypane cukrem pudrem! 😀 Możemy użyć dowolnej konfitury, czy ulubionego kremu, wszystko zależy od was! Pieczone pączusie -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikmąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikskórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpyszne, delikatne i zdecydowanie lepsze od sklepowych, a samo ich przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu. Pączki hiszpańskie (gniazdka) -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpyszne, delikatne i zdecydowanie lepsze od sklepowych, a samo ich przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu. Pączki hiszpańskie (gniazdka) -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikolejem z pestek dyni, czyli Kernöleierspeise . Jeśli interesuje was kuchnia austriacka - na blogu można znaleźć przepisy na styryjskie sznycle z dyni z majonezem z olejem z pestek dyni , tort Sachera , siekany omlet z kaszy manny czy buraczane knedle z Tyrolu . Składniki (2 porcje): - 1 łyżka oleju do smażenia (np. rzepakowego) - 200 g tofu - szczypta soli - szczypta
Roślinożerni urlopowiczenasionami chia i 2 łyżkami miodu ( można nie dosładzać, jeżeli chcemy mniej słodki) Jogurtem polewamy warstwę z granolą. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i szprycą do tortów dekorujemy wierzch deseru. Dodatkowo posypujemy nasionami granatu i świeżymi owocami lub mrożonymi. Wstawiamy do schłodzenia na min 1 h. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Trifle, angielski deser pochodzi z serwisu gotuj
gotuj ze mnąwyjąć z blaszki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i zdjąć obręcz. Sernik można posypać jeszcze odrobiną chałwy. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała CukierenkaDziś proponuję wam prosty i sprawdzony przepis na spody bezowe. Mięciutkie w środeczku i chrupiące na zewnątrz. Idealne do różnych ciast z kremami jak również do tortów bezowych. Jeśli lubicie bezy to koniecznie wypróbujcie ten przepis, a przekonacie się, że są najlepsze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blaty bezowe – składniki 6 białek 30 dkg. cukru do wypieków ( drobnego ) szczypta soli
Olcia gotuje!cynamonu, imbiru, kardamonu. Podstawowa frużelina to tylko 3 składniki: owoce, cukier i mąka ziemniaczana, którą możesz zastąpić środkiem żelującym pochodzenia roślinnego – agar lub zwykłą żelatyną. Frużelina ozdobi wypieki, torty, serniki, babeczki. Przygotujesz ją przez cały rok, z łatwo dostępnych składników, zarówno ze świeżych jak i mrożonych owoców. SKŁADNIKI: 450 g mrożonych wiśni 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru
Zasmakuj Kuchni