torty - 15938 przepisów (strona:628/1063)

Pieczone pączusie 88

piekarnika, z konfiturą różaną i obsypane cukrem pudrem! 😀 Możemy użyć dowolnej konfitury, czy ulubionego kremu, wszystko zależy od was! Pieczone pączusie -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Karpatka z kremem budyniowym 86

mąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Oponki drożdżowe 99

skórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Pieczone pączusie 88

piekarnika, z konfiturą różaną i obsypane cukrem pudrem! 😀 Możemy użyć dowolnej konfitury, czy ulubionego kremu, wszystko zależy od was! Pieczone pączusie -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Karpatka z kremem budyniowym 86

mąki pszennej 150g masła 375g wody 6 jajek szczypta soli W garnku umieszczamy masło, wodę i sól. Karpatka z kremem budyniowym -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Oponki drożdżowe 99

skórki pomarańczowej. Pracy co prawda przy przepisie mało nie ma, ale uwierzcie mi, że warto się dla nich poświęcić. Oponki drożdżowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Pączki hiszpańskie (gniazdka) 82

pyszne, delikatne i zdecydowanie lepsze od sklepowych, a samo ich przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu. Pączki hiszpańskie (gniazdka) -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Pączki hiszpańskie (gniazdka) 82

pyszne, delikatne i zdecydowanie lepsze od sklepowych, a samo ich przygotowanie wbrew pozorom nie zajmuje wiele czasu. Pączki hiszpańskie (gniazdka) -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Austria - Tofucznica z olejem z pestek dyni (Kernöleierspeise) 65

olejem z pestek dyni, czyli Kernöleierspeise . Jeśli interesuje was kuchnia austriacka - na blogu można znaleźć przepisy na styryjskie sznycle z dyni z majonezem z olejem z pestek dyni , tort Sachera , siekany omlet z kaszy manny  czy  buraczane knedle z Tyrolu .  Składniki (2 porcje): - 1 łyżka oleju do smażenia (np. rzepakowego)  - 200 g tofu - szczypta soli - szczypta

Roślinożerni urlopowicze
Trifle, angielski deser 54

nasionami chia i 2 łyżkami miodu ( można nie dosładzać, jeżeli chcemy mniej słodki) Jogurtem polewamy warstwę z granolą. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i szprycą do tortów dekorujemy wierzch deseru. Dodatkowo posypujemy nasionami granatu i świeżymi owocami lub mrożonymi. Wstawiamy do schłodzenia na min 1 h. Gotowe. Smacznego:)   Artykuł Trifle, angielski deser pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Prosty SERNIK CHAŁWOWY z polewą chałwową 162

wyjąć z blaszki. Nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki i zdjąć obręcz. Sernik można posypać jeszcze odrobiną chałwy. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link do sklepu: https://malacukierenka.pl/produkt/malacukierenka-torty-ciasta-ebook . Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Blaty bezowe 53

Dziś proponuję wam prosty i sprawdzony przepis na spody bezowe. Mięciutkie w środeczku i chrupiące na zewnątrz. Idealne do różnych ciast z kremami jak również do tortów bezowych. Jeśli lubicie bezy to koniecznie wypróbujcie ten przepis, a przekonacie się, że są najlepsze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blaty bezowe – składniki 6 białek 30 dkg. cukru do wypieków ( drobnego ) szczypta soli

Olcia gotuje!
Frużelina wiśniowa 61

cynamonu, imbiru, kardamonu. Podstawowa frużelina to tylko 3 składniki: owoce, cukier i mąka ziemniaczana, którą możesz zastąpić środkiem żelującym pochodzenia roślinnego – agar lub zwykłą żelatyną. Frużelina ozdobi wypieki, torty, serniki, babeczki. Przygotujesz ją przez cały rok, z łatwo dostępnych składników, zarówno ze świeżych jak i mrożonych owoców. SKŁADNIKI: 450 g mrożonych wiśni 4 łyżki cukru 1 łyżka cukru

Zasmakuj Kuchni
Torcik migdałowy na makowym biszkopcie (bez glutenu, laktozy, białego cukru) 70

wysokich obrotów. Do kremu dodawać po kilka łyżek mleka kokosowego do momentu aż krem osiągnie jednolitą i kremową konsystencję. Całość doprawić solą, która podbije smak pasty migdałowej. SKŁADANIE TORTU 1. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w tortownicy i nasączyć go wodą z cytryną i ksylitolem. 2. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt i wyrównać górę. 3. Ułożyć kolejny blat, znów go nasączyć

Candy Pandas
Karmel bananowy 89

Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na obłędny i wyjątkowo pyszny karmel bananowy. Idealnie pasuje do lodów, ciast, tortów, ale ja go uwielbiam na kromce świeżego pieczywa. Wszelkiego rodzaju karmele, to moja słabość. Staram się jeść je bardzo rzadko, bo jednak nie należą do zdrowszych opcji, jednak jak już zrobię, to wyjadam łyżkami. Chyba wiecie, że najlepszy to karmel solony

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania