Gdyby ktoś kilka lat temu powiedział mi, że polubię szpinak, to… zdecydowanie bym nie uwierzyła. Nie udawało mi się trafić na tak przygotowane to zielsko
zabawa smakiemChociaż w weekend zwolnijmy tempo! Naładujmy akumulatory na kolejny tydzień. Cieszmy się sobą nawzajem i doceńmy te chwile Wykorzystujmy każde minuty! ♥ SKŁADNIKI 2 szkl. przesianej mąki
zabawa smakiemZapraszam na pyszne nalesniki z farszem rybno-serowym. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 żółtka 150 ml mleka 100 ml gazowanej wody mineralnej 1/2 łyżeczki
Gosia gotujeLubicie naleśniki? bo ja bardzo i to w każdej postaci. Wytrawne z mięsem i warzywami, słodkie z bitą śmietaną i owocami , tradycyjne
Gosia gotujeTradycyjne naleśniki z białym serem i rodzynkami, nigdy nie są złe. Uwielbiam je jeść na ciepło ze szklanką zimnego mleka, czy na zimno jako przekąskę. Zawsze
Gosia gotujeKolejny przepis pamiętający czasy, kiedy kwitły piwonie. Mam ich jeszcze kilka, ale chyba poczekają do przyszłego roku, bo są strikte związane z wiosną, ten akurat nie
Gosia gotujeMoje podejście do Sylwestra jakie jest, takie jest. Piżamka, herbatka, książka, może jakiś film... Żadnych fryzjerów, balów, sukienek i brokatu we włosach. Znajomi wiedzą, szanują i
bistro mamaZdjęcie konkursowe. Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Limito "#łososiowe_love". Przez tydzień codziennie męczyłam znajomych, żeby głosowali na moją potrawę na Facebooku (tutaj
Ana Mari's worldSalsa meksykańska to delikatnie słodko-pikantny sos na bazie pomidorów, który możemy użyć do różnego rodzaju mięs, tortilli, burgerów, czy nachos'ów. Przepis znalazłam na stronie Filozofia Smaku . Polecam!:) Składniki: 1,5 kg pomidorów 3 papryki (u mnie dwie czerwone i jedna żółta) 2 cebule pokrojone w kostkę 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku drobno posiekane 6 łyżek
Czerwona Porzeczkawarzyw, czy owoców dorzucić. Dzisiaj chciałybyśmy zaproponować Wam wrapy wraz z warzywami. Placki przygotowujemy własnoręcznie z mąki pełnoziarnistej, jednakże Ci zapracowani zawsze mogą kupić gotowe placki do tortilli. Wówczas przygotowanie całego dania zajmie tylko kilka minut. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: około 7 Składniki: Na wrapy: Dwie szklanki mąki pełnoziarnistej Pół szklanki ciepłej wody 1,5 łyżeczki
Kolizje Smakówbrzuch nigdy w życiu nie zaboli i nie będzie zemsty Montezumy. Zasada podstawowa- jedz to co oni, tylko od początku do końca. Jak na początku jest wieprzowina i tortilla, a na końcu salsa, to nie można tego fragmentu omijać, bo się człowiek struje...". Aż tak ostro nie będzie. Ale będą tacosy. Będzie kukurydza. Chyba trochę Meksyku w zupie przemyciłam
bastalenawarzyw. BIRYANI MASALA pochodzi z Bombaju, gdzie potrawa zwana Biryani jest tak popularna, jak w Polsce rosół :) 6. FAJITA to meksykańska potrawa, która składa się z pszennej lub kukurydzianej tortilli, na której podaje się grillowane mięsa, najczęściej wołowinę. Nie ma jednak przymusu co do wyboru mięsa. Współcześnie fajitę można przygotować z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną a nawet z owocami morza
Słodkości i nie tylkoznowu sos, papryka pokrojona w kostkę, sos, ogórek konserwowy pokrojony w kostkę, sos, na wierzch plasterki ogórka zielonego. Schłodziłam w lodówce. Tak przygotowaną sałatkę można spożywać samodzielnie, zawinąć w tortillę lub wypełnić nią pitę
bastalenaGotowanie z Okrasą Postanowiłam się skusić na przepis z kuchni Lidla. Kiedyś na samym początku jak tylko się ona pojawiła podjęłam próbę gotowania z Pascalem i przygotowałam Tortillę z Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce
Brzuszki Łakomczuszki