powiecie na szybki meksykański gulasz który zrobicie w 20 minut.Idealny na rozgrzewająca kolację. Zrobiłam go na parówkach z szynki dzięki czemu skracamy czas przygotowania. Podałam go z chrupiącą tortillą. Uwielbiam takie proste, szybkie i syte dania kiedy za oknem jest zimno. 40 dkg parówek z szynki 2 papryki czerwone małe 440 g kukurydzy z puszki 400 g fasolki czerwonej(...)pomidorowy, i duszę na wolnym ogniu 10 minut. Na końcu dodaję kukurydze, fasolkę, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano i chwilę jeszcze duszę. Gulasz podaję z natką pietruszki, i kawałkami tortilli podgrzanymi na patelni
wesoła kuchniapapryką Najprostszy z omletów to omlet francuski, którego podstawą są tylko jajka, woda i sól. Istnieją natomiast bardziej rozbudowane wersje tego prostego dania. I tak na przykład hiszpańska tortilla zawiera w sobie smażone ziemniaki a włoska frittata warzywa czy anchois. Tortillę uwielbiam i robię kiedy tylko mogę. Zawsze podaję ją polaną oliwa z oliwek i posypaną świeżo mielonym czarnym pieprzem
mecooksJosep Benlliure 111). Zamówiliśmy tam szereg przepysznych tapasów: dorsza w serowym sosie z pietruszką (bacalao con crema de queso y perejil), smażone krokiety rybne ( albóndigas de bacalao), tradycyjną tortillę (tortilla de blanquet), krewetki na plastrach cytryny (gamba rayada) oraz grillowane warzywa (verduras a la barbacoa). O słodką stronę fiesty zadbało z kolei cudownie wilgotne ciasto czekoladowe skąpane w polewie (również
Gotuj po hiszpańskuserek topiony). Składniki - 50 g pieczarek - 1 ogórek - 1 czerwona papryka - garść rukoli - 1 pierś z kurczaka - 4 ząbki czosnku - 100 g jogurtu naturalnego - kilka ząbków czarnego czosnku - tortille - sól i pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Fileta z kurczaka kroimy w plasterki i smażymy. Następnie studzimy i siekamy. Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem(...)doprawiamy solą i pieprzem. Ogórka obieramy i wraz z papryką kroimy w kawałki. Tortille podgrzewamy i na każdą kładziemy po trochę każdego ze składników, polewamy sosem czosnkowym i zwijamy
Zainspirowana w kuchnifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: placki tortilla 1 opak. gotowych hamburgerów sałata lodowa olej 3 pomidory Pomidory polewamy wrzątkiem. Zdejmujemy z nich skórę i kroimy na kawałki. Gotowe kotleciki na hamburgery smażymy na oleju. Kiedy(...)kroimy na paski. Sos czosnkowy: 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, delikatnie podgrzewając z obu stron. Przekładamy na talerz. Placek smarujemy sosem i układamy warstwami sałatę, mięso i pomidory. Spód placka zawijamy na farsz, następnie
kulinarnyswiatdomifont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: placki tortilla pierś z kurczaka sałata (u mnie rzymska) 200 g surówki colesław przyprawa kebab-gyros sól, pieprz olej Pierś z kurczaka pokroić w długie, cienkie paseczki, wymieszać dokładnie z przyprawami(...)sałaty oraz sos czosnkowy. Sos czosnkowy: 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać. Placki tortilli podgrzewamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, delikatnie podgrzewając z obu stron. Przekładamy na talerz. Placek smarujemy sosem i układamy warstwami sałatę, mięso i surówkę colesław. Spód placka zawijamy
kulinarnyswiatdomidługoziarnistego Uncle Bens 40 dkg dynia hokkaido 1 papryka czerwona natka pietruszki olej rzepakowy 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej papryka ostra 3 łyżki startego parmezanu 2 tortille ze szpinakiem Dynię kroję wzdłuż na pół, wycinam miąższ bakłażana zostawiając po 1 cm. Bakłażana łódeczki smaruję olejem, posypuję solą i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni(...)chili. Do ryżu dodaję dynię, bakłażana z papryką, pokrojoną natkę pietruszki i mieszam. Farsz układam w łódeczka bakłażana, posypuję startym parmezanem i wstawiam jeszcze na 5 minut do piekarnika. Tortille kroję na trójkąty i podgrzewam na suchej patelni aż się lekko zrumienią
wesoła kuchniapodanych składników wychodzą cztery wrapy. Składniki: 4 placki tortilli pełnoziarnistej 1 op. mieszanki sałat 30 g kiełków (u mnie brokułu) 2 pomidory 1 cebula czerwona 1/2 papryki zielonej 4 łyżeczki ketchupu 4 łyżeczki majonezu 200 g tofu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Oliwa do smażenia Sirracha (opcjonalnie) Sos sojowy (opcjonalnie) Przepis: Tofu należy porządnie odsączyć z zalewy i pokroić(...)kostkę lub w paski. Kawałki tofu obtaczamy w mące ziemniaczanej i smażymy na oliwie z każdej strony na złoty kolor. Pod koniec smażenia możemy dodać odrobinę sosu sojowego. Placek tortilli smarujemy ketchupem i majonezem. Następnie nakładamy mieszankę sałat, kiełki, pokrojonego pomidora, paprykę oraz cebulę. Na wierzch kładziemy chrupiące tofu. Całość udekorowałam sirrachą. Placki zwijamy od dołu i po bokach
Emcia PichciTortilla hiszpańska to pewnego rodzaju omlet, który przygotowujemy z ziemniakami i cebulą. U siebie dodałam jeszcze szpinak i botwinkę. Podana na ciepło, jest dobrą propozycją nie tylko na obiad, ale również możemy od niej zacząć dzień. Składniki 7 jajek 4 średnie ziemniaki 100g młodego szpinaku 100g botwinki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki mleka […] Artykuł Tortilla hiszpańska pochodzi
Pink Envelopetarce czosnek, tahini, olej i sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podobnie jak mieloną papryką chilli. Podajemy z ulubionym pieczywem, chrupiącymi warzywami lub chipsami typu tortilla albo z domowymi. Praktyczna rada: Na szybko można zrobić takie samemu domu krojąc tortille do wrapów na kawałki (nasze ulubione są trójkąty ) i “smażymy” bez oleju na rozgrzanej patelni aż będą
Lamarida.plgotowy. Sos pomidorowy traktuję dwojako, i jako sałatkę/surówkę do przekąsek, dań z kurczaka albo ryb lub zmiksowany jako sos pomidorowy (często na ostro) do wszelakich nachos, tortilli, grzanek, itp. Smaczny, ładnie się prezentuje na imprezowym stole wśród przekąsek, szczególnie do tortilli, nachos, quesadilli, tacos, przekąsek z ciasta francuskiego, bagietek, tostów, grzanek i wszystkiego co związane z serem. Składniki
Zasmakuj KuchniSkładniki : 4 placki tortilli klasyczne lub z dodatkami 2 serki topione zwykłe lub z dodatkami mix ulubionych sałat prażona cebulka sól, pieprz, papryka Wykonanie : Każdy placek tortilli smarujemy serkiem topionym, posypujemy przyprawami i cebulką. Wykładamy sałatę. Następnie zwijamy w rulon odstawiamy na min 30 min do lodówki Po tym czasie kroimy pod lekkim skosem Smacznego
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęprzed upałami w domu. Zwolennicy kuchni wegetariańskiej mogą przyrządzić fajitas tylko z warzywami, będą równie smaczne. Dla 4 osób : Czas przygotowania : 25 min Składniki: ● 4 placki do tortilli ● 200 g filetów z kurczaka ● olej do smażenia ● 1 czerwona cebula ● 1 cebula dymka ● 2 pomidory ● 6 pomidorków koktajlowych ● 1 limonka ● 2 dojrzałe awokado ● kilka kropli Tabasco ● 50 g fety(...)pomidorki koktajlowe na plasterki. Polej je pozostałym sokiem z limonki i posyp natką kolendry. Posól i popieprz. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w piórka. Podgrzej (np w piekarniku) placki tortilli. Wyłóż na nie gucamole, złóż je na pół, dodaj kawałeczki kurczaka, pomidorki koktajlowe, pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i rozkruszoną fetę. Natychmiast podawaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki (2 porcje): 2 tortille 400 g polędwiczki z kurczaka 2 papryki w dowolnym kolorze 2 łyżki jogurtu naturalnego Marynata: 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki miodu płynnego 1 łyżka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: mięso umyj, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj ze sobą na gładki sos za pomocą blendera i zalej nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę pokrój(...)podlej mięso odrobiną wody dodaj do niego paprykę i smaż wszystko razem przez ok 10 min w tym czasie rozgrzej piekarnik do ok 200 stopni i włóż do niego tortillę i podgrzewaj ok 3 minuty połóż placek na talerzu i posmaruj go jogurtem naturalnym ( placek, nie talerz ) wyłóż na niego mięso z papryką na jedną połowę placka, a drugą
Oka w rosole czyli KaFka gotujezielona papryka 👌 500 gr. wołowiny mielonej 👌 sól 👌 pieprz 👌 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 👌 300 gr. sera tartego Graviera (możecie dać inny ser wg. uznania) 👌 1 jajko 👌 1 paczka małych tortilli 👌 sezam wykonanie: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com
RITA food channel