tort - 16073 przepisów (strona:921/1072)

Mini Torciki Brownie z Kremem Żurawinowym 127

Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi zrobiłam sobie mini torciki na imieniny. Robiłam je tak zwyczajnie, po prostu dla siebie i domowników. Ale z racji, że wyszły takie

Made By Mom And Son
Szybki torcik 131

mnie zaglądacie ..i zapraszam do dalszego odwiedzania..a także zapraszam do wzięcia udziału w konkursie ...macie jeszcze kilka dni ... Nie mam ani czasu ani cierpliwości do ozdabiania tortów...ale zawsze coś tam się wymyśli..ten torcik był robiony jak zwykle w pośpiechu..Krem niestety, ale z proszku..brak czasu na robienie własnego kremu..Idealny np.na Walentynki..i nie tylko

Moje domowe kucharzenie
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

Moje domowe kucharzenie Czekoladowe ciacho z mikrofali Babeczki jogurtowe Babka makowo-pomarańczowa Szafranowe babeczki Baba drożdżowa Moje Gotowanie Babeczki cytrynowo-makowe Babeczki pomarańczowo-makowe Mój smak chwili Lodowa babka-Tort lodowy Nemi-Habibi Babka marmurkowa Niecodzienne smakołyki Czekoladowe muffinki z kremem ze świeżej mięty Notatnik Natalii Baba drożdżowa z daktylami i figami Olive,thyme & ... Babeczki czekoladowe z budyniem Ooomnomnomnom

Moje domowe kucharzenie
Mini torcik z mikrofalówki 202

plastikowym o średnicy ok. 10cm i wkładamy do mikrofalówki na 4 minuty. Po wyciągnięciu ciasta przekrawamy je na trzy części i nakładamy równomiernie nadzienie. Następnie układamy jak tort i dekorujemy. Uwierzcie mi i spróbujcie, jest mega

Emcia Pichci
Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 132

lekkich jak puch bez, po ciastka przekładane pysznym kremem. Przedostatni rozdział zawiera wyśmienite przepisy na ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz z fotografiami, które pobudzają do granic możliwości kubki smakowe czytelnika. Na koniec czytelnik uraczony zostanie przepysznymi deserami kawowymi. Znajdziemy tu dokładne

Emcia Pichci
Torcik orzechowo-jabłkowy 260

czekoladę zdjąć z pary. Dobrze schłodzoną kremówkę  ubić. Do połowy rozpuszczonej czekolady, dodać 1/3 część kremówki  - delikatnie wymieszać. Dodawać koleje porcję kremówki - wymieszać. Mus wyłożyć na bezy. Tort schłodzić w lodówce min 4 godziny. Przed podaniem udekorować pokruszonymi bezami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Biszkopt z kremem waniliowym, malinami, borówkami i galaretką 288

Pomimo preferencji kulinarnych mojej rodziny, która lubi słone i pikantne, czasami udaje mi się przygotować coś słodkiego . Dziś na blogu ciasto - klasyk. Puszysty biszkopt, aksamitny krem

Czerwień i błękit
Muffiny czekoladowo-pomarańczowe 167

Muffinki to ostatnio mój ulubiony rodzaj wypieków. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo efektowne. Odpowiednio udekorowane mogą zastąpić nawet tort urodzinowy. Ostatnio na stronie http://wypiekarnia.pl/ zamówiłam sporo świetnych akcesoriów do zdobienia, więc w najbliższym czasie będę Was pewnie męczyć Moimi wariacjami na temat tych wdzięcznych babeczek.   Dziś zapraszam do wypróbowania mojego sposobu na przepyszne

Mania Gotowania
Cake Pops 143

również smakowitą przekąską. Te ciasteczka na patyku są idealnym rozwiązaniem na imprezę,szczególnie taką z udziałem dzieci. Na pewno podbiją serca wszystkich. Uważam,że lepiej sprawdzą się niż tradycyjny tort. Są bardziej interesujące i przede wszystkim praktyczniejsze (przysparzają mniej kłopotów przy jedzeniu (połączenie krem+dziecko, hmmm chyba wszyscy wiemy jaki jest wynik :D) Zachęcam wszystkich do spróbowania i uwolnienia swojej

Mania Gotowania
Red Velvet Cupcakes 158

modyfikacje na http://www.mojewypieki.com/ , jednak został przeze mnie odłożony i czekał cierpliwie na swoje 5 minut. Żałuje, że od razu go nie wypróbowałam. Ciasto może być bazą również dla tortów, ciast z owocami i galaretką czy nawet serników. Na pewno jeszcze nie raz je wykorzystam. Oczywiście kolor też można modyfikować, albo w ogóle zrezygnować z barwników. Ja akurat nie miałam

Mania Gotowania
Murzynek tradycyjny z czekoladowym ganache 195

wychodzi przepyszny i mięciutki. Leżał jakiś czas w moich zbiorach, ponieważ bardzo rzadko piekę takie tradycyjne ciasta. Kiedy mam do wyboru prosta babkę albo   jakiś   wymyślny   tort,   to raczej wybiorę to drugie ponieważ wole poeksperymentować. Mój M. jest natomiast fanem prostych ciast, szczególnie babek. Od dłuższego czasu mówił, że ma wielką ochotę na murzynka, więc pomyślałam

Mania Gotowania
Liebster Blog Awards 128

Wolę piec, gdyż bez słodyczy niestety nie umiem żyć J 3.     Ulubiony deser lub ciasto? Bardzo ciężko wybrać ale chyba nie umiałabym odmówić ciasta czekoladowego i tortu. 4.     Co jest dla Ciebie najcenniejsze? Moja rodzina, przyjaciele i radość w życiu. 5.     Impreza w klubie czy domówka ze znajomymi? Domówka ze znajomymi

Mania Gotowania
Mini Pavlova 170

Uwielbiam bezy, dlatego nie mogłam oprzeć się przed zrobieniem najsłynniejszej jej wersji, czyli tortu Pavlovej. Deser piekłam kilkakrotnie, raz w wersji normalnej, raz w wersji mini. Szczerze mówiąc druga udała się lepiej, gdyż była bardziej chrupiąca. Ja lubię kiedy beza jest chrupiąca z zewnątrz a w środku ciągnąca się. W przypadku Pavlovej bardzo ciężko jest uzyskać taka konsystencję, a przynajmniej

Mania Gotowania
Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym 141

przepisu na ciasto bezowo-migdałowe z białą czekoladą . Idealne dla fanów bezy. Polecam również przepis na krem, jest naprawdę prosty i możecie wykorzystać go roównież do innych babeczek oraz tortów.  Bezowo-migdałowe babeczki z kremem kawowym Składniki: 4 białka 40 g drobnego cukru 130 g białej czekolady 100 g płatków migdałowych 2 łyżki zmielonych migdałów 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Mania Gotowania
Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli 179

Ciasto czekoladowe na bazie przepisu Nigelli. Niebywale wilgotne, intensywnie czekoladowe i rozpływające się w ustach. Bardzo łatwe i szybkie. Może śmiało posłużyć jako baza do tortów. Ja upiekłam wersję z malinami, ale doskonale smakuje również bez owoców. Ciasto mocno czekoladowe z malinami Nigelli Składniki: 200 g mąki pszennej 180 g cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania