tort - 15956 przepisów (strona:925/1064)

Tort z bitą śmietaną i galaretką na dwukolorowym cieście 182

Weekend za pasem więc podzielę się zdobytym od siostry męża przepisem na pyszny, dwukolorowy tort z bitą śmietaną, który sprawdzi się zarówno na domowych urodzinach, imieninach  jak i podczas niedzielnej kawki w gronie najbliższych. Wykonanie: Lucyna Tymborowska Składniki  na ciasto potrzebować będziesz: 6 jajek 1 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tort 130

Składniki: Gotowe spody do tortów (można kupić praktycznie w każdym sklepie lub cukierni) krem do tortów błyskawiczny (Dr. Oetker, Gellwe, Delecta) owoce (ja wybrałam porzeczki, ale wybór należy do was) Do dekoracji użyłam rękawa z dużą końcówką w kształcie gwiazdki ;) Cały tort przełożyłam kremem waniliowym. Ozdobiłam na około gwiazdkami ;) posypałam porzeczkami i gotowe ! Smacznego

cookpl
Tort z różami 265

zapowiedz serii cukierniczej. Jak dobrze wiecie interesuję się ( Ada ) cukiernictwem i powoli samodzielnie zagłębiam się w jej tajniki. W tej serii chce pokazać Wam jak stworzyć samemu w domu torty na różne okazje. Plusem samodzielnego tworzenia tortów jest świadomość, że tort będzie na pewno taki jaki sobie wymarzyliście i satysfakcja gdy sprawimy bliskim radość. Nawet jeżeli uważacie

cookpl
Tort z różami cz. 2 293

Witajcie W tym poście opiszę Wam krok po kroku jak wyczarować piękne różyczki do naszego tortu i jak go wykończyć. Róża krok po kroku: Potrzebne nam będzie marcepan w dwóch kolorach (ja korzystam z gotowego, który kupiłam w sklepie cukierniczym, ale można także zrobić go samemu w domu), podkładka, patyczki od szaszłyków i narzędzia do modelowania (z kulkami(...)kolorze czerwonym i formujemy z niego kulkę. Rozwałkujemy ją na grubość 1 mm ( ja użyłam do tego narzędzia do modelowania ) Wycinamy kółka, mi z pomocą przyszła końcówka do dekoracji tortów kremem. PS. Im więcej kółek (płatków) tym bardziej rozwinięta róża. Za pomocą kulkowego narzędzia delikatnie gładzimy końcówkę kółka, sprawi to, że końcówka delikatnie będzie falowała, co upodobni ją do prawdziwego

cookpl
Krem cytrynowy z nutą pomarańczy (Lemon Curd with orange note) 166

lodówki (może być przechowywany przez 2 tygodnie, ale wątpię że tyle wytrzyma :)). Doskonały do naleśników, muffin i innych słodkości. PS. Niestety już go nie ma  :( zrobiłam z nim tort, a przepis na niego już wkrótce :) Lemon Curd with orange note - perfect for meringue, muffins, cakes, cupcakes, and other sweets Ingredients: 2 eggs, 2 egg yolks, 80 g of butter

Delicious Titbits
Świętujemy trzy mięsiące bloga :) 178

wielu innych. 4. Największą popularnością cieszył się przepis na Sałatkę z rukoli (541), Gulasz wieprzowy z warzywami (404) i Jajka zapiekane w kokilkach (352). 5. Moim faworytem jest Tort bezowy z kremem cytrynowy , a mój mąż jest najbardziej dumny ze swojego Steka z rostbefu wołowego z szalotkami w czerwonym winie . 7. Największa improwizacja i zarazem najsmaczniejsza sałatka to Sałatka

Delicious Titbits
Deser z kremem limonkowym i bananami 137

już nie to samo :). Niektórzy pytali o zastosowania takich kremów , więc przy okazji przypominamy nasze wcześniejsze propozycje:   Tęczowy deser z konfiturą porzeczkową, bitą śmietaną i Lemon Curd Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) Składniki: 330 g kremówki 30%, 1 łyżka cukru pudru, 6 łyżek kremu limonkowego, 100 g ciasteczek czekoladowo-owsianych, 2 banany, 1/2 soku

Delicious Titbits
Torcik czekoladowy 194

Kupiłam sobie nowe foremki w kształcie serduszka, które były załączone do pewnego magazynu kulinarnego. No i kiedy nadarzyła się okazja postanowiłam wypróbować najbardziej czekoladowy tort jaki kiedykolwiek jadłam :) . Z podanego biszkoptu można również upiec babeczki i połączyć je z kremem czekoladowym, lub innym ulubionym- np. owocowym, który przełamie smaki. przepis z Smakowite wypieki- jedynie zmienione proporcje kremu, ponieważ z przepisu(...)się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smarujemy jedno biszkoptowe serce kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Dekorujemy wedle upodobania. Ja wykonałam różyczkę (swoją pierwszą!!!) z masy cukrowej, którą zafarbowałam

Pudełko rozmaitości