otworzyłam książkę Haliny Jachowskiej "Torty, ciasta przekładane, rolady" to za każdym razem obiecywałam sobie, że lada dzień upiekę to ciasto. I tak mijały chwile, jedna za drugą, aż w końcu... upiekłam:) Muszę przyznać, że ciasto jest dobre, chociaż wydaje mi się, że masa tutaj jest za lekka do samego karmelowego ciasta. Amatorom gruszek wypiek ten na pewno przypadnie do gustu
In my kitchenmnie samo ciasto biszkoptowe w tej roladzie jest wyśmienite, myślę że to dzięki dodatkowi czekolady. Samo nadzienie zaś to czysta poezja i będzie u mnie doskonałym dodatkiem do przełożenia tortu. Cieszę się, że wzięłam udział w kolejnej edycji Weekendowej Cukierni i żałuję tylko, że nie zdążyłam upiec polecanego sernika. Na pewno to nadrobię! Za fantastyczny przepis na te roladę dziękuję
In my kitchenWstyd się przyznać, ale brownies piekłam pierwszy raz:( No cóż, tak czasem bywa ze mną, że od razu stawiam sobie wysoką poprzeczkę. Tak było i z pieczeniem:) Torty, rolady, rurki... Czasu na brownies brakowało:( Aż dziwne, bo przecież to ciasto w wykonaniu jest szybkie, a przy tym świetnie smakuje. Przepis odgapiłam z bloga Dorotki . Składniki: 160 g masła; 4 jajka
In my kitchenNajpierw zobaczyłam to ciasto na blogu "Palachinka" , potem ciasto upiekła Evenka . I to Evenka ostatecznie skusiła mnie na upieczenie tego torcika, bo to w sumie mały tort. Ciacho pyszne, rozpływa się w ustach i powiem Wam wszystkim miłe Panie, że z komentarzy, jakie pojawiły się na innych blogach pod tym przepisem wynika, że nie jednemu mężowi ciasto bardzo smakuje...:) Składniki
In my kitchen