przecinamy delikatnie na pół. Krem: Mieszamy ze sobą serek śmietanowy,mascarpone,sok z pomarańczy środek z laski wanilii i śmietanę ubitą z cukrem pudrem,delikatnie łączymy.Kremem przekładamy tort. Ciasto dekorujemy świeżymi truskawkami i listkami mięty. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytracji 5 rocznicy ślubu postanowiłam zaskoczyć męża jakimś nowym, pysznym torcikiem. Upiekłam wiec tort bezowy. Przepis ten możecie śmiało wykorzystać na zbliżające się Walentynki. Przepis jest zlepkiem z tego co znalazłam w internecie. Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna 500 ml śmietany 36 % likier czekoladowy czekolada mleczna ulubione owoce
Wielki apetytprodukcie znajdziesz na stronie Duka ) Otrzymuje ABC mojej kuchni (Jolanta Augustyn) , która oczarowała mnie swoimi fiołkami. Przygotowała cukier fiołkowy, syrop z fiołków i kandyzowane fiołki, którymi udekorowała tort fiołkowy. 2 miejsce Czerwony wałek (Więcej informacji o produkcie znajdziesz tu ) Ta nagroda trafia w ręce Magdaleny Kaczmarek za cudowną sałatkę 3 miejsce 3 cudowne, kolorowe, silikonowe foremki ( Znajdziesz
Wielki apetytrzecz jasna) Sposób przygotowania: Nitki selera kroimy na drobne kawałki, dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasa i szynkę. Następnie dokładamy odsączoną kukurydzę i tarty, żółty ser. Przysłowiową wisienką na torcie jest majonez, które nakładamy bezpośrednio przed podaniem. Sałatka świetnie smakuje na zimno. Można ją przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytLekka jak chmurka z wierzchu chrupiąca w środku delikatnie wilgotna-idealna! Po raz kolejny mogę śmiało stwierdzić, że uwielbiam bezy. Odkąd zrobiłam swój pierwszy tort bezowy i okazało się, że jest to naprawdę łatwe, Pavlova bywa na moim stole naprawdę często. Tym razem odeszłam od klasyki- zobaczcie co pysznego z tego wyszło. Dodam, że to idealny deser na każdą imprezę
Wielki apetytsmaku słodka, ale nie za bardzo. Elastyczna i nieklejąca- jak dla mnie idealnie nadaje się do dekorowania zarówno tortów jak i babeczek. Całkowity czas jej przygotowania to zaledwie 30 minut. Możemy ją barwić barwnikami spożywczymi każdego typu. Składniki: 270 g pianek Marshmallow Party ( JOJO) ok. 3-4 łyżek wody ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!) odrobina oleju Sposób przygotowania: Pianki
Wielki apetytmoim domu już od jakiegoś czasu trwają przygotowania. Postanowiłam jak co roku dodać do mojego świątecznego menu kilka nowości. Była już tarta z białą kiełbasa i jajkami, był już tort królik, teraz czas na ciasteczka. Jakiś czas temu natknęłam się na nowy sklep internetowy ze świetnymi gadżetami kuchennymi ( o które zawsze musiałam prosić zagranicznych przyjaciół, albo zamawiać w obcych serwisach
Wielki apetytcecha, która mnie osobiście zachwyciła, rozkłada się na 2 sztuki, mniejszą i większą. Packa wykonana jest w bardzo estetyczny sposób. Świetny sprzęt, nic dodać nic ująć! Tort Monster High wykonała właśnie pryz użyciu tej packi (link tu ) Kupić możesz ją w sklepie mykitchen.pl (link tu ) Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytbrzmi, bez Was ten blog by nie istniał, to Wy dajecie mi motywację, aby się rozwijać i aby przenosić ten blog na kolejne poziomy jakości. Dziękuję! Nie umiem piec tortów, moją domeną zdecydowanie są proste, rustykalne desery. Dlatego z okazji 2-gich urodzin Chilli, Czosnek i Oliwa przygotowałam dla Was lekką panna cottę jogurtową z sosem rabarbarowym. Proszę, częstujcie się
Chilli Czosnek i Oliwaorzechami, tradycyjna gorzka... Każdy znajdzie sobie coś dla siebie. Czekoladę można jeść nie tylko w tradycyjnej postaci. Jest bardzo wdzięcznym dodatkiem do wielu dań. Można z nią robić wspaniałe torty, ciasta, ciasteczka, a także wiele innych interesujących dań. Wszystko zależy wyłącznie od nas i naszej wyobraźni. Dziś chciałabym przedstawić Wam... czekoladowe pierogi z czekoladowo-serowym nadzieniem *, czyli uczta dla podniebienia
Słodkie okruszkipysznie, słodko, owocowo i delikatnie. Do kremu dodałam dżem jagodowy Nasza Chata , wyszedł pyszny i ma bardzo ładny kolor. Poprzednie propozycje na wykorzystanie białek to Babka na białkach i Tort decquoise. Łasuchów zachęcam oczywiście do pieczenia. Składniki: 100 ml białek(zimnych) szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka cukru brązowego 0,5 łyżeczki octu Krem 250 g serka
Ala piecze i gotujeowocami i z galaretką? Do tego bita śmietana! Nie sądzę. To jest pyszne, lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasto. Mój biszkopt to doskonała „baza” do wszelkich tortów, rolad i torcików z owocami. Zawsze wychodzi delikatny i puszysty, musi się udać! Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt roladę z lodami i malinami , oraz ekspresową roladę z gruszkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięOstatnio skupiam się bardziej na tworzeniu tortów, lecz nie może zabraknąć przepisów również na blogu ;) Dlatego dzisiaj zamieszczam przepis na burrito. Jest to danie meksykańskie i jak przystało na tę kuchnię powinno być pikantne :). Ostrość złagodziłam podając danie z dipem z awokado. Na początek przygotowujemy tortille z mąki razowej Składniki (na 10 tortilli): /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Pudełko rozmaitościkremem kokosowym a na niego gęsto układamy przekrojone na pół truskawki . Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal 0 21 false false false
Jedz zdrowo żyj zdrowo!