tort - 16275 przepisów (strona:690/1085)

Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 249

Bardzo lubię desery z perełek tapioki , więc ostatnio postanowiłam na ich bazie stworzyć pyszne i zarazem szybkie ciasto, które okazało się wielkim hitem - nawet wśród osób

Di gotuje
Szpinakowy biszkopt i mus truskawkowy. 258

Szpinaku nie wyczujecie a biszkopt jest puszysty, delikatny, nie przesłodzony i wilgotny dzięki zawartości oleju.  ( Myślę, a nawet jestem pewna, że wykorzystam ten przepis na biszkopt do tortu) Ciasto delikatne, orzeźwiające i nieprzyzwoicie łatwe.  Idealne na rozpoczęcie sezonu truskawkowego. Na biszkopt o wymiarach 25 cm na 25 cm będziecie potrzebowali: 5 dużych jaj ( żółtka i białka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 350

kakao i coś co nada wspaniałego aromatu. Ja stawiam na ekstrakt waniliowy. Dlaczego? Dlaczego warto wybrać ekstrakt waniliowy? Wzbogaci on smak niemal każdego wypieku. Komponuje się wspaniale  z tortami, ciastami, kremami, a nawet lodami, dodając im wyrazistości. Wykorzystywany jest niemal przez wszystkich cukierników. Używany przeze mnie ekstrakt waniliowy, to ekstrakt z wanilii Madagascar Bourbon Nielsen-Massey

Słodkie okruszki
Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe 172

Krwi Chrystusa. Istnieje wiele wersji tego ciasta, każda rodzina ma swoją własną tradycyjną recepturę , niektóre dodają cytryny i kandyzowane owoce, przyprawy, rodzynki i orzeszki piniowe, oraz prosty ryżowy tort, bez żadnych specjalnych dodatków. Ciasto ryżowe to słodki, łatwy do przygotowania deser o delikatnym smaku. Mogą je jeść również osoby z nietolerancją glutenu, ponieważ ciasto naturalnie w ogóle go nie zawiera

365 dni dookoła kuchni
GÓRKA WIŚNIOWO - CZEKOLADOWA 161

blatem ciasta, nasączyć  i posmarować 1/2 masy czekoladowej. Na wierzch położyć trzeci blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym kremem ciasto wierzch i cienką warstwę kremu boki tortu. Na koniec w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladą i polać po kremie czekoladowym robiąc esy floresy. Na wierzch czekolady można posypać posypką waflową

Ciastka - domowe słodkości
Murzynek na jednym jajku 233

Łatwe w wykonaniu ciasto,bardzo smaczne,puszyste z możliwością zastosowania różnych mas do przełożenia. Sprawdza się również jako spód do tortów. Można zwiększyć porcję i upiec w blaszce prostokątnej. Składniki 200 g cukru pudru 300 g mąki 120-130 ml mleka 120 ml oleju 1 jajko 1 łyżeczka sody 1 słoik dżemu ciemnego( do przełożenia) + 3 … Czytaj dalej Murzynek

gotuj ze mną
Masa marshmallows – drobne dekoracje 120

dekoracje … do tej pory szukaliśmy ich w sklepach. Dziś możemy wykonać je samodzielnie! Masa marshmallows jest praktyczna, kiedy potrzebujemy wykonać kilka niewielkich dekoracji. Do pokrywania całych ciast i tortów jest mało opłacalna, ponieważ same pianki są dość drogie. Polecam używać pianek białych (chyba że z góry wiemy, że dekoracje mają być np. różowe) Jeśli podoba Ci się ten przepis

Za drzwiami kuchni
Polędwica wieprzowa z fasolką szparagową 188

nodze wołając to, co ma najbardziej wyćwiczone czyli... Mama hopa! Nie będzie więc tłumu Gości, fajerwerków i malowania twarzy, za to mam nadzieję, że będzie słodko, m.in. za sprawą tortu, smacznie (i tu przyda się pogoda, bo planuję kilka rzeczy z grilla) i po prostu na luzie. Jak wyjdzie, okaże się niebawem. Przyznam Wam, że jeśli chodzi o takie imprezy

Kuchnia w czekoladzie
Zdecydowanie najlepsze lody jakie jadłam! (cytrynowe z lemon curd bez maszyny) 503

wypaliłam I tak od słowa do słowa okazało się że ten lemon curd to nie żaden likier a popularny w UK deser, który jest bazą do deserów- lodów, kremów, tortów. Hm…a mówią że Anglicy nie potrafią gotować Dostałam więc wskazówki co i jak- jak mieszać, co z czym łączyć, jak ubijać i słuchajcie- to autentycznie najlepsze lody jakie

Arbuziaki
Biszkopt nieopadający 167

Najlepszy biszkopt do ciast i tortów. Warto go zrobić jeśli zależy nam na puszystości ciasta i idealnie prostej powierzchni do dekorowania. Wyrasta bardzo równiutko. Najważniejszą jednak jego zaletą jest to, że nie opada.5 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octu1 łyżka soku z cytrynyszczypta soliopcjonalnie 2-3 łyżki kakao Oddzielamy białka

Krokusowy Dom
Sałatka z ryżu, tuńczyka i halloumi 212

Dziś przepis na pyszną, pożywną sałatkę z serii co zostało w lodówce. Ryż pozostał mi z obiadu a samotna puszka plątała się po lodówce, ser halloumi to wisienka na torcie tej sałatki. Zachęcam do wypróbowania. Sałatka z ryżu, tuńczyka i halloumi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Raffello na krakersach 217

mnie w domu Raffello robiło się na biszkopcie i taki przepis możecie znaleźć na ciastkożercach – zarówno w postaci tortu jak i blachy ciasta . Ciasta na krakersach i herbatnikach to specjalność rodziny mojego męża. Postanowiłam zatem rozszerzyć nieco moje ciastkowe horyzonty ;) Z podanych składników zrobiłam ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm, kremu jest jednak na tyle dużo, że spokojnie

Ciastkozercy
Napar z kwiatów forsycji 208

Kwiaty forsycji należą do kwiatów jadalnych. Możemy ich używać do przygotowywania surówek, koktajli i dekoracji ciast, tortów oraz deserów. Znakomicie nadają się do zaparzenia zdrowej herbatki. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Kokosowe kulki a’la Raffaello 270

budyń, kleiki czy przygotowywać mleczne koktajle lub domowe jogurty. Wiórki kokosowe, tak jak płatki kokosowe, mogą stanowić świetną dekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź

mojewypiekiinietylko
Bezowy tort mokka 199

Dzisiaj u mnie dużo cukru, dużo kremu czyli megaaaaaaaa pyszny bezowy tort :) Składniki: - 6 białek - 250 g cukru pudru - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietany 36 % - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka gorącej wody - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder

Zainspirowana w kuchni

Proponowane wyszukiwania