tort - 15956 przepisów (strona:690/1064)

Ciasto cioci Basi (bez pszenicy) 197

tkwi w kremie, który jest oczywiście na bazie bitej śmietany, jest tylko lekko słodki, a w zasadzie bardziej kwaśny, dzięki temu ciasto nie jest mdłe, a wisienką na przysłowiowym torcie jest prażony słonecznik na kajmaku. Mam tylko problem co do całkowitej bezglutenowości ciasta, raczej jest to ciasto całkowicie bez pszenicy , ale całkowicie bezglutenowe będzie wtedy, gdy uda się zdobyć certyfikowane

Kawa z mlekiem
Świąteczne babeczki 190

reszty masy dodać barwnik. Ja użyłam barwnika w proszku, aby nie rozwodnić masy. Odstawić do lodówki, ale masa stężała. Pozostałe babeczki udekorować za pomocą szprycy do tortów, tworząc małe choineczki. Choinki posypać koralikami dekoracyjnymi, które posłużą jako bombki. Gotowe babeczki przechowywać w lodówce, wyciągać 20 minut przez zjedzeniem. Oczywiście ciasto na babeczki może być dowolne: http://kuchniawedwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Bogaty Keks Angielski – Fruit Cake 211

Nasącza się je dobrze alkoholem: brandy lub whisky. Polecam użyć słodkiej brandy typu „cherry brandy”, jadłam taki tradycyjny fruit cake nasączony cherry brandy, gdy byłam na stażu w pracowni tortów artystycznych u Zoe Clark w Londynie. Polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bogaty Keks Angielski – Fruit Cake Składniki powinny być w temperaturze

Mała Cukierenka
Bezy czekoladowe z kremem kawowym 170

Masę ucieramy, aż składniki się połączą. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego, wyciskamy na połowie bez i przykrywamy pozostałymi bezami. Smacznego #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant To też może Cię zainteresować: Tort Babci Semifreddo czekoladowo-kawowe Deser jaglany z jagodami i bezą Kawa z czekoladą i bitą śmietaną     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Makowiec japoński 156

patrzę na mijający rok, to widzę, że żadnego skomplikowanego ciasta nie upiekłam. Ani nawet pół! Piekłam ciasta proste, najwięcej marchewkowego albo z odpadów z owoców z wyciskarki. Żadnego tortu, żadnych ciast przekładanych, biszkoptów rzucanych... Co się stało??? A to się stało, że dziecko mam w czwartej klasie i zamiast kremem smarować kolejne warstwy placków, smarujemy zdania wielokrotnie złożone o stanie

bistro mama
Bagietki dyniowe 173

Pyszne, pachnące bagietki mam na śniadanie. Dynia to samo zdrowie więc z jej dodatkiem można właściwie ugotować wszystko: kasze, makarony, kremy do tortów, ciasta, desery i długo by jeszcze wymieniać. Dziś użyłam pure do wypieku bagietek. Szybko się robi, niewiele pracy wymagają aby potem cieszyć oczy i brzuchy pysznymi bagietkami. Bagietki dyniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Solony karmel 162

czego wykorzystać solony karmel? Może posłużyć jako polewa do ciast, tortów, deserów, naleśników, jako składnik lodów, mas i kremów. Solony karmel jest czymś fenomenalnym! Uzyskujemy go poprzez przygotowanie tradycyjnego bursztynowego karmelu z wody i cukru i dodaniu do niego masła oraz kremówki. Po schłodzeniu pięknie gęstnieje i nadaje się do wielu wypieków. Nie wahajcie się ani minuty! Odkryjcie ten unikalny

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkoptowa zebra 234

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po upływie tego czasu otwieramy piekarnik i sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest suche. Gotowe! Jak upiec idealny biszkopt do tortu lub ciasta? Sprawdźcie mój poprzedni przepis

Dieta bez mleka
Wyniki konkursu z TEEKANNE 109

minut. Przed podaniem sorbetu dobrze go jeszcze zblendować, wtedy też łatwiej uformować kulkę łyżką. Pani Magdaleny G. „Ja wykorzystałam ostatnio herbatę TEEKANNE do przyrządzenia ponczu do tortu .Pół szklanki herbaty TEEKANNE,sok z cytryny,słodzidło i kapka alkoholu.Wszystko razem zagotowalam,ostudzilam i nasaczyłam biszkopty.Wyszło wspaniale.Polecam bo to co nas ogranicza to wyobraźnia „ Pani Agnieszki

Słodkie okruszki
Kukułkowa Rozkosz 95

Żelatynę zalewamy wrzątkiem i wlewamy chłodną do masy, dokładnie miksujemy. około 1/3 nakładamy na masę kajmakową. Przykrywamy drugą połową biszkoptu, nasączamy i nakładamy pozostałą część kremu na górę tortu i boki. Przyozdobić wedle upodobania, np. ubitą śmietaną, startą czekoladą. Ja wykorzystałam pozostałe masy kajmakowe – kukułkową i zwykłą (pozostałość z innego ciasta).  Smacznego Inspiracja zaczerpnięta z blogu:   http://prawodogotowaniazpasja.blox.pl

My sweet a life
Bomba galaretkowa 145

Bomba galaretkowa Ciasto, tort, deser - ciężko określić do jakiego gatunku słodkości ten wytwór należy, jedno jest pewne wygląda na prawdę wyjątkowo. Szczególnie dzieci polubią ten smakołyk - pianka galaretkowa i kolorowe kosteczki galaretek, to coś co zawsze przykuwa wzrok milusińskich. Trochę czasochłonne, jednak czasami warto poświęcić trochę uwagi na takie cudeńka. Składniki: Na ciasto I: 5 jajek 5 łyżek cukru

My sweet a life
Oreo cake 122

Oreo Cake Urodziny siostrzyczki nie mogły by się odbyć bez tortu. Zastanawiałam się jednak, jaki byłby najlepszy,  wtedy zobaczyłam jak zajada popularną czekoladę "Milka oreo", pomyślałam sobie, czemu nie - w końcu wszyscy chyba lubią oreo, a już na pewno moja siostra. Składniki: Na ciasto: 250 g margaryny 8 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 łyżki kakao 1 szkl

My sweet a life
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 256

pokojowej. PS: Bez wody różanej ciasteczka także się udadzą, pozbawione jednak będą swojego charakterystycznego smaku. Zobacz także: Najlepsze Rafaello Kto lubi pralinki Rafaello? Jeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem

Poezja smaku
Biszkopt rzucany- idealny! 135

Biszkopt to podstawa do wielu ciast i tortów. Dzisiaj mam dla Was przepis na idealny biszkopt, który nie opada, jest puszysty, mięciutki  i wysoki. W dodatku, biszkopt wyrasta bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy. Składniki biszkoptu muszą mieć temperaturę pokojową, poza tym białka muszą być idealnie ubite, a mąkę którą dodajemy na sam koniec powinniśmy delikatnie wmieszać

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania