tort - 16184 przepisów (strona:680/1079)

PREZENT DLA MISTRZA KUCHNI- CO KUPIĆ? 124

domowych wypieków. Co najmniej kilka razy w roku przygotowuję  przyjęcia dla , rodziny i znajomych. Urodziny, imieniny, rocznica ślubu, spotkania ze znajomymi to doskonała okazja do przygotowania ciast i tortów. Pyszne wypieki królują na moim stole nie tylko od święta ale i na co dzień i tutaj także warto zadbać o odpowiednią oprawę podania.  Szklana patera to niezbędny element

Zrób to smacznie
Babka piaskowa 285

racji tego, że ten rodzaj ciasto prawie zawsze wychodzi idealnie, pieczone w okrągłej formie i namoczone po upieczeniu stało się brytyjskim odpowiednikiem biszkopta, na bazie którego robione są tamtejsze torty. Przepis bazowy przeszedł wiele modyfikacji. Znana w Polsce babka piaskowa najczęściej przygotowywana jest z mieszanki mąki pszennej i ziemniaczanej w stosunku 1:1. To właśnie ilość mąki ziemniaczanej wpływa

Jacob Tastes
Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) 249

cukrem i ziarenkami z laski wanilii. Dodajemy śmietanę z żelatyną. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy,  delikatnie wyrównujemy. Na wierzchu układamy borówki (ok. 100 gram). Tort schładzamy przynajmniej 6-8 godzin. Przed podaniem wierzch sernika dekorujemy resztą borówek, listkami świeżej mięty oraz posypujemy cukrem pudrem .  **** PREPARAZIONE Foderate con della carta da forno

La grande e la piccola cuoca
Tort bezowy z truskawkami 177

torcik bezowy z truskawkami, śmietaną i serkiem mascarpone. Beza wyszła chrupiąca na zewnątrz i wilgotna w środku. Jej przygotowanie nie jest zbytnio skomplikowane, jednak samo pieczenie... Tryb czytania Artykuł Tort bezowy z truskawkami pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Ciasto czekoladowe Shirley 245

Bogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Tort z owocami - pachnący latem :) 123

kolejny blat ciasta nasączamy, wykładamy kolejną część masy(1/3) i owoców. Ostatni blat biszkoptu nasączamy i stroną nasączoną kładziemy do dołu. Na biszkopt wykładamy ostatnią część masy i owoców. Tort schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!             Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
SERNIK Z KLITORIĄ TERNATEŃSKĄ NA KRUCHYM SPODZIE ORAZ JADALNYMI KWIATAMI W BRZOZOWEJ GALARETCE 284

brzozy podgrzej i rozpuść w nim żelatynę (nie doprowadź do wrzenia!). Dolej do tego pozostały sok. Pozostaw galaretkę do lekkiego stężenia. Na całkowicie ostudzony sernik załóż wysoką obręcz do tortów . Wlej na wierzch sernika trochę galaretki, połóż pierwszą warstwę kwiatów oraz lisków ziół i wsadź na 10 minut tortownicę do lodówki. Po tym czasie ułóż ozdobnie resztę kwiatów oraz liści

Słodko-Słony Świat Ilony
Semifreddo z owocami leśnymi 183

Wydawać by się mogło, że deser jest skomplikowany, trudny i w ogóle nie do zrobienia przez zwykłego śmiertelnika ;) Nic bardziej mylnego Kochani! Semifreddo, to po prostu taki tort lodowy, który przygotujesz naprawdę szybko. Wiadomo, jak to z lodami, trzeba poczekać, by się odpowiednio zmroziły, by je podać do stołu, ale poza tym czasem oczekiwania, spokojnie wyrobicie się w pół godziny

Kuchnia w czekoladzie
Przepis #163 Torcik jogurtowy z arbuzem 151

upalne dni. Dodatkowo jest bardzo sycący i słodki. Ostatnio podzieliłam się z Wami moimi pomysłami na arbuzowe koktajle tutaj - a dzisiaj mam dla Was przepis na słodki deser czyli Tort na bazie jogurtu z dodatkiem arbuza:) Idealny na ten gorący weekend;) Wartości odżywcze (całość): 1280 kcal w tym: B: 52 g; W: 148 g; T: 57 g.  Składniki Spód

Health-Fit-Life
Biszkopt kakaowy - rzucany bez proszku do pieczenia 185

blat kuchenny- dzięki termu nie będzie opadał. Biszkopt pozostawiamy w tortownicy do całkowitego wystygnięcia. Po tym czasie możemy delikatnie nożykiem oddzielić biszkopt od formy. Jeśli biszkopt będzie używany do tortu lub przekładanego ciasta najlepiej jest go kroić po kilku godzinach lub najlepiej na drugi dzień, dzięki temu nie będzie się kruszyć.     Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz

Kulinarne przygody
Torcik jogurtowy z czarną porzeczką | rita food channel 211

Cześć! Dawno nie wrzucałam przepisu na coś słodkiego. Tak więc dzisiaj mam dla Was przepis na wesoły torcik jogurtowy z czarną porzeczką. Bez pieczenia, słodko - kwaskowaty

RITA food channel
Pavlova z czereśniami 150

zimnego kisielu czereśniowego i za każdym razem miksuj na małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników. Na wystudzoną bezę wyłóż krem czereśniowy łyżką lub dekoracyjnie szprycą do ozdabiania tortów i ciast. Na kremie poukładaj owoce czereśni

Delicious Place
Syrop lawendowy 211

białą ściereczkę kuchenną. Wyciśnij resztki syropu z mokrych kwiatków. Przelej do buteleczek lub lub małych słoiczków, możesz zapasteryzować. Syrop dodawaj do wody, herbaty, koktajli, kremów do ciast i tortów, nasączaj blaty biszkoptowe

Delicious Place
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 347

każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Mus malinowy z białą czekoladą 181

użycie kaszy jaglanej. Dobrze uprażona traci swoją charakterystyczną goryczkę i zyskuje łagodny smak. To dla mnie nieustające źródło kulinarnych inspiracji! Z kaszy zrobiłam już kilka serników i kremów do tortów czy ciastek. Nie mogło jej zabraknąć w letnim deserku! Mus malinowy to zdecydowanie  HIT SEZONU LETNIEGO!  Dobrze schłodzony niesie ukojenie w upalne dni... musicie spróbować. 😇 Składniki

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania