Zapiekanka z mięsa mielonego Gołąbki Tort gołąbkowy Kotlety mielone Zupa po meksykańsku Pulpeciki/Makaroniada Klops gotowany Naleśniki po meksykańsku Makaron w sosie pomidorowym
Na moim talerzuŚniadania Zupy Na kanapkę Pierś z kurczaka Schab Ciasta z piekarnika Ciasteczka Ciasta bez pieczenia Torty Coś jeszcze na obiadowym talerzu Bezmięsny obiad Inne dania mięsne Mięso mielone
Na moim talerzudeser moje superfood – daktyle, jako dodatek do jogurtu, słodkie smarowidło, szybki, prosty, smaczny – taki jest mus z daktyli. Daktyle, banany i kakao. Można nim posmarować wierzch tortu, zamrozić w foremkach do kostek lodu, przygotować w wysokiej szklance warstwowy deser z dodatkiem jogurtu, pokruszonych ciastek czy innych słodkich mas, bitej śmietany, udekorować świeżymi lub suszonymi owocami. Mus daktylowy
Zasmakuj Kuchnitakiego kremu można przygotować pyszny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu. Krem jest lekki, śmietankowy i bardzo delikatny w smaku, więc nie skłamię stwierdzeniem, że wprost rozpływa się w ustach. Jego kolor i posmak zależy
Di gotujeburaków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania klusek przydawała się np. do zagęszczania zupy czy podlewania jarzyn. Niektóre z wynalazków, takie jak tort z fasoli, kotlety z jarzyn czy piernik z dodatkiem startej marchewki dobrze znany jest ze współczesnych blogów wegańskich, jednakże wtedy ich zastosowanie nie było podyktowane modą, ale koniecznością szukania zamienników
Nerds KitchenJest to jeden z uniwersalnych i najprostszych biszkoptów jaki istnieje. Zapewniam Was, że zawsze się udaje, pięknie wyrasta i nie opada! Jest delikatny, puszysty, po
Di gotujemigdałowym smaku i zapachu. Są bardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto
RITA food channelnaprawdę przyrządzono je po raz pierwszy. Maksymalnie uniwersalne, podawane na słodko: z dżemem, serem, kremem czekoladowym, ale także na słono: z pieczarkami, mięsem, meksykańskim farszem, w formie krokietów, czy tortu naleśnikowego. Z tego tekstu dowiecie się jak zrobić naleśniki i co [...] Artykuł Jak zrobić naleśniki? pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plMiksujemy przez chwilę lub mieszamy łyżką. Przestudzony biszkopt dzielimy na pół. Jedną część smarujemy kremem (3/4 kremu) i przykrywamy drugim krążkiem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch oraz boki. Następnie boki tortu posypujemy wiórkami kokosowymi a wierzch płatkami migdałowymi. Ciasto najlepiej smakuje schłodzone w lodówce. Torcik można dodatkowo udekorować kokosowymi kuleczkami. Smacznego
Health-Fit-LifeSzukacie pomysłu na pyszny krem do ciasta, tortu, czy udekorowania babeczek? Polecam Wam ten na bazie twarogu i masła! Przyznam szczerze, że za każdym razem kiedy przygotowuję ów krem to mam ochotę wyjeść go prosto z miski... Jest po prostu rewelacyjny w smaku i wbrew pozorom nie mocno serowy. Jego delikatność sprawia, że po prostu rozpływa się w ustach. Krem
Di gotujeDo ciast i innych słodkości zawsze mam głowę pełną pomysłów! Już jakiś czas temu wśród mojej rodziny i znajomych furorę zrobił krem na bazie twarogu i
Di gotujewyrzutów sumienia. Można podawać je także niemowlakom. Bez dodatku soli mogą je jeść maluchy od 10 miesiąca życia. Faworki bez śmietany i alkoholu No i oczywiście noworoczna wisienka na torcie – faworki bez śmietany i alkoholu . By wejść w nowy rok ze słodką przyjemnością
Dieta bez mlekaObok kruchych rogalikow drożdżowych nikt nie przejdzie obojętnie. Objedzeni świątecznymi wypiekami odmówimy kawałka ciężkiego tortu, ale na herbatkę i dwa rogaliczki zawsze znajdzie się miejsce. Bardzo lubię ten dzisiejszy przepis, wywodzący się prawdopodobnie z kuchni austriackiej. Rogaliki są drożdżowe, ale robimy je z ,, zimnego“ ciasta drożdżowego, które trzymamy w lodówce
dolcevitainmykitchen