Ciasto czekoladowe z kajmakiem, to bez wątpienia wypiek, który świetnie się prezentuje na stole i z powodzeniem zastąpi kawałek tortu. To połączenie mocno czekoladowego ciasta ze słodyczą masy krówkowej. Wybornie smakuje. Ciasto mimo dużej zawartości kakao nie jest suche, tylko idealnie wilgotne. Długo pozostaje świeże. SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka szczypta soli 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego
Passions hobbies lifelekki, zdrowy, wegański, a zarazem smaczny pudding kokosowy z tapioką, malinami i nasionami chia. Kokosowy pudding z tapioką i nasionami chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorciklekki, zdrowy, wegański, a zarazem smaczny pudding kokosowy z tapioką, malinami i nasionami chia. Kokosowy pudding z tapioką i nasionami chia -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikuniwersalny puder jabłkowy uwielbiamy wszyscy bez wyjątku. To sekretny składnik, którym szefowie kuchni podkręcają smak wielu dań. Puder nadaje niesamowity aromat, nie obciążając przy tym deserów i kremów do tortów. Sprawdza się także jako przyprawa do sałatek oraz pieczonych mięs, zwłaszcza kaczki. Pudry możesz przygotować także z grzybów i warzyw. Na blogu znajdziesz m.in. przepis na suszone ogórki kiszone
Cztery Fajeryprzepis A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – tort czekoladowy z owocami – sernik z borówkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy
nietylkopasta.pldomowe mleko kokosowe – bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim znacznie tańsze i zdrowsze. Domowe mleko kokosowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikdomowe mleko kokosowe – bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim znacznie tańsze i zdrowsze. Domowe mleko kokosowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikCześć Kochani, dawno na blogu nie było przepisu na ciasto. Ale dawno też żadnego nie piekłam. 11 listopada były rogale, wcześniej tort urodzinowy mojej mamy, potem inne drobne przekąski. Więc już najwyższy czas na kolejne pyszne ciasto. Tym razem zapraszam na ciasto, które jest moim imiennikiem-czyli Katarzynkę :) Jest to ciasto z kremem i dodatkiem pierniczków. Do jego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwcześniejszą warstwę, wygładzamy. Wierzch posypujemy resztą startej czekolady i pociętym drobniutko batonikiem Daim ( nie uda się go raczej zetrzeć na tarce, broni się skutecznie ). Jak to z tortami bywa - najlepiej wstrzymać się z krojeniem do kolejnego dnia. Smaki się przenikną, biszkot i herbatniki zwilgotnieją i stworzą spójną calość. Polecam serdecznie
Kronika Piekarnikawodą z cytryną i smarujemy 5 łyżkami dżemu. Na dżem nakładamy połowę śmietany.Przykrywamy drugim biszkoptem i nasączamy. Smarujemy równo dżemem oraz resztą bitej śmietany. Dekorujemy truskawkami i chłodzimy tort w lodówce. Smacznego
Przepisy mojej mamypokrojony w drobną kostkę i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Wszystko przypraw, ketchupem, majonezem, solą i pieprzem, wymieszaj. Z sałatki uformuj kształt plastra ananasa. Ja posłużyłam się obręczą do tortów, tworząc półokrąg ze spadem w dół. Lekko uklepać sałatkę, wyrównać i schłodzić w lodówce. Resztę natki posiekać i wymieszać ze startą skórką z ogórka. Paprykę zetrzeć na średnich oczkach tarki
Smaczne mojeWczoraj o rabarbarze myślałam i pisałam. Chcąc wyczerpać temat z tym warzywem związany, koniecznie muszę wspomnieć jeszcze o zastosowaniu tejże rośliny. Dwukrotnie. Jeśli nie widzicie potrzeby wkręcać rabarbaru w tort o którym pisałam, sprawdzi się również rzucony na puszyste, ucierane z kefirem ciacho. Gdy piekłam je pierwszy raz, zapisałam sobie, pod przepisem: - "można pomylić z drożdżowcem". Jest miękki, jak dobra
Kronika Piekarnikazaraz po upieczeniu, gdy ciepłe rozpływają się w ustach. Doskonale się przechowują również dwa, trzy dni w szczelnym ukryciu. W zasadzie wypiek spontaniczny, stworzony godzinę przed imprezą urodzinową córki. Tort wprawdzie czekał w lodówce, lecz co do reakcji mojej już od kilku chwil nastolatki (matko i córko.. to już?) na masę z musem truskawkowym nie byłam pewna. Może
Kronika Piekarnikawyszukanych form wypieków drożdżowych, załapując się na ostatnie podrygi upałów w Bułgarii. I uświadamiając sobie, że miejscowi cukiernicy są wybitni w tym zakresie. Chałki, rogale i drożdżowe ciasta, torty, tarty, baklawy i pszenny chleb. Delikatny jak puch. Znów znaczną część mej walizki wypełniłam plecionkami z rodzynkami i bochenkiem pszennego puchacza. Po chałkach zostało smaczne wspomnienie. Na mej dłoni został ślad
Kronika Piekarnika