tort - 15956 przepisów (strona:626/1064)

Zapiekany kogel mogel z wanilią i owocami FIT 58

Kiedy po przygotowaniu dania z użyciem białek pozostanie Wam spora ilość żółtek to koniecznie musicie użyć ich do tego deseru! Mnie pozostały po przygotowaniu Bezy Pavlova – tortu bezowego z truskawkami , a że w kuchni nie lubię, gdy cokolwiek się marnuje musiałam je wykorzystać. Kogel mogel od dziecka uwielbiam, w wersji z samymi żółtkami, z białkami, z kakao, czy właśnie zapiekany

Be Fit Be Strong
Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem 94

dodatkiem słonecznika, sezamu, rodzynek oraz żurawiny. Aromatyzowane skórką z cytryny oraz wanilią, z niewielką ilością cukru. Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem 94

dodatkiem słonecznika, sezamu, rodzynek oraz żurawiny. Aromatyzowane skórką z cytryny oraz wanilią, z niewielką ilością cukru. Ciasteczka owsiane ze słonecznikiem -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kruche babeczki z kajmakiem. 64

masło. Gotujemy na małym ogniu CAŁY CZAS MIESZAJĄC (kajmak może się przypalić) około 20 minut, aż masa zgęstnieje. Studzimy. Uwagi Tu znajdziecie przepis na : Jak zrobić krem kajmakowy do tortu lub wafli. Artykuł Kruche babeczki z kajmakiem. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Krem czekoladowy, który zachwyci Twoich bliskich 59

dłuższy, jeśli wykorzystasz kremówkę o mniejszej zawartości tłuszczu, np. 30%. Gotowe! Do czego możesz wykorzystać krem czekoladowy? Zastanawiasz się, do czego możesz wykorzystać krem czekoladowy? Oczywistym zastosowaniem jest przełożenie tortu, jednak to nie jedyna możliwość. Krem czekoladowy świetnie sprawdzi się m.in. do: przełożenia każdego innego ciasta biszkoptowego, np. Wuzetki w nowoczesnej odsłonie, udekorowania lub przełożenia  brownie  – dla urozmaicenia

I LOVE LIFE
Baba a`la Rotszyld 80

roku Lucyna Ćwierczakiewiczowa, w 365 obiadów za pięć złotych, pisała o takiej babce : „W pierwszorzędnej restauracyi hotelu Brühla, na wielkiej uczcie weselnej, podano nowość. Zamiast tortu hiszpańskiego lub kremu, wniesiono ogromną babę – babę z ciasta drożdżowego , ale nie zwyczajnego, lecz gęsto natartego, zwanego piaskowem. Cała baba była wydrążona w środku o tyle, że tylko powierzchnia została nietknięta i napełniona bardzo

królestwo garów
Lemon Curd – krem cytrynowy 78

Przepis na Lemon Curd – krem cytrynowy. Kwaśny krem cytrynowy, który idealnie pasuje do babeczek, tart, tortów bezowych, mazurków i przeróżnych deserów. Ma gęstą konsystencję dlatego można go również wykorzystać do przełożenia biszkoptu. Lemon Curd jest łatwy i szybki do zrobienia, można przechowywać go w lodówce do 2 tygodni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Lemon Curd – krem cytrynowy Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Słodkie wypieki bez białego cukru 88

codziennej diecie. Co jednak zrobić, gdy kocha się słodki smak oraz uwielbia się rozmaite wypieki? Słodkie wypieki bez białego cukru -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Słodkie wypieki bez białego cukru 88

codziennej diecie. Co jednak zrobić, gdy kocha się słodki smak oraz uwielbia się rozmaite wypieki? Słodkie wypieki bez białego cukru -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Lemon curd - tradycyjny cytrynowy krem angielski 65

zrobić własny. Ten wyrazisty krem ma wiele zastosowań. Może być dodatkiem do ciasta, naleśników, deserów. Można użyć go do bitej śmietany i uzyskać lekki krem cytrynowy. Stosuję taki do tortu bezowego i muszę przyznać, że to jeden z moich bardziej ulubionych.  Wykonanie curdu jest proste. Są też różne wersje, z całymi jajkami, z większą lub mniejszą ilością cukru

I tu będę miała takie te
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 62

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie kilka

gotować!
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 64

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie kilka

gotować!
Ciasto z mascarpone i masą krówkową 173

biszkoptu, delikatnego kremu z serka mascarpone o przyjemnym smaku kajmaku i bardziej wyrazistej w smaku kremowej polewy czekoladowej z masą krówkową.  Puszyste ciasto biszkoptowe może być podstawą wykonania tortu, jeśli je wcześniej dodatkowo nasączymy i odpowiednio udekorujemy. Idealny słodki wypiek na święta. Liczba porcji: 20 Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie i chłodzenie Forma o wymiarach

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania