miejsce – u mnie otwarty piekarnik nastawiony na 40 st.C. ? Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę w kształcie kuli i podzielić ją na 8 części – tak jak kroi się tort. ? Każdy z ośmiu kawaków uformować w kulkę i przeciąć ją na 4 ćwiartki. Wyjdą z tego 32 kawałki ciasta. ? Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Uformować minibułeczki i ułożyć
To co kochamtemp. 200 st. C przez 40 minut. Wystudzić w tortownicy. Dekoracja ? Serek Filadelfia przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka i wycisnąć ozdobne rozetki na obwodzie i w środku tortu. ? Z plastrów łososia wędzonego zwinąć różyczki i ułożyć na obwodzie. ? Udekorować koperkiem
To co kochammuszę przyznać, że robi to po mistrzowsku, z dentystyczną precyzją. W tym roku oprócz różnego kształtu pierniczków, wykonała również jadalne, pierniczkowe wizytówki dla każdego oraz domki do dekoracji tortu piernikowego. Zresztą oceńcie sami jej małe dzieła sztuki. Przepis na pierniki znajdziecie pod hasłem Piernik staropolski. Składniki: Do ozdabiania ? różnego rodzaju posypki i cukierki Lukier ? 1 białko ? 125 g cukru pudru
To co kochamjapońską zieloną herbatę Matcha. Pieczone połowicznie, bo tylko biszkopt, reszta bez pieczenia, na zimno. Serniczek jest wyjątkowo puszysty i rozpływa się w ustach, a najlepsza jest… wisienka na torcie. Składniki: Biszkopt z zieloną herbatą ? 4 jajka ? 3/4 szklanki cukru ? 3/4 szklanki mąki pszennej ? 1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha w proszku ? po 3 łyżeczki wody i oleju Masa serowa
To co kochamTorcik pełen czekoladowej rozkoszy, przełamany smakiem śmietanki z chrupiącymi migdałami. Coś wspaniałego! Nie jest trudny, każdy sobie z nim poradzi. Torcik inspirowany przepisem z Kwestia
LatosiowydomWszystkiego najlepszego w dniu PANDY! W ten wyjątkowy dzień nie może zabraknąć tortu a nie od dziś wiadomo, że pandy kochają serniki więc jest i on! Sernik w pandzich mordkach 🐼 Serniczek oczywiście można wykonać w każdy dzień a najlepiej wykorzystać przepis np. na najbliższe święta 💛 Składniki (śr: 20 cm): Spód -50g mąki kukurydzianej -20g mąki kokosowej
Candy Pandasmascarpone. Wierzch stanowi polewa z białej czekolady oraz wiórki kokosowe. Całość smakuje obłędnie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Takie ciasto tortowe to idealny wypiek na święta, ale także świetny pomysł na tort na urodziny bliskiej osoby czy słodki prezent z innej okazji. Poniżej znajdziecie dokładną instrukcję oraz listę składników niezbędnych do przygotowania ciasta. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA CIASTO TORTOWE Składniki
Przepiski.plLizaki bezowe to efektowne słodkości, które szczególnie uroczo prezentują się na przyjęciach dziecięcych. Ja często je przygotowuję do ozdoby tortu. I jako posiadaczka piekarnika gazowego wiem, że suszenie wszelkich bez i bezików wcale nie jest takie nadzwyczaj proste. Mój piekarnik nie posiada tak Czytaj więcej
Di gotujestraconego. Wykonana na szybko babka piaskowa, czy kruchy mazurek zagnieciony w robocie kuchennym, będą tak samo dobrze smakować, jak rosnąca przez kilka godzin babka drożdżowa lub czasochłonny, wielopiętrowy tort, który serwuje na Święta twoja ciocia lub babcia. Proste ciasto na Wielkanoc – Mazurek Mazurek to jedno z najszybszych i najprostszych ciast do wykonania. Nawet, jeśli nie masz robota kuchennego, który połączy
codojedzenianiej wyjmować je pojedynczo). Polecam również inne przepisy na czekoladowe ciasta: Brownie z bakaliami Lava cake, czyli czekoladowy fondant Bajaderki w czekoladzie Ciasto cukiniowo-czekoladowe Tort czekoladowo-miętowy Fasolowe brownie Babka orzechowo-czekoladowa Bananowo-czekoladowe muffinki Orzechowo-kakaowe muffinki Czekoladowe muffiny ze śliwkami i czekoladą Czekoladowy fondant Składniki na 2-3 sztuki: 70g czekolady
Obiad gotowypastę orzechową oraz kakao. 14, Krem wyłożyć na schłodzoną galaretkę i znów torcik wstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. 15. Kolejnego dnia wyciągnąć tort z obręczy i ozdobić według uznania
Candy PandasIdealny deser dla wielbicieli bardzo popularnego francuskiego tortu o nazwie Dacquoise. Ciasto Dacquoise to bardzo uzależniający wypiek, który chyba każdy uwielbia. Przygotowane jest na kakaowym biszkopcie, przełożonym masą z dodatkiem daktyli i orzechów. Wierzch ciasta to delikatna beza, która stanowi idealne wykończenie dla tego wypieku. Ciasto dakłas jest niesamowicie eleganckie i pięknie prezentuje się na talerzyku. Dodatkowo smakuje obłędnie
Alle Dobre!Zawsze podziwiałam piękne zdjęcia rogalików zamieszczane przez moje koleżanki blogerki. Wszystkie były takie śliczne, perfekcyjne, zawinięte jak należy. Czego jak czego, ale ani dekorować tortów, ani przygotowywać rogalików nigdy nie potrafiłam. Moje rogaliki zawsze wychodziły koślawe, z wypływającym gdzieś z boku nadzieniem. Przyznaję, że trochę to frustrowało Zrobiłam więc sobie od ich przygotowywania dosyć długą przerwę. Obok przepisu na rogaliki
Smaki Na Talerzuswoim domu . 100 g masła 40 g cukru (ok. 4 łyżek) 45 ml mleka (ok. 3 łyżek) 30 g kakao (3 łyżki) Przeczytaj: jak zrobić polewę czekoladową? Tort bez cukru Składniki: 150 g mąki 100 g daktyli 30 g kakao 2 duże dojrzałe banany 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 400 g mascarpone
Rozdomowiona