zrobić tort marchewkowy? 🙂 Cały przepis na tort znajdziesz w kolejnym wpisie – dzisiaj skupmy się na cieście 🙂 Składniki (na 1 blat ∅24cm): 125g miękkiego masła 150g cukru 50ml mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 100g marchewki startej na drobnej tarce 150g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka [...] Artykuł MARCHEWKOWE BLATY DO TORTU pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comBiszkopt to podstawa do wielu tortów i ciast. Dzisiaj mam dla Was puszysty bardzo smaczny biszkopt orzechowy. Przekroiłam go na trzy blaty tworząc tort. . Może przyda się Wam do świątecznych wypieków. W najbliższym czasie pokażę Wam Tort zrobiony z tego biszkopta. Zaglądajcie i spodziewajcie się przepisu wkrótce. Życzę Wam miłej niedzieli i cudownych wypieków. źródło słodkie fantazje.pl Składniki
O kuchni z uczuciemzrobić - szczególnie na święta. Nie tylko pysznie smakuje ale także pięknie się prezentuje dlatego może być ozdobą naszego świątecznego stołu. Do osłodzenia ciasta możecie użyć dowolnego słodzidła. Do dekoracji tortu możecie użyć gotowych pralinek lub udekorować tak jak poniesie Was fantazja:) Wartości odżywcze na całość: 1537 kcal w tym: B: 67 g; W: 78, T: 110 g. Do wartości(...)odżywczych nie wliczam dekoracji tortu. Czas wykonania: 60 minut Składniki (forma o średnicy 16 cm) Biszkopt - 4 białka jaja - 160 g zmielonych z łupinkami migdałów - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła Masa - 250 g serka mascarpone/ricotty/twarogowego - 2-3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 2 kostki gorzkiej czekolady bez cukru - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżka zmielonych orzechów laskowych lub ziemnych
Health-Fit-LifeMagda Co powiecie na naleśniki inaczej – proste danie, ale w niecodziennej formie? Na pierwszy rzut oka taki trójkątny kawałek naleśnikowej zapiekanki naprawdę wygląda jak tort – wiele warstwa naleśników a między nimi kremowy sos pieczarkowy. Na wierzchu chrupiąca warstwa z bułki i parmezanu – wszystkie te warstwy w jednym kęsie to niebo w gębie. Składniki (na 2-3 porcje(...)naczynia do zapiekania smarujemy łyżką masła. Na dno naczynia układamy naleśnika, na niego około 1,5 łyżki sosu pieczarkowego i tak układamy warstwy do skończenia się naleśników. Wierzch tortu naleśnikowego posypujemy bułką tartą zmieszaną z parmezanem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy, aż wierzch stanie się złocisty. Gotowy, zapieczony tort od razu podajemy. Kroimy trójkątne porcje. Powrót
Smaczna StronaNajprostszy krem śmietanowy, idealny do przełożenia i ozdobienia tortu 🙂 Składniki*: 250g mascarpone 250ml śmietany 36% 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego umieść wszystkie składniki w dużej misce ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, który trzyma kształt (uważaj, by go nie przebić i nie zrobić masła) przełóż kremem tort lub podaj z owocami [...] Artykuł KREM ŚMIETANOWY DO TORTU
SandraFrej.comDziś powinno być wielkie wow na blogu, szampan i tort, ale nie... nic z tych rzeczy! No bo wiecie, za szampanem nie przepadam, a tort... nie doczekał się przepisu i najzwyczajniej w świecie nie pamiętam za buca ile czego dokładnie dałam, by wyszedł tak pyszny, jak faktycznie był 🙈 Nie mam w zwyczaju strzelać i improwizować, więc po prostu zdjęcia przepadną(...)płynie. I aż żałuję, że tylko blogowe, bo rzeczywistość jest zupełnie odwrotna, pędzi jak szalona choć nie do końca wiadomo w jakim kierunku 😜 Także dziś na słodko, choć bez tortu. Nadrobię kiedyś, obiecuję :) Póki co ciasto przekładane z wiśniami pozostawiam do Waszej dyspozycji. Tak na deser ;) Na obiad dziś obowiązkowo makaron! Ewentualnie na kolację ;) Dziś Światowy Dzień Makaronu, pamiętajmy
Kuchnia w czekoladziewykonaniu i nie za słodki. Można jeść, jeść i jeść… daję słowo! Ciasto-torcik przygotowałam na urodziny Teściowej, było warto sięgnąć po dynię, poczuliśmy jesienny słodki klimat Tort jest pyszny, więc jeśli macie ochotę na dynię w słodkim wydaniu to zachwalam jesienny wypiek i polecam! UWAGI: Przepis na tortownicę o średnicy 25 cm lub blaszkę(...)chcecie przygotować ciasto-torcik z kremem to uwolnijcie teraz obręcz tortownicy (lub wyjmijcie ciasto z innej formy), by swobodnie przekroić ciasto na dwie połówki – podobnie jak biszkopt pod tort. Spód ciasta ponownie zapnij w obręczy formy. Górę odłóż na bok – możesz ją od razu pokruszyć jak ja, ale nie jest to konieczność. Przygotowanie kremu: galaretkę pomarańczową zalej szklanką
Zasmakuj KuchniWitajcie, delikatny w smaku i rozpływający się w ustach czekoladowy tort bez grama mąki? Tak to możliwe:) czy jest tutaj ktoś kto nie lubi czekolady? Zwłaszcza gorzkiej:) Kiedyś nie lubiłam tej wersji czekolady (mleczna stała u mnie na pierwszym miejscu:)) ale od kiedy pozmieniałam trochę w swoim menu polubiłam się z gorzką czekolada a zwłaszcza tą powyżej 70 % zawartości kakao(...)które jest jednym z głównym składników mojego dzisiejszego wypieku. Czekoladowy tort powstał bez mąki, bez glutenu i bez białego cukru (choć słodzik możecie dać dowolny). Głównym składnikiem biszkoptu jest fasola, która w połączeniu z pozostałymi dodatkami jest praktycznie niewyczuwalna (potwierdza to mój mąż, który z fasolą w takiej postaci za bardzo się nie lubi:)) Ale.. dokładny przepis znajdziecie poniżej
Health-Fit-Lifemojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około 1,5 cm i jeszcze
moj przepis napoznasz moje sposoby na idealny biszkopt. Mój biszkopt jest puszysty, mało słodki, nie opada, nie zawiera tłuszczu czy proszku do pieczenia, zawsze wychodzi. Możesz przełożyć go kremem i powstanie tort, możesz też użyć go do rolady biszkoptowej, a jak masz ochotę, możesz nawet zjeść go tak jak stoi. Inspiracja Moje Wypieki. posprzątaj blat, na którym będziesz robić biszkopt, usuń rzeczy
moj przepis nakremem czekoladowym jest spełnieniem marzeń wszystkich wiebicieli słodkości! Każdy z wielka przyjemnością sięgnie po dokładkę! Daję sobie za to rękę uciąć! Spróbujcie i Wy! Ps. do zrobienia tego nieziemskiego tortu zainspirował mnie konkurs Apetyt Na Kopernika – trzymajcie mocno, mocno za mnie swoje kciuki! SKŁADNIKI: BISZKOPT CZEKOLADOWO-PIERNIKOWY: ( pieczemy 2 takie biszkopty ) * mąka pszenna – 100 g * jajko(...)gotujemy, dodajemy powoli do utartych żółtek ( cały czas mieszając ). Podgrzewamy, aż lekko zgęstnieje, odstawiamy, dodajemy czekoladę i żelatynę, blendujemy, odstawmy na ok. 2 godziny do chłodzenia. Przed wyciąganiem na tort możemy ponownie blendować ( jeśli to konieczne ). Składamy 2 część! Na dno blachy wkładamy biszkopt nr 1, szprycujemy część kremu czekoladowego, przykrywamy biszkoptem nr 2, szprycujemy kolejną część kremu, przykrywamy biszkoptem
Ostra na Słodkowystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo przestudzoną masę jajeczną, czekoladę i spirytus. złożenie ciasta: Krążki ciasta nasączamy alkoholem, przekładamy masą, trochę masy przeznaczamy na wierzch i boki. Tort dowolnie dekorujemy. Ja do dekoracji użyłam dodatkowej masy, tartej czekolady oraz świeżych kwiatów. masa do dekoracji: 125 g serka mascarpone 110 g masła (w temperaturze pokojowej) 100 g czekolady deserowej (rozpuszczonej
Domowy Smak Jedzenianasącz go i wyłóż cały krem czekoladowy. Przykryj trzecim blatem, nasącz sokiem i posmaruj drugą połową kremu z buraka. Połóż górny blat. Dociśnij, aby wszystkie warstwy dobrze się skleiły. Tort przykryj ściereczką i wstaw na 6-8 godzin do lodówki. Polewa czekoladowa 100 g. czekolady gorzkiej 100 ml. śmietanki 30% Dekoracja 100 g. mlecznej czekolady W rondelku podgrzej mocno(...)połamaną na kostki gorzką czekoladę, odstaw na 2 minuty. Po tym czasie mieszaj, aż śmietanka dobrze się wymiesza z czekoladą. Lekko przestudź i rozsmaruj polewę po wierzchu i bokach tortu. Od razu udekoruj tort startą mleczną czekoladą lub/i rurkami z czekolady (rozpuść czekoladę, gorącą rozsmaruj na metalowej blaszce, zaczekaj aż zastygnie i zeskrobuj ostrym nożem czekoladę tworząc rurki). Zaczekaj
Delicious Place