Pomysł na ten tort dojrzewał w nas od dwóch lat! Wreszcie nadszedł dzień, w którym spod naszych rąk wyskoczyła żabka :D Biszkopt jest zielony dzięki mocy szpinaku (lecz jego smak nie jest wyczuwalny) a ryżowe nadzienie nabrało kokosowej nuty za pomocą mleka kokosowego KokoYogo . Tort jest nieco pracochłonny ale efekt wynagradza wszystko! Macie ochotę na "żabie udko"? :P Składniki Zielone(...)kremem z jogurtu greckiego. Z pozostałych resztek biszkoptu wyciąć łapki a resztę pokruszyć i obsypać nimi żabę. Oczy posmarować resztą kremu jogurtowego a czekoladą je wykończyć, przytwierdzić je do tortu za pomocą wykałaczek
Candy Pandasogródkach niż w marketach, jednak musiał poczekać na pierwsze wydanie dwumiesięcznika " Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety " , który ruszył już wczoraj. Mamy przyjemność dzielić się w nim naszymi przepisami na torty. Oprócz tego znajdziecie w nim ciekawe artykuły i wskazówki jak bezboleśnie wykluczyć ze swojego życia biały cukier, inne przepisy oraz KONKURS! Zachęcamy do darmowego pobierania! Składniki: Kokosowy biszkopt(...)szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania blatów) KOKOSOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec
Candy Pandasprzekroić na trzy blaty. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie połączyć z mascarpone. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku i wmiksować do masy śmietanowej. Przełożyć nią tort, obsmarować również boki i wierzch. Biszkopty dociąć na wysokość tortu, zostawiając od góry około 2 cm marginesu. Przykleić do tortu i zawiązać wstążeczką. Na wierzchu rozłożyć cukierki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamiksując dodawać po łyżce budyniu, ucierać do chwili otrzymania puszystego kremu. Krem podzielić na pięć w miarę równych części. Blaty biszkoptów na przemian jasny i ciemny przekładać kremem. Wierzch tortu udekorować kleksami kremu truskawkami oraz listkami mięty. Gotowy tort wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) rrarossa@gmail.com
RAROSSAUwielbiam torty i jadam je nie tylko z okazji urodzin, imienin czy innych rodzinnych świąt. Mój mąż doskonale wie o mojej miłości do tortów, więc pewnego dnia postanowił zrobić mi niespodziankę. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na tort truskawkowy według mojego męża. Biszkopt: 5 jajek - białka osobno 1/2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru Żółtka utrzeć z cukrem, dodać
My World by Dagmara Rektemp.170C przez 40min. Przestudzony biszkopt podzielić na 3 blaty. Każdy z blatów nasączyć herbatą z cytryną. masa : W naczyniu zmiksować serek mascarpone z cukrem, śmietanką, ekstraktem i cappuccino. tort: Na paterze lub spodzie tortownicy umieścić pierwszy blat, dokładnie rozsmarować konfiturę, nałożyć porcję kremu cappuccino. Podobnie postąpić z drugim blatem. Po przykryciu tortu ostatnią częścią biszkoptu, całość posmarować cienką warstwą kremu(...)Posypać wiórkami kokosowymi i orzechami. Artykuł Tort kakaowy z cappuccino i konfiturą z róży pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniazaś skromne, przypominające śnieżynkę. Nie mogę napisać, czy mi smakował, bo ja jedynie próbowałam go w czasie etapów przygotowywania. I wtedy wszystko wydawało mi się smaczne, ale wiadomo, że tort zyskuje na smaku, gdy jest schłodzony, a poszczególne warstwy „przejdą” swoimi aromatami. Gościom przypadł do gustu i jak się pojawił na stole, tak szybko z niego zniknął(...)zmiksować z kremówką, cukrem, wiórkami, dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok z pomarańczy. poncz W szklance wody wymieszać sok z jednej pomarańczy z kilkoma łyżeczkami różowego wina, ok.6-7. Tort Biszkopt podzielić na 3 blaty, każdy z nich mocno naponczować. Blat posmarować konfiturą,wyłożyć masę kremową, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć, ponownie blat posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim
Raj dla Podniebieniaskórę twarzy. Olejek, a jak nie olejek. Nie kleił się, nie zostawiał nieprzyjemnego uczucia lepkości i tłustości. Pięknie się wchłaniał i działał. Cichutko, bez rozgłosu […] Artykuł Tort karmelowy dla solenizanta. Dla Bio-Oil. Konkurs + Przepis pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek
Niuniokikrem na bazie greckich jogurtów, dosłodzić dowolnym słodzidłem w ilości takiej jak lubimy i mamy dość lekkie ciacho. W internecie spotkacie dwie wersje Mchu. Z krojeniem na blaty jak tort i bez takiego przekrawania. Wybór jak zwykle należy do Was. Powiem Wam, że wątpiłam, żeby mi wyszło aż tak piękne ciacho. Robiłam je po wyjściu ze szpitala, tuż przez Świętami(...)środku kryje się całkiem spora ilość bogatego w żelazo szpinaku. W zależności od wariantu kremu jaki wybierzemy, jak i ilości dodanego cukru/słodzików, możemy uzyskać albo całkiem słodki tort, albo umiarkowanie słodkie, lekko nawet kwaskowe ciasto. Jeśli ciacho mają jeść dzieci, to polecam zdecydowanie krem śmietanowy. Można zrobić również wariant pośredni kremu i zamiast jogurtu lub śmietany użyć tłustego, mielonego
Mieszam w Garnkurównież i tym razem. Kupiłam genialną marchewkę (taką słodką pyszną, ekologiczną i brudną, bo prosto z pola) i inne certyfikowane produkty. Po powrocie do domu postanowiłam odświeżyć przepis na tort marchewkowy . Zbliża się Wielkanoc, więc uznałam, że moment jest wręcz idealny a moja rodzina nie miała nic przeciwko. Wielkanocny torcik marchewkowy Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytDrugi z tortów, jaki przygotowywałam na swoje urodziny. Ten, w przeciwieństwie do poprzedniego, jest przede wszystkim mniej słodki i ma owoce zamiast cukierasów ;) Ciemny biszkopt nasączyłam lekko rumowym, kawowym ponczem, przełożyłam malinowym dżemem i kremem kawowym z odrobiną zmielonej kawy dla podkreślenia smaku, po czym udekorowałam świeżymi malinami. Całość lepiej zrobić wcześniej, np. wieczorem poprzedniego dnia, a układanie owoców można(...)zostawić na ostatnią chwilę. Polecam, tort jest pyszny :) Składniki Biszkopt jak tutaj ( klik ), upieczony w tortownicy o śr. 20 cm Nasączenie 150 ml zaparzonej kawy łyżka cukru 3 łyżki ciemnego rumu Do kawy dodać cukier, wymieszać, aż się rozpuści. Wystudzić, dodać alkohol. Krem 500 g śmietany 36% 3 łyżki cukru 375 g mascarpone 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki zmielonej
Słodkie inspiracjeRzuciło mi się w oczy zdjęcie takiego tortu w internecie i nie mogłam się powstrzymać, żeby nie spróbować go odtworzyć na swój sposób. No więc co my tu mamy? Hm... Trzy rewelacyjne ciasta w jednym: brownie, chocolate chip cake (czyli waniliowe, ucierane ciasto z kawałkami mlecznej czekolady) i biszkoptowe ciasto oreo. Całość przełożyłam waniliowym kremem, oblałam gorzką czekoladą i udekorowałam(...)odłożyć do woreczka z zamontowaną tylką gwiazdką. Na paterze ułożyć ciasto z kawałkami czekolady, posmarować kilkoma łyżkami kremu, następnie położyć ciasto oreo, również posmarować. Na wierzch ułożyć brownie. Posmarować tort z boków i na górze pozostałym kremem, polać brzegi czekoladą (można zrobić to tak, aby sprawiała wrażenie spływającej z tortu). Udekorować kremem z woreczka z tylką (jak na zdjęciach) oraz
Słodkie inspiracjeTruskawkowo mi! Uwielbiam czerwiec, uwielbiam owoce. I uwielbiam Moją Mamę, że piecze mi tort serowo-truskawkowy!!! Ten przepis podpatrzony został na Kwestii Smaku. Niełatwy, ale efekt końcowy jest obłędny. Tort ten króluje od dawna na przyjęciach urodzinowych w mojej rodzinie. Gorąco polecamy! :) Tort serowo-truskawkowy (na podstawie przepisu Kwestii Smaku) Składniki: S pód ciasta: 200 g kruchych ciasteczek (maślane
Moja Mama Gotuje