tort - 15956 przepisów (strona:147/1064)

Kawowe ciasto z bitą śmietaną 89

swoim domu (poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia). Zapraszam do przepisu i ŻYCZĘ SMACZNEGO! The post Kawowe ciasto z bitą śmietaną appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Bezglutenowe, wegańskie ciasto Marchewkowe 78

były na stole! Mam nadzieję, że zrobi ono podobne wrażenie na Was. Zostawiam Was z przepisem i życzę SMACZNEGO! The post Bezglutenowe, wegańskie ciasto Marchewkowe appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Makowiec z kremem śmietankowym i karmelem. 146

kawałku. Chyba, że to będzie dość duży kawałek Poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia. SMACZNEGO! The post Makowiec z kremem śmietankowym i karmelem. appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. 152

proste, niby banalne, a jednak przepyszne i uwielbiane przez wszystkich łasuchów ciacho. Zapraszam do przepisu i życzę SMACZNEGO! The post Czekoladowe ciasto z kremem śmietankowym. appeared first on Domowe Torty

Domowe Torty
Ciasto kokosowe 134

Opis Ciasto kokosowe: Ciasto kokosowe to smaczny, lekki, wilgotny tort kokosowy. Ciasto to jest bardzo kokosowe, ale nie jest zbyt słodkie. Uważam, że tort nie jest trudny i jest w miarę szybki do przygotowania. Potrzebujemy tylko idealnie puszystego biszkoptu oraz masy kokosowej. Smaki są idealnie wyważone. Polecam ten tort dla każdego smakosza i zwolenników kokosów. Ciasto możemy przygotować w standardowej(...)formie jako zwykłe ciasto w prostokątnej blaszce. Możemy je również przygotować w formie wykwintnego i pięknego tortu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki na biszkopt: 6 żółtek 160 g mąki pszennej 6 białek 80 g wiórków kokosowych 170 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 400 ml mleczka kokosowego 60 g wiórków kokosowych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort bezowy z kremem śmietanowym i musem truskawkowym 173

Sezon na truskawki w pełni. Dzisiaj zachęcam do upieczenia domowego tortu bezowego przełożonego kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym. Całość udekorowałam świeżymi truskawkami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy(...)zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać (partiami!) serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem) złożyć tort bezowy. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu śmietanowego, następnie rozsmarować mus truskawkowy, całość przykryć drugim blatem bezowym i z wierzchu posmarować pozostałym kremem śmietanowym. Na sam koniec tort ozdobić połówkami

Ugotować
Wielkanocny tort pod motylem 144

Wiosenny, świąteczny torcik w kolorach zielono żółtym. Tort pod motylem i jajkami z mango curdem i kisielem zielone jabłuszko. Jest bardzo prosty do zrobienia. A smak, nie można się od niego oderwać. Jest puszysty, kwaskowy, rozpływa się w ustach. Jeden z lepszych które robiłam.  biszkopt: 6 jajek wielkość M 1/2 szklanki cukru 2 kisiele zielone jabłko / 60g/ 3/4 szklanki(...)drugi blat który nasączam, potem curd, i śmietana. Ostatni blat  lekko nasączam. Do trzeciej części śmietany dodaję barwnik zielony i mieszam. Kremem smaruje bok i górę tortu. Ciastka lukruję. Na boku tortu w miejsce dziurki ciastka przyklejam curd, a potem ciastko. Tort dekoruję rozpuszczoną czekoladą białą w kąpieli wodnej. Za pomocą czekolady przyklejam także motylki do patyczków. Tort dekoruję

wesoła kuchnia
CZEKOLADOWY TORT BANANOWY 85

tort robiłam już kilka razy. Zachwycił swoją prostą dekoracją wszystkich. Smak czekoladowo bananowy jest uwielbiany przez wielu czekoladoholików ;) Kakaowy wilgotny biszkopt nasączony ponczem z nutą alkoholu, banany i mnóstwo kremu czekoladowego pokochają wszyscy którzy lubią słodycze.   Biszkopt kakaowy (24cm): 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1/2 szklaki kakao 3/4 szklanki mąki pszennej Mus czekoladowy(...)źródła ciepła, zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy do powstania jednolitej gładkiej masy. Dodajemy cukier puder, ubijamy na puszysty krem. Na koniec dodajemy roztopioną żelatynę. Sposób składania tortu:  Biszkopt podzielić na 3 jednakowe placki. Każdą warstwę należny nasączyć i przełożyć musem czekoladowym na który układamy pokrojone w plastry banany.  Boki tortu obkładamy mocno schłodzonym ganache. Gorę

Słodki Zakątek
Jak upiec biszkopt który nie opada? 191

upiec biszkopt, który nie opada? Czy Ty tez miesiąc przed urodzinami swojego dziecka zaczynasz nerwowo przeglądać oferty piekarni? Wiesz, ze nie kupisz tam smacznego tortu. Mało tego, ten tort nie będzie nawet tani. Ale z niewiadomych przyczyn biszkopt to ciasto, które z tobą nie współpracuje. I nie ważne, ze błagalnym wzrokiem patrzysz na piekarnik. Nie wzrusza go, ze chodzisz(...)powiedziała Ci, ze to da się zrobić? Ze to nie żadna wiedza tajemna, ani fizyka kwantowa? Ze wystarczy zastosować się do kilku prostych reguł, żeby myśl o idealnym domowym torcie urodzinowym przestała Cię przerażać. Grunt to dobre przygotowanie Zadbaj o to, żeby jajka były w temperaturze pokojowej, wtedy łatwiej ubić z nich pianę Przed rozpoczęciem pracy przygotuj sobie foremkę

Ciastkozercy
FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 250

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
Wyniki Walentynkowego Konkursu 92

mnie urzekł! Ewa pokazała aż pięć swoich wypieków, wszystkie zamieszczam poniżej wraz z linkami do przepisów, które były inspiracją (wystarczy kliknąć na zdjęcie lub nazwę przepisu). Ciasto na Pizzę Tort jednorożec Kruche ciasteczka Ciasto leśny mech Tort śmietankowy 1 wyróżnienie Ciastkowa paczka niespodzianka trafia do Moniki Janoty, która wraz ze swoim dzielnym pomocnikiem upiekła walentynkowy tort truskawkowy :) Tort truskawkowy(...)kruchych spodach upieczony z przepisu na kruche ciasteczka :) Kruche ciasteczka maślane 3. wyróżnienie Trzecia ciastkowa paczka niespodzianka wędruje do Weroniki Rumińskiej, która przesłała cały wybór swoich przepięknych wypieków z tortami bezowymi na czele :) Pavlova Biszkopt Babeczki z piłkami Ciasteczka owsiane Babeczki czekoladowe Dane do wysyłki nagród bardzo proszę wysłać na mojego maila: kontakt@ciastkozercy.pl :) Post Wyniki Walentynkowego Konkursu pojawił się poraz

Ciastkozercy
3-składnikowy krem jogurtowy z białą czekoladą (bez żelatyny) 170

zabrać się do robienia tortu z myślą, że wszystkie potrzebne składniki znajdują się w kuchni... Niestety, ale pewnego razu... pomyliłam się i dodatkowo była to niedziela wolna od handlu, a wszystko już przygotowałam i nie chciałam odkładać tego na następny dzień. To właśnie historia powstania tego kremu! Przyznam, że początkowo nie było mi do śmiechu, ale później doszłam do wniosku(...)wyszedł mi przepyszny, a nawet jeden z najlepszych oraz dość tani krem. Można z niego przygotować smaczny deser, przełożyć nim przeróżne ciasta i torty lub wypełnić kruche babeczki oraz rurki. Nadaje się również do dekoracji wszelkich słodkości, ponieważ doskonale trzyma formę - nawet od razu po przygotowaniu.  Krem jest też lekki i bardzo delikatny w smaku. Posmak i słodycz białej

Di gotuje
Tort kokosowo wiśniowy 89

cytryny. Nakładamy połowę frużeliny, a następnie 1/4 części kremu. Ponownie nakładamy biszkopt i postępujemy w ten sam sposób. Następnie nakładamy ostatni biszkopt, który również nasączamy i wierzch oraz boki tortu smarujemy kremem. Trochę kremu zostawiamy na ozdoby. Tort schładzamy w lodówce przez 3h. Do garnka wlewamy śmietankę, łamiemy czekoladę, stawiamy na palnik o małej mocy, mieszamy do rozpuszczenia. Za pomocą(...)szprycy z okrągłą końcówką wyciskamy czekoladę na bokach tortu, która będzie nam spływać jak sople. Możemy to również zrobić za pomocą łyżki. Następnie pozostałą polewę wylewamy na środek tortu i rozsmarowujemy. Wkoło tortu wyciskamy za pomocą szprycy pozostały krem. Wierzch ozdabiamy wiśniami z ogonkami

kulinarne odsłony pati