wyśmienicie. A poza tym ciasto wygląda fantastycznie! Dla mnie to rewelacyjny zamiennik tortu. Wykonałam je na Święta z myślą o moich milusińskich. Składniki (na formę (24 x 36) cm): Biszkopt 8 białek szczypta soli 3 żółtka 150 g cukru 200 g orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Weekendy w domu i ogrodziewykombinowałam takie oto cudo, które celowo ma klimat „swojski”, tj. nie oklejałam go całego kremem, zresztą to nie krem a bita śmietana. Ps. Najlepszą rekomendacją dla tego tortu jest fakt, że Miśka stwierdziła, że robię najlepsze tory na świecie #dumnamama Składniki na ciasto: 500 g suchej kaszy gryczanej (należy ją zmielić na mąkę i przesiać) lub po prostu(...)łyżki). Ubić na sztywną pianę mleko kokosowe z agarem i cukrem, można dodatkowo dodać mus malinowy. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Na warstwę dżemu położyć warstwę kremu na to kolejny krążek ciasta (ja ułatwiłam sobie zadanie przekładając krążek za deskę do krojenia i zsuwałam do na warstwę kremu. Gotowy tort włożyć do lodówki na kilka godzin
greenscarfkokosowym i lawendą. Moje ulubione to te słone, znajomi zachwycali się kwiatami. Wszystkich trzeba było spróbować :) Pierwsze w historii ciasto czekoladowe z patelni. Sądziłam, że piekarnik nie działał (oczywiście działał, ale to długa i wstydliwa historia), co uznałam za idealną okazję do przetarcia nowych, kulinarnych ścieżek ;) Połamane, bo połamane, ale było pyszne! Plastikowy tort
sama złodyczKrem idealny do… przełożenia ciast, rolad i tortów, wypełnienia tart, babeczek, rurek i ptysi oraz do podania jako deser (np. w pucharkach z owocami lub musem owocowym) Polecam Wam również inne słodkości : – T rufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny
Kulinarne S.O.S.biszkoptów bez cukru do przełożenia Wykonanie : Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Następnie przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Takim kremem przekładamy biszkopty, wafle, można użyć go jako krem do ciast, tortów, naleśników. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliNiemal miesiąc temu miałam urodziny, co było świetną okazją do upieczenia tortu z przepisu Ervegan.com Gorąco Wam polecam to ciacho! Czytaj więcej »
Kasia Sarnaniedawnym konkursem na naszym blogu. Dziś urocza odsłona przepisu nadesłanego przez Aleksandrę . Pierwotnie był to tort jednak w tym czasie miałyśmy ochotę na muffinki :P Naszą zmianą są także niesiarkowane morele zamiast daktyli, które nadają niepowtarzalnego smaku oraz mąka z ciecierzycy zamiast kokosowej (bo ta druga nam po prostu wyszła... i nie wróciła :P). Dzięki tej zamianie ciasto przypomina
Candy Pandashttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Wizualnym wyglądem ciasta zainspirowałam się zdjęciami w internecie. Zrobiłam jego własną wersję - z kokosową nutą. W skrócie jest to
Di gotujekaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami
La grande e la piccola cuocaMadejskiej przystosowano do produktów, jakie mogę spożywać. Torcik bez jajek, mąki pszennej jest prawdziwym pysznym tortem, a jego gorszą wersją. Biszkopty: 10 jajek przepiórczych 90 g cukru brązowego białego 80 g mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia Masa: 2 puszki mleka kokosowego 50 g cukru białego (rzadko go używam, ale brązowy niestety zmienia kolor kremu) 5 łyżek
Humanistka w kuchniKlasyczne smaki w nowej odsłonie, czyli... Makowo-kokosowe ciasto i kawowo-żurawinowe nadzienie, a to wszystko posypane dodatkową porcją wiórek kokosowych. Pyszności :) I to bezglutenowe
Ratunku obiadNajbardziej upodobałyśmy sobie wersję z czarnym sezamem, którą wykorzystałyśmy również do kremu w naszym pandzim torcie ( klik ). Jak widać napis „mix sałatkowy” to tylko propozycja podania ale tylko nasza wyobraźnia pozwoli nam udoskonalić nimi przeróżne dania :) Cena: 2-3 zł Ciacho z budyniem jagodowo- kokosowym . Spód wykonany z 2 paczek BAKAL SPORT. Dokładniejszy przepis niebawem na Instagramie
Candy PandasStało się! Wreszcie wykonałyśmy nasz pierwszy wegański tort! Owszem mamy sporo wege przepisów ale kilka wiadomości z zapytaniem konkretnie o torty skłoniły nas do jego wykonania. Według nas biszkopt na jajkach jest banalnie prosty, nawet jeśli używa się mąk bez glutenu, to już nie sprawia nam żadnego problemu. Jednak biszkopt wegański to wyższy level! Trzeba znać cechy różnych mąk, które(...)garnuszka z nieprzywierającym dnem wlać gęste mleczko kokosowe, dodać cukier kokosowy i całość gotować na małym ogniu aż nasz karmel nieco odparuje i zgęstnieje. Pozostawić chwilę do odparowania i przestygnięcia (taki karmel pozostawiony w lodówce mocno zgęstnieje). Gdy karmel nieco ostygnie i zgęstnieje, polać nim wierzch tortu, dookoła ułożyć praliny a środek posypać pistacjami. UWAGA! Od kilku dni można
Candy Pandaszapraszam na pyszny Tort Prince Polo. SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto wafelkowe: 4 białka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g wafelków Prince Polo, 100g wiórków kokosowych, Masa: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru(...)małą kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal miksując stopniowo dodaję cukier. Następnie dodaję mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu do masy dodaję wafelki oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa : Jajka razem z cukrem ubijam około 15 minut
Tradycyjna kuchnia KasiPyszne i błyskawiczne w przygotowaniu ciasto na bazie mleczka kokosowego, serka mascarpone i zmielonych na pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie
VioletoweKucharzenie