Zupa grzybowa z ziemniakami 131Zupa grzybowa z ziemniakami Przepis na czeską zupę grzybową z ziemniakami, koperkiem i jajkiem. Zupa grzybowa z ziemniakami, koperkiem i jajkiem jest gęsta i sycąca
Cztery Fajery
Proste ciasto dyniowe z jabłkami 120Proste ciasto dyniowe z jabłkami Szybkie i dobre ciasto do kawy. Proste ciasto dyniowe z jabłkami i orzechami pachnie korzennymi przyprawami i jest wymarzonym ciastem
Cztery Fajery
Przepis na żeberka pieczone 114Przepis na żeberka pieczone Soczyste i miękkie żeberka z piekarnika lub z wolnowaru. Przepis na żeberka pieczone jest prostszy niż się wydaje. Soczyste pieczone żeberka nie
Cztery Fajery
Sałatka warzywna na ciepło 117Sałatka warzywna na ciepło Szybka sałatka ze smażoną fasolą, jarmużem i parmezanem. Sałatka warzywna na ciepło jest świetna zarówno jako samodzielny posiłek, jak i
Cztery Fajery
Placki z kiszonej kapusty 146Placki z kiszonej kapusty Ukraiński przepis na fuczki bieszczadzkie. Placki z kiszonej kapusty nazywane fuczki to smaczne i tanie danie kuchni ukraińskiej i polskiej
Cztery Fajery
Zupa z soczewicy z curry 130Zupa z soczewicy z curry Najlepsza zupa z czerwonej soczewicy. Zupa z soczewicy z curry i pomidorami należy do moich ulubionych i mam nadzieję, że zasmakuje
Cztery Fajery
Nawilżacz powietrza z aromaterapią 122Nawilżacz powietrza z aromaterapią Jak zadbać o optymalną wilgotność powietrza w domu. Nawilżacz powietrza z aromaterapią doceni każdy. I to nie tylko w sezonie
Cztery Fajery
Likier jajeczny. Ajerkoniak. Advocaat 128więc czasu jest wystarczająco dużo by domowy Likier jajeczny. Ajerkoniak. Advocaat nabrał smaku i aromatu . Gdy w zeszłym roku na Sylwestra pokazałam zdjęcie naszego sylwestrowego menu wraz z deserem tiramisu bez jajek , ale z adwokatem to dostałam masę pytań, czy adwokata robię sama. Oczywiście, że robię sama, przepis jest jeszcze maminy, ale namówiliście mnie do wstawienia tego rodzinnego przepisu(...)likier jajeczny jest uwielbiany, zwłaszcza przez panie. Powodem jest słodki i delikatny smak alkoholu w tym trunku. Ze względu właśnie na swoją słodycz, ajerkoniak dodaję do deserów, zwłaszcza do tiramisu jak i do lodów. Mój Ajerkoniak nadaje się do picia od razu po przygotowaniu, jednak warto wstawić butelki na minimum 24 godziny do lodówki, wtedy zyskuje na smaku. W lodówce
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapuśniak zabielany śmietaną 135Kapuśniak zabielany śmietaną Przepis na czeski kapuśniak zabielany z kiszonej kapusty z papryką i śmietaną. Kapuśniak zabielany śmietaną czyli moravská zelňačka to prosta i pożywna zupa
Cztery Fajery
Przepis na pieprz ziołowy z PRL 171Przepis na pieprz ziołowy z PRL Domowy pieprz ziołowy. Przepis na pieprz ziołowy z PRL powstał w okresie, kiedy czarny pieprz był dobrem luksusowym, a
Cztery Fajery
Wilgotne i szybkie ciasto maślane 206Wilgotne i szybkie ciasto maślane Przepis na hiszpańskie ciasto z masłem i śmietaną. Wilgotne i szybkie ciasto maślane to najlepsze szybkie ciasto do kawy , jakie
Cztery Fajery