tarta - 42848 przepisów (strona:63/2857)

Tarta sernikowa z białą czekoladą i polewą wiśniową 146

więc puki co zadowolić nas musi jego obietnica. Ale w zasadzie, po co czekać…wystarczy sięgnąć po mrożone wiśnie Hortex W kremowej sernikowej tarcie sprawdziły się znakomicie! Polecam wypróbować!!! Składniki na spód tarty: 100 g suchych herbatników 50 g masła Składniki na masę serową: 500 g sera tłustego (trzykrotnie zmielony) 200 g białej czekolady(...)dokładnie rozpuszczamy. Łączymy żelatynę z wiśniami, wkładamy do lodówki, pilnujemy kiedy zacznie gęstnieć (ale nie zupełnie twardnieć). Polewą wiśniową smarujemy tartę i wkładamy do lodówki na godzinę. Na wierzch można zetrzeć trochę białej czekolady. Smacznego!!! Artykuł Tarta sernikowa z białą czekoladą i polewą wiśniową pochodzi z serwisu Blog Kulinarny

Kierunekuchnia
Tarta z groszkiem i marchewką 111

wymaga wiele zachodu, a smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Możemy ją podać jako danie obiadowe, lub jako przekąskę. Na pewno przypadnie do gustu Waszym stołownikom 😋. Tarta z groszkiem i marchewką Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na formę o średnicy 25 cm Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g  mrożonej  marchwi z groszkiem Poltino(...)wylewamy na nią zawartość miski. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce, układamy na wierzchu tarty. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki i wykrawamy z niego paski, które układamy na tarcie. Ciasto malujemy mlekiem. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez około 40 minut, aż masa się ładnie zetnie, a ciasto zezłoci

Kulinarne przygody Gatity
Tarta rustykalna z wiśniami – prosty przepis 164

Tarta rustykalna z wiśniami – prosty przepis Kto nie lubi prostych do zrobienia ciast ? Ja uwielbiam a to właśnie takie jest. Tarta rustykalna z wiśniami zapraszam do przeczytania wpisu.       Leniwa niedziela, za oknem słońce, a ja miałam ochotę na mały kawałek czegoś pysznego. Pyszne są tarty, ja zrobiłam tą z wiśniami(...)miałam wcześniej wydrylowane i już ugotowane z cukrem, przygotowane do przełożenie do słoika na zimę. Hmm, będę musiała zrobić je jeszcze raz. Przepis na tą tartę jest bardzo prosty, przygotowanie to tylko chwila. Tarta rustykalna z wiśniami. 30 dkg mąki pszennej 10 dkg masła 10 dkg cukru ( cukier był już w wiśniach ) 3 łyżki zimnej wody

Kuchnia na wzgórzu
Tarta czekoladowa z truskawkami 559

Wnętrze tarty, dzięki połączeniu ugotowanego budyniu z jogurtem greckim, jest kremowe i rozpływa się w ustach. Truskawki idealnie przełamują czekoladowy smak całości wypieku. Tartę można przygotować w formie o średnicy 21cm . Tarta czekoladowa z truskawkami Składniki: CIASTO KRUCHE 200g mąki pszennej 100g masła 60g cukru pudru 20g kakao 1 żółtko 1-2 łyżki zimnej wody szczypta(...)pieczenia i przełożyć do formy, papierem do góry) - ja zostawiam boki z ciasta nieco wyżej niż brzeg formy, żeby podczas pieczenia ciasto delikatnie opadając, nie obniżyło za bardzo brzegu tarty - ciasto nakłuć widelcem i ponownie schłodzić - piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni - schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 20-25 minut do lekkiego zrumienienia

Smakołyki Bereniki
Truskawkowa tarta bez pieczenia 260

więcej smaku i aromatu, gdyż są to owoce zbierane w sezonie. Przygotowanie truskawkowej tarty nie powinno sprawić Wam trudności. Jest to przepis prosty, nieskomplikowany. Czekoladowy spód do tarty przygotować możecie na bazie różnych ciastek. Poszperajcie w szafkach i wykorzystajcie "resztki" kruchych ciastek i biszkoptów. Polecam Wam też mój sposób. Jeśli tylko zostają mi okrawki lub ostatnie(...)kawałki ciast ( biszkopt, babka, ciasto piaskowe ) suszę je i blenduję. Okruszki takie wykorzystuję do przygotowywania spodów pod serniki czy tarty lub inne ciasta. Składniki: Spód do tarty bez pieczenia: 300 g herbatników, biszkoptów lub okruszków suchych ciast 100 g czekolady gorzkiej 70 g masła Truskawkowa pianka: 300 g mrożonych truskawek Poltino 1 łyżka soku z cytryny

kolorowotorcikowo
Walentynkowa tarta czekoladowa na ciasteczkowym spodzie z musem i kremem czekoladowym 137

sztywno. Śmietanę ubijam na sztywno i stopniowo dodaję do niej rozpuszczoną czekoladę deserową. Do tak przygotowanej masy dodaję stopniowo ubite białko delikatnie mieszając. Przygotowany mus przekładam do tarty z ciasteczkowym spodem. Posypuję całość wiśniami z syropu. Ponownie umieszczam formę w lodówce. Czekoladę mleczną rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Mascarpone miksuję z czekoladą i przekładam(...)rękawa cukierniczego. Tak przygotowanym kremem dekoruję tarte. Batonika czekoladowego kroję w kostkę. Wierzch tarty dekoruję pokrojonym batonikiem, jak i posypką czekoladową i truskawkową. Tarte umieszczam w lodówce na 2-3 godziny lub całą noc. Podaję schłodzoną. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Mini tarty cytrynowe z bezą 199

można połączyć masą cytrynową i masą z żółtkami. Wykonanie – małe foremki do tarty wysmarować masłem i lekko obsypać drobną bułką tartą. Okrągłe foremki do tart o średnicy 10 cm. Można je zrobić w foremkach od muffinek. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na mniejsze kawałki i po kolei rozwałkować i wycinać okrągłe formy ciasta. Muszą być(...)soli ubić na sztywną pianę. Jak już jest sztywna powoli dodawać cukier, nie przerywając mieszania. Rozłożyć białka na każdej masie cytrynowej. Zmniejszyć temperaturę pieczenia do 150 C i piec tarty ponownie 20-25 minut. Tarty muszą się zarumienić i też lekko przypiec. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Tarta ze śliwkōma (Tarta ze śliwkami) 139

inkszych receptōw, kaj im kołżōm robić jōm bez połra godzin, a potyn jeszcze przipiykać ze fandzołlōma 12 … joł je na to za zgniōły 13 , ale bez to moja tarta mōgłaby niyjednego profesjōnalnego cukernika doprowadzić do hercszlagu 14 Co potrza? Spodek: 200 g mōnki 15 pszynny 125 g masła 3 żōłtka 3 łeżki cukru ździebko 16 soli kapka(...)bratruła ) na 200 stopni. Wszyske składniki spodka wciepcie 21 do jaki miski i wyrōbcie. Tera niy bydymy tego dołwać do żołdnyj 22 lodōwki, yno zaroz wyklejymy tym forma na tarta. Kebyjście chcieli, to mogecie tyż te ciasto sie rozwałkować miyndzy dwōma papiōrōma do pieczynioł, a potyn yno przeciepnōńć je do formy. Wrojście 23 je do pieca

Chop w kuchni
Lemon Pie - lodowa tarta cytrynowa 219

nowych kombinacji i połączeń.  Kruchość maślanego spodu, kremowa gładkość nadzienia i słodka, chrupka beza.  Czy może być coś lepszego? Klasyczna francuska tarta cytrynowa to wśród tart zdecydowanie moja największa słabość. Odkąd dostałam w prezencie idealny przepis pojawia się u mnie w domu tylko ta jedna i jedyna słuszna wersja.  Podaję ją zawsze mocno schłodzoną, bowiem(...)odkryję coś nowego i zaskakującego. Jakże cudowną więc było dla mnie niespodzianką, gdy w krainie lodów odkryłam nie tylko nowy smak, ale i całkiem poważną konkurencję do ukochanej tarty cytrynowej.  Lody Lemon Pie , nowość od Carte d'Or to doskonała lodowa wersja klasycznej tarty cytrynowej. Jak przystało na lody premium, do ich produkcji wykorzystano najwyższej

KUCHARNIA
Tarta z borówkami wg Aleex 191

wszystkie produkty na blat, a mój kocurro siedział grzecznie i cały czas się przyglądał. Nawet wtedy, gdy zaczęłam przygotowywać tartę. Ponieważ Hugo był ze mną od początku do końca, możemy stwierdzić, że tartę z borówkami zrobiliśmy razem. Polecam. Składniki: Spód tarty: • 300 g ciasteczek czekoladowych • 50 g mlecznej czekolady • 50 g masła Panna cotta z białej czekolady(...)Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasteczkowy spód: wszystkie składniki włożyć do malaksera lub kubka blendera i zmiksować, aż powstanie masa ciasteczkowa o konsystencji mokrego piasku. 2. Na dno formy do tarty o średnicy 26 cm wysypać ciasteczkową masę, wcisnąć w dno i boki formy, wyrównać np. dnem szklanki. Schłodzić, do momentu przygotowania nadzienia. 3. Teraz czas na przygotowanie panna

W mojej kuchni
Tarta z pieczarkami 163

którą przygotowałam w związku z pieczarkowym tygodniem u Mopsika.   Pieczarkowe tarty przygotowali Mirabelka , Mopsik , Lejdi , Siaśka ,   Bartoldzik ,   Siankoo i Śliwka   Uwielbiam wszelkiego rodzaju tarty, jednak takiej z pieczarkami jeszcze nigdy nie przygotowywałam. Akcja wspólnego gotowania stała się świetna okazją, aby to zmienić, a tarta udała się wyśmienicie. Smakowała nawet(...)przykryć folią aluminiową, można ją wysypać grochem, fasolą lub specjalnymi kuleczkami do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podpieczone ciasto wyjąć zdjąć folię. Spód tarty wyłożyć przesmażonymi porami, na nich ułożyć pieczarki, wszystko zalać mieszaniną jajka i śmietany. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut lub aż wypełnienie się zetnie. Podawać

Codzienne Gotowanie
Tarta śliwkowa z budyniową pianką 115

Bardzo smaczna tarta z lekko kwaśnym posmakiem śliwek, który doskonale łączy się z pianką budyniową. Tartę piekłam w formie o średnicy 29 cm. SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru (u mnie trzcinowy) 3 żółtka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 1 kg śliwek 3 białka + szczypta soli 1 łyżka cukru(...)mnie trzcinowy) 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem 100 ml soku śliwkowego 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: cukier puder do posypania tarty Ja moją tartę robiłam z mrożonych śliwek, więc sok śliwkowy odlałam po ich odmrożeniu. Jeżeli robicie ze świeżych, to można wykorzystać inny kwaśny sok, np. żurawinowy. WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski

Passions hobbies life
Ciasto pszenno-orkiszowe do tarty 153

Tarty robię już od dawna, ale nigdy nie próbowałam zrobić wersji zdrowszej z mąki orkiszowej. Zaraz więc po jej zakupie zabrałam się za przygotowywanie tarty warzywnej, a że spód wyszedł również smaczny, to zamieszam go w osobnym poście. Podane składniki są wystarczające na formy do tarty o średnicy(...)trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, zimne ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (można ją również wylepić dociskając palcami). Brzegi podwinąć do góry. Ponakłuwać spód ciasta widelcem i piec 15 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po wyciągnięciu spodu tarty

Passions hobbies life
Tarta z czarnymi malinami 155

cista z lodówki wałkujemy go i wykładamy nim formę do tarty. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut do zrumienienia tarty. Gdy ciasto na tarte będzie upieczone robimy masę z serków. Serki miksujemy z cukrem pudrem a następnie dodajemy śmietanę i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną(...)masa lekko stężała – na tyle żeby nie topiły się w niej maliny ale również żeby ów maliny nie leżały tylko na tarcie tylko się z nią połączyły. Gdy masa osiągnie odpowiednia konsystencję,, dekorujemy tarte malinami i zostawiamy jeszcze chwile w lodówce aby stężała całkowicie i połączyła się z malinami. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Mini tarta z kremowym serkiem z pomidorkami i bazylią 175

Dzisiaj u nas kolejna odsłona przepisu na tarte ale tym razem na wytrawnie Smakowita tarta połączona z kremowym serkiem z pomidorkami i bazylią Składniki na ciasto: - 100 g mąki - 50 g masła - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany 18% - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 opakowanie serka kremowego pomidory i bazylia Apetina 150 g - 1 jajko - 1 łyżka(...)Najpierw wyrabiamy ciasto. Wszystkie składniki wrzucamy do robota i wyrabiamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto zawijamy w folię wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Gdy ciasto na tarte nam się schłodzi wyjmujemy, wałkujemy i wykładamy nim formy do tarty. Gotowe ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania