wytrawna w smaku przez dodatek sporej ilości cykorii. Mnie ten smak odpowiada, ale jeśli boicie się że zupa nie trafi w Wasz gust – zamieńcie cykorię (jej połowę lub dwie trzecie podanej w składnikach ilości) na inne warzywa kapustne – idealnie pasuje kapusta bok choy lub bardzo zdrowa i wartościowa sałata rzymska. Od biedy można użyć kapusty pekińskiej, ale dla mnie jest
Karo in the Kitchenpudru pokruszona beza Wykonanie 1 Zagniatamy składniki na kruchy spód. Formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. 2. Prostokątną formę na tartę wylepiamy razem z brzegami schłodzonym ciastem. Nakluwamy je w wielu miejscach i pieczemy w 180C przez ok. 25-30 minut na złoty kolor. Spód schładzamy. 3. Serki miksujemy razem
Raj dla Podniebieniaszatkownicy. Dodajemy po łyżce majonezu oraz jogurtu, łyżeczkę octu jabłkowego i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. Surówka z buraków : Burak obieramy ze skórki i trzemy na grubych oczkach tarki, dodajemy drobno poszatkowaną cebulkę, łyżeczkę soku z cytryny, łyżeczkę oleju rzepakowego, płaską łyżeczkę cukru i doprawiamy solą. Mieszamy i odstawiamy. Surówki warto przygotować przynajmniej godzinę wcześniej a przed samym
Mechanik w kuchniSzpinak umyć, osuszyć i obciąć ogonki. Liście zblendować. Używając szpinaku mrożonego należy go rozmrozić a następnie odcisnąć na sitku z nadmiaru wody. Przygotować silikonową tortownicę lub formę na tartę bądź posmarować tłuszczem metalową formę. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony i przestudzony olej kokosowy a następnie rozdrobniony szpinak i dokładnie wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną
Ola la LCHFkroimy na połówki lub ćwiartki, obsypujemy obficie majerankiem, kminkiem i podsmażamy przez kilka minut, wyciągamy łyżką cedzakową i wykładamy nimi spód naczynia do zapiekania, oprószamy solą. 3. Jako trzecie na patelnie trafia mięso posypane shoarmą, wędzona papryką oraz solą. Podsmażamy, a następnie przekładamy do wolnego naczynia aby odsączyć je z tłuszczu. 4. W naczyniu do zapiekania mamy już ziemniaki
Apetyczna babeczkatarce jarzynowej. Najlepsze ciastka z dziurką – do kawy, herbaty czy kubka mleka. Ciasto półkruche, z którego zostały przygotowane ciastka, nadaje się również na babeczki, mazurki, spody do tart, jabłeczników, serników, makowców… i nie tylko. Ciasto jest bardzo kruche dzięki użytej mące krupczatce. Goraco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Najlepsze ciastka z dziurką appeared first on Moje
mojewypiekiinietylkoproszku sól Twaróg przekładamy do miski, rozgniatamy go widelcem. Rozcieramy razem z miękkim masłem (jeśli ktoś chce, można dodać łyżkę śmietany do rozrzedzenia, ja nie zawsze dodaję). Oczyszczone rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki. Kilka rzodkiewek można pokroić na plasterki – takie większe kawałki będą przyjemnie chrupać;) Szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Na koniec pastę doprawiamy słodką
Smaki Na TalerzuPrzepis oglądałam na jednej stronce internetowej. Według przepisu miała powstać rolada ziemniaczana z nadzieniem. Robiłam wszystko krok po kroku według filmiku, a wyszedł klops… znaczy
kuchniabellissima.wordpress.comZawsze w maju niezmiennie poluje na rabarbar! Ciacho z rabarbarem musi być. Robiłam już wiele różnych - począwszy od tart , przez drożdżowe , aż po ucierane . Wszystkie wychodzą świetnie! Lubię rabarbar za jego kwaśny, orzeźwiający smak. Dziś prezentuję ciasto z rabarbarem na oleju, ale z dodatkiem dżemu truskawkowego dzięki któremu jest bardziej wilgotne. Idealne zarówno do kawki, jak i do grilla
Mania Wypiekaniasobą lepić – jeśli nie za bardzo chce – dodajemy łyżkę zimnej wody. Zagniatamy, formujemy z ciasta gruby wałek, odcinamy z niego cienkie 5mm plasterki i wylepiamy nimi dwie formy na tartę o średnicy 19cm. Ciasto dziurawimy do dna, żeby równo się piekło. Jeśli macie specjalne obciążniki do pieczenia kruchych ciast, można nimi wysypać ciasto na czas pieczenia. Jeśli
Karo in the Kitchenłyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE Jabłko obieramy usuwamy środek z nasionami,kroimy na plastry ok.8 sztuk- zależy od jabłka Trzemy samo żółtko z ksylitolem na gładką jasną masę,dodajemy mleko wanilię i mąki najlepiej przesiane i połączone z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy Ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy
Mała w garnku mieszarazem ciasto z rabarbarem. Na pierwszy ogień ciasto na bazie mąki ryżowej a więc całkowicie bezglutenowe: lekko kruche i bardzo smaczne. Łapcie przepis Składniki (na średniej wielkości blachę do tart): rabarbar (około 4 łodyg), 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego (ja użyłem w połowie z wodą gazowaną
Gar Zdrowiaosobnym garnku gotujemy ziemniaki z łyżką soli himalajskiej, gdy będą już miękkie rozgniatamy je na puree dodając łyżkę masła i 30ml mleka. Warzywa przekładamy do blaszki na tartę i przykrywamy masą puree. Posypujemy oregano i papryką chilli. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni (góra/dół) i zapiekamy około 25 minut
upichconaszparagów było, ale to chwilowo ostatni przepis z tym warzywem, chyba że macie ochotę na więcej to dajcie znać! A jeśli lubicie je tak jak ja to sprawdźcie tą tartę ze szparagami , idealna opcja na śniadanie, nie można się jej oprzeć. Serio! Ale wracając do dzisiejszego dania, łączy ono ze sobą wszystko to co preferuję podczas gotowania, czyli: jest pyszne
PaleoLifePierwsze primo 😉 , mięso zrobione tym sposobem jest bardzo wilgotne. Nie potrzeba do niego sosu. Drugie primo 😉 , można je jeść na zimno do kanapek, lub na gorąco jako drugie danie. Trzecie primo 😉 każdy kto spróbował mojego mięsa chce przepis. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznie