tarta - 42848 przepisów (strona:2005/2857)

Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego 815

moździerzu. Wszystkie składniki dokładanie ze sobą wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gdyby masa była zbyt zbita, należy dolać odrobinę wody, a jeśli zbyt rzadka to dosypać odrobinę bułki tartej. Mięsem oblepić patyczki, delikatnie posmarować olejem i ułożyć na grillu. Grillować z wszystkich stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle

Oryginalny smak
Sałatka z rzodkiewek Siostry Anastazji 5062

dzień, lub zakończyć go lekką kolacją. 2 pęczki rzodkiewek 1 pęczek szczypiorku 4 jajka 1 cebula 2 serki wiejskie sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i trzemy na dużych oczkach tarki lub kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Rzodkiewki trzemy na dużych oczkach tarki, łączymy z jajkami. Dodajemy cebulę oraz serki

Smaki Na Talerzu
Szparagowe pesto. 188

też urozmaiceniem codziennej diety. Korzystajcie więc dopóki jeszcze są dostępne nasze rodzime szparagi. Na zdrowie. Pesto szparagowe z makaronem składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki tartego parmezanu 2 garście migdałów oliwa z oliwek sól, pieprz ewentualnie sok z cytryny szczypta chili makaron parmezan do dekoracji Wykonanie: Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki oraz "kwiatki". Szparagi kroimy

Przysmaki Karolki
Szparagi z pesto z rukoli i kurczakiem 151

koktajlowych pomidorki żółte i czerwone koktajlowe 1 kulka mozzarelli natka pietruszki przyprawa do kurczaka pesto: 100 g roszponki 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki sera żółtego tartego 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól, pieprz 1 bułka Do pojemnika wysokiego przekładam składniki pesto i miksuję blenderem. Szparagi obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie, odcedzam

wesoła kuchnia
SZPINAKOWO-CZOSNKOWE MUFFINKI Z SEREM 239

grubych oczkach ser oraz przyprawy – wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy ( abo miksujemy ). Wylewamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami albo wysmarowanej masłem i obsypanej odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 25 minut 180C. Podajemy z serkiem szczypiorkowym oraz świeżym koperkiem. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką SERENADA

Ostra na Słodko
Pizza ze szparagami, szynką parmeńską i fetą 142

szparagi mam sposobów milion, lubię je proste z chipsem z szynki parmeńskiej i jajkiem w koszulce ale niesamowicie smakują w risotto, doskonale z makaronem i idealnie prezentują się w tarcie. Korzystam z sezonu i na pewno jeszcze nie jeden przepis ze szparagami ujrzycie w tym roku na blogu, dopóki będą dostępne.  Banalnie prosta pizza, doskonałe, cienkie ciasto

Mango Papaja
Rabarbarowo-truskawkowe ciasto z bezą i migdałami 210

ziemniaczanej Dodatkowo: 500 g rabarbaru 300 g truskawek  op. kisielu truskawkowego 2 łyżki cukru (można więcej jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta) 2 łyżki drobno pokruszonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: wszystkie składniki posiekać i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkować na spód prostokątnej blaszki (20x30cm). Nakłuć widelcem i podpiec

Smakołyki Asi
Makaron ryżowy z sosem kokosowym i tofu 203

Składniki: około 50 g makaronu ryżowego ( u mnie wstążki ) puszka mleka kokosowego 180 g tofu 1/2 cukinii 2 małe marchewki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 2 łyżki świeżego, tartego imbiru 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka naturalnego miodu 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy sezam do posypania pieprz, sól

Jaglusia
Tort fistaszkowo-czekoladowy 139

końcu wierzch tortu. Zrobić dekorację: można np. udekorować tort resztkami masy fistaszkowej, owocami (kiwi, borówki, truskawki - im bardziej wyraźny i rześki smak tym lepiej), boki można obsypać tartymi migdałami. W tej kwestii pełna dowolność z absolutnym wyłączeniem masy cukrowej. Gotowy tort wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Po schłodzeniu jest fantastyczny. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Makaron z pesto z awokado i mięty 131

zielonym pesto z awokado i świeżej mięty. Do przygotowania porcji dla 4 osób będziemy potrzebować: - makaron (u mnie razowe spaghetti) - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 10 orzechów włoskich - 5 łyżek tartego parmezanu - 2 garście liści świeżej mięty - 2 ząbki czosnku - sok z połowy cytryny - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji

Bez Cebuli
Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami 285

Czekamy aż całość zgęstnieje, dodajemy ser i przyprawy. Jeszcze chwilę gotujemy i dorzucamy boczek i warzywa. Mieszamy ,dusimy całość 2 min. Masę wykładamy do naczynia do zapiekania. Posypujemy pozostałym tartym serem. Pieczemy ok 30 min. Podajemy posypaną natką. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/zapiekanka-ze-szparagami-brokulami/ MieszamWGarnku   Artykuł Zapiekanka serowa ze szparagami i brokułami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta

Mieszam w Garnku
Pęczotto z kurczakiem, kapustą i groszkiem 143

warzywnego 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki kolendry (rozgniecionej w moździerzu) sól pieprz czarny świeżo mielony mały pęczek koperku opcjonalnie - 2 łyżki tartego parmezanu Mięso pokroić w 1cm kostkę, wymieszać z pieprzem ziołowym. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, zeszklić cebulę

Obiad gotowy
Kotlety grzybowe 233

Składniki: 1/2 kg odgotowanych, drobno pokrojonych grzybów leśnych, u mnie mrożone 2 cebule 1/3 szklanki ryżu 1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki … Czytaj dalej Kotlety grzybowe

czarrna od kuchni
Szybka sałatka „Samo zło”;) 387

miała najbardziej znośny skład) 2 łyżki majonezu 1 duży ząbek czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz Makaron zalewamy niewielką ilością wrzątku, przykrywamy. Gdy nieco napęcznieje, nadmiar wody odcedzamy. Umytego ogórka trzemy na dużych oczkach tarki, przekładamy go na sito, lekko solimy i pozostawiamy na kilka minut, do odcieknięcia. Konserwę trzemy na dużych oczkach tarki. Majonez przekładamy do garnuszka. Dodajemy do niego

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania