tarta - 42848 przepisów (strona:1448/2857)

Ciasto na maślance z truskawkami 319

przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita i gęsta masa *** *** Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blaszkę – moja blaszka ma wymiary 26×26 centymetrów *** *** Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki *** *** Plasterki truskawek wykładamy równomiernie na cieście *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Biszkopt makowy z pianką i ananasem 142

dodajemy pokrojonego ananasa. Mieszamy. Masę wykładamy na jeden blat makowy, wyrównujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem wierzch ciasta można posmarować powidłami śliwkowymi i posypać tartą czekoladą – ja ten krok pominęłam. Źródło

Smaki Na Talerzu
Clafoutis czekoladowe 100

cukier, mleko, wanilię, kakao i mąkę – mieszamy wszystko. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w dużą kostkę. Z ciastem łączymy owoce i wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy żaroodpornej. Pieczemy 25-30 min w 200st. Artykuł Clafoutis czekoladowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
5 przepisów na szybkie dania w 15 minut 107

SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW Zdrowe i bardzo łatwe do zrobienia danie makaronowe z zoodli z cukini, zanurzonych w wyrazistym sosie z suszonych pomidorów. Do tego podsmażony kurczak i tarty parmezan. Bogactwo smaków zaklęte w kilku składnikach. Zobacz przepis BŁYSKAWICZNE BURGERY WEGETARIAŃSKIE Piętnaście minut i pyszne, pachnące buregry wegetariańskie z soczewicy i grzybów są gotowe. Polubi je nawet największy

Niedzielny kucharz
Ciasto kakaowe na bazie majonezu 164

majonezu 40 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta i miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez

W kuchni Katie
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 158

połączenia składników. 4. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. 5. Przekładamy ciasto do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem

W kuchni Katie
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 184

możliwość zatrucia pokarmowego. Jeśli zostały nam niewielkie ilości jedzenia i nie chcemy ich mrozić możemy wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego. Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną

Między kuchnią a pokojem
Baranek piaskowy 126

przesiane z proszkiem do pieczenia mąki. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Partiami wymieszać z ciastem.  Foremkę na baranka posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do 4/5 wysokości formy. Z pozostałego ciasta upiekłam babeczki. Baranka piec ok 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić w foremce. Posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi
Babka czekoladowa 221

wraz z proszkiem do pieczenia oraz kakao,powoli wlać zimne mleko. Na koniec dodać przestudzoną, płynną czekoladę. Ciasto przelać do formy na babkę (metalową natłuścić i wysypać bułką tartą). Piec około 50-60 minut w temp. 180st, do tzw. "suchego patyczka". Przed podaniem udekorować stopioną czekoladą lub polewą czekoladową. Smacznego

Z miłości do słodkości
Drożdżowa babka zaparzana 120

wymieszać, dosypując pozostałą mąkę i dodajemy rozpuszczone masło. Pod koniec, dodać rodzinki i dokładnie je wmieszać w ciasto. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką/bułka tartą formy i odstawić na 30 minut. W tym czasie, rozgrzać piekarnik do 180C bez termoobiegu. Piec 40 minut, do tzw. „suchego patyczka”. Po upieczeniu można babkę obsypać

CookYourself
Cytrynowa babka majonezowa 148

skórkę z cytryny, miksujemy. K Dodajemy powoli mąkę ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy dokładnie silikonową szpatułką.  Formę smarujemy masłem i wysypujemy lekko bułką tartą lub kaszą manną. Ciasto przelewamy do formy.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni  z termoobiegiem przez ok. 45 min.  Po ostudzeniu babkę posypujemy pudrem

bistro mama
Przepyszna babka puszek z jogurtem 143

masy maślanej i wymieszać. Na koniec dodać jogurt i ponownie dokładnie wymieszać. Uzyskując gładką i puszystą masę. Pieczenie – formę do babki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Jeśli macie sylikonową formę nie trzeba smarować. Wlać ciasto do formy i piec w nagrzanym piekarniku do 195 C i piec godzinę. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia w razie potrzeby lekko

Kuchnia Pokoleń
Babka serowa (twarogowa) 130

wcześniej przesianą mąkę. Miksować do czasu połączenia wszystkich składników. Na koniec wlać sok z cytryny i esencję waniliową. Formę na babkę z kominem wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać do niej ciasto, wyrównać górę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st.C i piec 60 minut (lub do suchego patyczka). Babkę wyjąć z formy i przełożyć

Pasja Smaku
Ekspresowa Kokosowo - Jagodowa Babka 157

masło i wiórki kokosa, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy nie rozmrożone jagody i delikatnie mieszamy. 3. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blaszki. Pieczemy w 190 stop przez 50-60 minut do suchego patyczka. Patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! 4. Składniki na polewę czekoladowa umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy

Gotowanie...to proste !
Babka majonezowa z czekoladową polewą - Thermomaster 2 111

połączenia składników. Do zmiksowanej masy przesiać mąki oraz proszek do pieczenia. Składniki zmiksować tylko do połączenia składników. Blaszkę do babki lub keksówkę wysmarować masłem a następnie obsypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki. Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni do tzw. suchego patyczka. po około 15 minutach po wyjęciu z piekarnika wyjąć z blaszki i poczekać

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania