tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:6/156)

Tartaletki ze szpinakiem 152

Uwielbiam tarte szupinkową, naprawdę! Mimo, ze w swoim czasie szpinak kojarzył mi się tylko z zieloną breją serwowaną w przedszkolu to obecnie mogę się nim zajadać w dowolnych ilościach. Tarta ze szpinakiem jest kwintesencją tego smaku. Cały czas kombinowałam, jakby tą „kwintesencje” zrobić w formie wyjściowej, do zabrania na spacer, czy do pracy. Wreszcie się udało

Kolizje Smaków
Tarta z camembertem, szynką i szpinakiem 178

przekąską, którą można zaserwować gościom. Możliwości dobrania składników jest całe mnóstwo. U mnie tym razem z camembertem w roli głównej, a do tego szynka, szpinak, por i pozostałe dodatki. Zapach w domu po upieczeniu tarty był nieziemski ;-) U mnie forma o średnicy 29 cm, ale może być mniejsza. SKŁADNIKI Na kruchy spód 260 g mąki pszennej (u mnie(...)mniejsze kawałki. Do masy jajeczno-śmietanowej wrzucić żółty ser, szynkę, por, drobno pokrojony camembert i dobrze wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć na lekko podpieczony spód tarty, na górę wyłożyć szpinak i większe kawałki sera camembert. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i zapiekać około 30 minut, do momentu aż masa zgęstnieje. Uwagi: Górę tarty można

Passions hobbies life
Orkiszowa tarte flambée z kozim serem 139

też świetnie się w tym odnalazł kumplując się po drodze z jabłkiem, rozmarynem i czerwoną cebulą. A szanowny Pan Szpinak Świeży dzielnie spaja koleżków :) W takim razie wybierzmy się na majową, podniebieniową wycieczkę! Voyage, voyage! :D Orkiszowa tarte flambée z kozim serem Potrzebujesz: Na ciasto: 110g mąki orkiszowej 110g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 125ml wody 2 łyżki oleju(...)podsmażone plastry jabłka i cebulę. Oprósz pieprzem. 8. Piecz w 200*C przez 20min. 9. Szpinak umyj, a z miodu, octu i soli zrób dressing. 10. Podawaj ciepłą tartę ze szpinakiem polanym miodowym dressingiem. SMACZNEGO

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Makaron muszle ze szpinakiem i ricottą 172

opakowaniu , al dente, odcedzić i odsączyć .  Szpinak opłukać , obciąć ogonki, wrzucić do garnka i chwilę gotować  - nie trzeba dodawać wody. Gdy szpinak zmięknie, przełożyć  na sito,poczekać aż nadmiar wody się odsączy, wycisnąć, przełożyć na deskę i posiekać . Nadzienie:  W misce wymieszać ricottę, szpinak, tartą bułkę , mleko, gałkę muszkatołową, sól ,pieprz

Stare Gary
Hiszpańskie crocquetas 61

keywords":"kuchnia hiszpa\u0144ska,na imprez\u0119,przek\u0105ski"} Drukuj Hiszpańskie crocquetas Porcje: 6 Składniki: 2 jajka, 50g sera parmezan, 250g fleta z indyka, 100g świeżych liści szpinaku, bułka tarta, olej, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka roztrzepać na talerzu. Dodać(...)sól i pieprz. Dodać ser, filet z indyka i szpinak. Całość rozdrobnić blenderem. Dodać 15g bulki tartej y wymieszać. Formować kule, obtaczać je w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Smocze porady: Można nie dawać szpinaku - wtedy wyjdą piękne pomarańczowe kule. Zamiast oleju można użyć oliwy z oliwek - będzie bardziej hiszpańsko. https://www.bardzogrubysmok.pl

Bardzo Gruby Smok
Tarta ze szpinakiem 58

Pyszna wytrawna tarta to danie, które jadamy czasem na obiad, czasem jako przystawkę na domowej imprezie a czasem jako szybką kolację. Smakuje świetnie nie

Prosty przepis na
Tarta z łososiem i szpinakiem 131

jako zimną przekąskę. Składniki: Spód: 250 g mąki pszennej szczypta soli 175 g masła 60 ml zimnej wody Nadzienie: 100 g wędzonego łososia 150 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 100 g tartego sera grana padano 4 jajka 100 ml gęstej śmietany 18 % 1 łyżka oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Składniki na spód zagniatamy ręcznie lub w robocie. Gdy będzie(...)wkładamy do formy na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Tartę przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą albo grochem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, po czym zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5-10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojony w plasterki czosnek, tak aby zmiękł, ale nie przyrumienił się. Dodajemy szpinak i dusimy przez chwilę

Smakowity Blog Kulinarny
Polędwiczka zapiekana ze szpinakiem 712

oleju lub masła. Dodajemy cebulę, a po chwili dodajemy szpinak. Gdy szpinak się rozmrozi dodajemy czosnek i smażymy do czasu, aż wszystkie płyny odparują z patelni. Zdejmujemy z palnika. Doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu oraz soli. W razie potrzeby dodajemy jeszcze przeciśnięty przez praskę czosnek. Po lekkim przestudzeniu do szpinaku dodajemy serek śmietankowy, mieszamy. Oczyszczone mięso kroimy na około(...)kawałek lekko rozbijamy dłonią, doprawiamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy krótko na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron. Podsmażone mięso przekładamy na blaszkę. Na każdym kawałku rozprowadzamy warstwę szpinaku. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190-200 stopni przez około 15-25 minut. Źródło

Smaki Na Talerzu
Tarta ze szpiakiem, grzybami i chorizo 124

esienna tarta ze szpinakiem, grzybami i chorizo, do przygotowania z grzybów leśnych lub przez cały rok z pieczarek lub boczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny lunch do pracy, no chyba że należycie do tych szczęśliwców, którzy w pracy posiadają kuchenkę :) Czas przygotowania: 60 lub 130 minut Składniki: Ciasto kruche lub opakowanie gotowego ciasta: 250 g mąki pszennej(...)jajko, masło do posmarowania formy, płaska łyżeczka soli . Farsz: 250 g świeżych grzybów (leśnych lub pieczarek), 250 g szpinaku (świeżego lub mrożonego), 150 g chorizo , 200 g miękkiego sera koziego lub serka mascarpone, 100 g śmietany 30%, 4 łyżki tartego parmezanu, 3 jaja, 1 łyżki posiekanej cebuli, 1 łyżka posiekanego tymianku, 2 ząbki czosnku posiekane, 2 łyżki oliwy, sól

SzczyptaSmaQ
Razowa tarta ze szpinakiem 156

Dosłownie jedna tarta goni za drugą. Po dzisiaj razowa tarta ze szpinakiem na przywitanie wiosny. Zielone nadzienie szpinakowe symbolizuje budzącą się wiosnę, a małe gwiazdki po bokach to śnieżynki śniegowe. To tak celem wyjaśnienia, co autor miał na myśli robiąc tartę z gwiazdkami pod koniec marca. Oczywiście możecie użyć innych foremek, ale ja jakoś nie mogłam

dolcevitainmykitchen
Klasyczne połączenie - szpinak i łosoś. Tarta. 165

łososiem i szpinakiem, ot taka klasyka połączeń. W tartach zakochałam się mieszkając we Francji. Wcześniej, 14 lat temu, u nas nie były to zbyt popularne dania. Nikt z moich znajomych ich nie przyrządzał, na mieście też nie spotykałam tego typu dań. Dziś jest zupełnie inaczej, szczególnie, że w mieście mamy kilka francuskich knajpek gdzie takie tarty można zjeść(...)razem ciasto zachowało swoje właściwości i pozostało zwarte jak trzeba. Zachęcam Was do eksperymentowania z nadzieniem, gdyż dzięki temu za każdym razem możecie uzyskac zupełnie nowe danie. Tarta ze szpinakiem i łososiem składniki na ciasto: 1 jajko 200 g mąki owsianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  szczypta soli 100 g masła składniki na masę: 300 g świeżego łososia

Przysmaki Karolki
Tarta ze szpinakiem z ryżem i serem 106

Dziś podzielę się z Wami przepisem na pyszną tartę z szpinakiem,  ryżem i serem.  Jest to jeden z moich ulubionych przepisów,  który zawsze wychodzi. Do tego jest łatwa, szybka i sycącą. Składniki: ciasto francuskie 1/2 szklanki ryżu 450 g mrożonego szpinaku 250 g twarogu 100 g śmietany 12% 2 jajka masło/olej 1 cebula(...)kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać masło zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, dusić aż odparuje woda. Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Do ryżu dodać szpinak, pokruszony twaróg, wlać jajka ze śmietaną i dokładnie wymieszać. Formę na tartę smarujemy masłem, wkładamy ciasto francuskie, dociskamy  do spodu i formujemy wyższe brzegi

magiczna kuchnia Kasi
Lekcja języka duńskiego dla początkujących. I wiosenna tarta 130

cóż... Nad pewnymi rzeczami nie da się zapanować. Na pocieszenie mam wiosenną tartę. Na pełnoziarnistym, cudownie chrupiącym spodzie, z kremową ricottą, zielonym szpinakiem, czerwonymi pomidorkami i płatkami orzechów laskowych, które miło zaskakują i sprawiają, że tarta nabiera oryginalnej(...)nuty. Świetna na obiad i kolację; sprawdzi się też na lunch do pracy. Kolory zdecydowanie dodają energii, a smak przywodzi na myśl zieloniutką, słoneczną wiosnę... Skusicie się...? Tarta ze szpinakiem i ricottą Składniki: (na formę do tarty o średnicy 28 cm) spód: 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mąki pszennej 125 g zimnego masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z łososiem i beszamelem 202

Następnie wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście farsz, Najpierw łososia pokrojonego na kawałki a następnie szpinak. Na koniec zalać wszystko beszamelem i posypać startym parmezanem. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło. Artykuł Tarta z łososiem i beszamelem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE

Proponowane wyszukiwania