tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:23/313)

Pieczone nugetsy z kurczaka w marynacie jogurtowej 85

Przepis na kurczaka marynowanego w jogurcie zaczerpnęłam z programu Nigelli Lawson “Nigella ucztuje”. Marynowanie mięsa w jogurcie lub maślance powoduje, że mięso po upieczeniu jest miękkie i soczyste. W oryginalnym przepisie Nigelli panierka zrobiona jest z pokruszonych krakersów. Ja z ich braku zrobiłam panierkę parmezanową. Niestety z braku tłuszczu w panierce, kawałki kurczaka po upieczeniu były dość blade, dlatego następnym(...)tarta tarty parmezan ulubione przyprawy do kurczaka Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić na długie paski. Włożyć do miseczki, zalać maślanką lub jogurtem, doprawić. Wymieszać i włożyć do lodówki na minimum godzinę. Kurczaka wyjąć z maślanki i od razu panierować w miseczce wymieszanej z bułką tartą i parmezanem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Moja Delicja
Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu 125

filety z piersi kurczaka oprószone panko wymieszanym z ziołami i parmezanem. Kilku minut na patelni i soczysty panierowany kurczak jest gotowy. Lubię alternatywne panierki do kurczaka . Warto wzbogacić zwykłą tartą bułkę o zioła czy orzechy. Nieco dłużej schodzi się z przyrządzeniem sosu. Do sosu możecie wykorzystać świeże pomidory i paprykę, które ja grilluję w piekarniku zanim je zmiksuję(...)Makaron polany sosem łatwo wymieszać na talerzu, więc dla mnie to żaden problem podać makaron na obiad właśnie w ten sposób. Panierowany kurczak 4 porcje Składniki: 600 g fileta z piersi kurczaka 50 g panka lub innej tartej bułki 30 g parmezanu 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 1 jajko masło do smażenia Sos pomidorowo

codojedzenia
Piersi z kurczaka w zalewie octowej 999

Składniki: 515g piersi z kurczaka, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej. Zalewa octowa: 2 duże cebule, 1 marchew, 3/4 szklanki octu, 1l wody, 3 listki laurowe,  6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki przecieru pomidorowego. Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić na średniej wielkości kawałki. Posolić i popieprzyć(...)roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju.  Zalewa octowa: Cebulę pokroić w półksiężyce, a marchew w plasterki. Zalać 1l wody, dodać ziele angielskie, listki laurowe, ocet, cukier i sól. Gotować do momentu aż cebula i marchew będą miękkie. Na koniec dodać ketchup i przecier pomidorowy. Zagotować i zalać piersi z kurczaka. Odstawić na noc by smaki

W kuchni u Moniki
Polpette di polo Jamiego Oliviera 41

nich sos pomidorowy. Trochę pracy jest, jednak gwarantujemy, że tak lekkich i pysznych pulpetów jeszcze nie jedliście! Składniki: Mięso z gotowanego kurczaka, 2 duże kubki porwanego mięsa (mniej więcej 3 nogi z kurczaka, ugotowane z warzywami) 1/2 szklanki tartej bułki 1/2 szklanki tartego parmezanu 1/3 szklanki mleka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki kaparów 1 jajko(...)pomidorowej (po 400 ml) 1 cebula 1 liść laurowy 1 łyżka masła Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nastaw piekarnik na 200 stopni Mięso z kurczaka, pół szklanki bułki tartej i parmezanu, 2 łyżki kaparów, 1/3 szklanki mleka, posiekany ząbek czosnku, posiekaną cebulę oraz natkę pietruszki przełóż do misy malaksera i zmiksuj na gładką masę. Dopraw

Niedzielny kucharz
Piersi w panierce sezamowej 149

imprezach czy domówkach. Filety panierowane w sezamie są pyszne i w formie cienkich paseczków będą też atrakcyjne dla dzieci. Polecam. 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 4 łyżki mąki 4-5 łyżek bułki tartej 4 łyżki sezamu 1/2 łyżeczki mielonej kolendry sól, pieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na paseczki. Oprószamy je solą oraz pieprzem(...)chłodne miejsce na około 30 minut. Przygotowujemy panierkę. Na mały talerzyk wsypujemy mąkę. Do głębokiego talerzyka wybijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Na kolejnym talerzyku mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kurczaka panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Na patelni rozgrzewamy mocno olej, po czym moc palnika zmniejszamy. Smażymy kotleciki ze wszystkich stron na złoto

Smaki Na Talerzu
Placek czeski 170

niedzielę, placek można upiec już w piątek. Od razu przełożyć kremem, przykryć szczelnie folią aluminiową i włożyć do lodówki do przegryzienia. A oto co jeszcze przygotowałam: tarta bakewell Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli z tartym serem w sosie pomidorowym Placek czeski duża prostokątna blacha Ciasto: 1 kostka masła 500 g mąki

Posadzone i zjedzone
KURCZAK Z KUKURYDZĄ W SOSIE JOGURTOWYM 83

dziś – rzeżuchą. Można także dodać tarty ser. Polecam kurczaka z kukurydzą i papryką w sosie jogurtowym z ziołami i serem. Kurczak z warzywami i kukurydzą w sosie jogurtowym podany z makaronem lub ryżem SKŁADNIKI: 7 łyżek oliwy + 2 łyżki 1 marchewka 1 podwójna pierś kurczaka 400 g puszki kukurydzy (po odsączeniu 220 g) 2 średnie cebule(...)przesmażam na niej posiekaną w kostkę pierś kurczaka. Przyprawiam ją. Dodaję do warzyw na patelni, mieszam, smażę jeszcze chwilę do połączenia smaków. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem. Kurczaka z kukurydzą i papryką w sosie jogurtowym podaję najczęściej z makaronem lub ryżem z dodatkiem świeżych, posiekanych ziół i tartego sera. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce 57

sztuk Przygotowanie 15 min. Smażenie 15 min. Kalorie 210 kcal Tradycyjny polski kotlet drobiowy w chrupiącej, złotej panierce. Filet z piersi kurczaka usmażony na złocisto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 fileta z piersi kurczaka mąka pszenna bułka tarta 2 jajka 1 łyżka Vegety 1 łyżeczka Maggi w płynie 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki(...)/2021\/12\/kotlety-drobiowe-480x270.jpg"],"description":"Tradycyjny polski kotlet drobiowy w chrupi\u0105cej, z\u0142otej panierce. Filet z piersi kurczaka usma\u017cony na z\u0142ocisto.","keywords":["filet z kurczaka","jajko","m\u0105ka pszenna","kotlet drobiowy","filet z kurczaka w z\u0142ocistej panierce","kotlety z kurczaka","polskie kotlety"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 173

lepsza od tej kupnej, po usmażeniu ma piękny złociutki kolor i jest bardziej chrupiąca, a i smak ma nieporównywalny. Składniki na panierowaną pierś z kurczaka z cytrynową nutą 2 piersi z kurczaka 1 jajko bułka tarta sól pieprz cytrynowy olej do smażenia      Piersi z kurczaka rozbijamy, ale nie za cienko, gdyż maja być soczyste

Rozpustne gotowanie
Zapiekany filet z kurczaka - przepis Caroline 114

Przepis otrzymaliśmy od Caroline z Wielkiej Brytanii. Delikatnie go zmodyfikowaliśmy, ale efekt końcowy jest chyba równie smaczny. Nam taki obiadek bardzo odpowiada.     Składniki : - filet z kurczaka - ok. 7 dkg bułki tartej - 5 dkg żółtego sera - ząbek czosnku - 5 dkg masła - natka pietruszki - sól, pieprz - przyprawa harissa Fileta kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą harissa i solą(...)naczynek delikatnie smarujemy masłem. Układamy w nich paski kurczaka. Ścieramy ser. Do bułki tartej dodajemy pieprz, ser i pokrojoną natkę pietruszki.  Mieszamy. Do roztopionego masła dodajemy pokrojony drobno czosnek. Masło z czosnkiem przelewamy do bułki i mieszamy. Powstałą kruszonką zasypujemy filety  i delikatnie dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 15 minut

Maminek kulinarny
Kurczak burger 55

Kurczak burger to szybki i pyszny domowy fast-food. Chrupiący kurczak, świeże warzywa i własnoręcznie robiony sos – zdrowsza i odchudzona wersja “bomby kalorycznej”. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4 bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej(...)dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu na drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdą bułkę

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak burger 148

bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki Sos: ½ puszki (130 g) pomidorów krojonych ½ cebuli 1 łyżeczka masła pieprz sól papryka mielona Przygotowanie: Sos: Cebulę posiekać i podsmażyć(...)papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu na drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie

KuchniaWeDwoje.pl
Chrupiące krokiety z tortilli 81

masła placki tortill serek śmietankowy typu almette, turek… żółty ser (u mnie ser mozzarella) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 2 jajka bułka tarta opcjonalnie chrupiąca panierka do kurczaka olej do smażenia       *** Mięso (u mnie mięso grillowane, a także kiełbasa) kroimy na kawałki lub szarpiemy widelcem *** *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy(...)żółtym serem *** *** Zawijamy, najpierw boki do środka *** *** A następnie rolujemy od dołu do góry *** *** W jednej miseczce mieszamy jajka, a do drugiej wsypujemy bułkę tartą, opcjonalnie do bułki możemy dodać panierki do kurczaka *** *** Zwinięte tortille panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej *** *** Krokiety smażymy z każdej strony na rumiano *** *** po zdjęciu z patelni krokiety odsączamy

Blog z Apetytem
Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie 111

kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs  - 1/2 łyżeczki czosnku mielonego - 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki ( może być suszona) - 1 szklanka bułki tartej  - olej(...)smażenia Wykonanie Piersi z kurczaka płuczę, osuszam, wykrawam zbędne błonki i tłuszczyk. Kroję wzdłuż jak na tradycyjne kotlety. Lekko i delikatnie rozbijam tłuczkiem. W misce mieszam rozbełtane jajka z majonezem, pietruszką i przyprawami. Do mieszaniny przekładam mięso i odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie kawałki kurczaka panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju

Kuchnia z widokiem na ogród