PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 250 g makaronu penne, po 1/2 małej papryki czerwonej, żółtej i zielonej, duża pierś kurczaka, 10 dag tartego sera żółtego, 1/2 większej cebuli, łyżka oleju, 1/2 l mleka, łyżeczka czosnku staropolskiego, sól, łyżeczka papryki słodkiej, szczypta pieprzu cayenne. Przygotowanie: Kurczaka i cebulę kroję w większą kostkę
JejKuchniabułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mleka olej do smażenia dowolne sosy Domowe Nuggetsy w Płatkach Kukurydzianych - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto(...)Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu
Słodka Stronaszklanki płatków kukurydzianych 1,5 szkl bułki tartej Wykonanie: Piersi z kurczaka oprószamy solą, pieprzem. Kroimy na mniejsze paseczki. Jogurt łączymy z sosem i papryką, wkładamy do takiej marynaty kurczaka na noc. Na drugi dzień płatki kukurydziane rozdrabniamy, mieszamy z bułka tartą, panierujemy w nich nugetsy, zapiekamy w piekarniku na rumiano. Podajemy z ulubionymi dipami
Z Majeczką w kuchnitylko podkreślają jego smak. Na zimno świetnie smakują w kanapce z dużą ilością sałaty, pomidora i ulubionego sosu. Pycha! SKŁADNIKI ( około 10 sztuk) 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g tartej mozarelli lub żółtego sera 10 dużych pieczarek 1 jajko 1 cebula 2 łyżki mąki ziemniaczanej natka pietruszki ( można pominąć) sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kurczaka pokroić w bardzo drobną
DefinicjaSmakuzioła prowansalskie Panierka: Wersja I: · ½ paczki krakersów Wersja II: · 3 łyżki bułki tartej · 6 łyżek sezamu Dip: Wersja I: · 5 łyżek majonezu(...)worka i potraktować tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy w misce z sezamem. Obtaczamy kurczaka w panierkach. Połowę wrzucamy do worka z krakersami i energicznie mieszamy, żeby dokładnie się nimi pokrył. Pozostałego kurczaka panierujemy w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Mania GotowaniaSoczyste i zgrabne roladki z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką z bułki tartej i parmezanu. Podane na pysznym sosie pomidorowym, z aromatycznym szpinakiem w środku. Całość pełna smaku, pięknie prezentuje się na stole. Aby lepiej zorganizować i ułatwić sobie pracę można przygotować roladki wieczorem i wstawić do lodówki(...)następnego dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć jak w przepisie. Polecam z ryżem lub aksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe pojedyncze piersi kurczaka ¹⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki bułki tartej 2 łyżko tartego parmezanu / opcjonalnie 1 jajko / roztrzepane sól morska pieprz olej do smażenia FARSZ 150 g świeżego szpinaku lub mrożonego 1 ząbek czosnku starty
cool and mintykurczaka kilka plasterków szynki kilka plasterków sera żółtego (gouda, albo edamski) 1 łyżka masła bazylia zioła prowansalskie czosnek (2 ząbki- rozmiażdżone) 1 jajko sól pieprz bułka tarta Filet z kurczaka umyć i pokroić wzdłuż jak na kotlety. Lekko rozbić. Każdy kawałek wysmarować masłem, następnie posmarować czosnkiem i posypać bazylią oraz ziołami prowansalskimi. Na każdy kawałek ułożyć plasterek serka
MojaQchnia.plJeśli jeszcze nie próbowaliście kurczaka po japońsku, a lubicie azjatyckie dania, na pewno pokochacie ten przepis. Mięso najpierw zrobione jest w lekkiej panierce, potem wymieszane z aromatycznym sosem. Coś pysznego. Przepis na kurczaka po japońsku Składniki: 2 większe piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, łyżeczka mąki ziemniaczanej plus kopiasta łyżeczka do sosu, 1 jajko(...)zrobić na desce przy pomocy widelca lub krawędzi nożna albo w moździerzu. Dodaj do kurczaka, wymieszaj, pozostaw do zamarynowania minimum na pół godziny. Po tym czasie do mięsa wbij jajko, dodaj też łyżeczkę mąki, ponownie wymieszaj. Kurczaka panieruj w mieszkance panko i bułki tartej, usmaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij, patelnię oczyść z tłuszczu. W miseczce wymieszaj
Kulinarna Polskapół szklanki bułki tartej 1 jajko 5 łyżek mleka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka koperku suszonego 2 łyżki masła ziołowego Wykonanie Pierś z kurczaka myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko(...)razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję tak aby masa z bułki tartej troszkę pokryła nasza pierś , następnie na rozgrzaną patelnie przekładam mięso i smażę na złoty kolor , następnie zalewam wodą i gotuję na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut , po tym czasie mięso mamy gotowe do podania , świetnie
Mój Smakzapracowanych, to super opcja, na dodatek bardzo smaczna Co potrzeba: 4 udźce z kurczaka, Czosnek granulowany, Ostra papryka w proszku, Pieprz, Sól, 1 jajko, Bułka tarta, Olej do smażenia, Wykonanie: Udźce z kurczaka płuczemy, osączamy z wody, posypujemy z dwóch stron obficie solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, moczymy w rozmąconym jajku, obtaczamy w bułce tartej, smażymy(...)oleju na złoty kolor jak kotlety. Smacznego :)) kurczak, udziec z kurczaka
Bułka z ChlebemWarzywna sałatka z bobem, kurczakiem i aromatyczną kolendrą. Sałatka w sam raz na drugie śniadanie do pracy lub kolacje. Składniki: · ½ główki sałaty lodowej · 1 filet z kurczaka · Jajko · Bułka tarta do panierki(...)mniejsze kawałki, solimy i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 6. Na dno naczynia wykładamy warzywa dodajemy bób i układamy po bokach kolendrę a w środek sałatki wtykamy kawałki kurczaka. 7. Na koniec robimy sos, mieszamy ketchup z majonezem i dekorujemy
Kulinarna Chwilachwilę szpinak. 4. Ciasto rozkładamy w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Zaginamy brzegi ciasta. Wylewamy przygotowany wcześniej sos na ciasto, a następnie układamy pokrojoną w plasterki cukinię i kurczaka. Tak przygotowaną tartę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 15min. Po tym czasie wyjmujemy ją, umieszczamy na niej pozostałe składniki – groszek, szpinak i ser. Wkładamy do piekarnika na kolejne
PodwójnaporcjaDziś pysznie ,jesiennie i sycie . Lubimy wszyscy takie obiadki , gdzie gama smaków daje nam znać o sobie . Składniki : pierś z kurczaka 400 g bułka tarta jajko 2 szt papryka czerwona mielona łagodna 1 łyżeczka sól i pieprz do smaku Dodatkowo: cukinia 300 g jajko 3 szt bułka tarta sól pieprz do smaku Jesienne dodatki(...)grzyby marynowane buraczki marynowane Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy , kroimy w plastry. Osuszamy piersi doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną czerwoną. Maczamy pierś w jaju , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym z obu stron na rumiany kolor. Cukinie myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy w plastry. Maczamy cukinie w jaju i bułce tartej , smażymy
Różowa kuchnia