Uwielbiam te placki. Jeśli je zrobicie i spróbujecie zrozumiecie, że nie da się ich nie kochać. Ich szykowanie to całe trzy minuty – odrobina dłużej schodzi nad
Karo in the KitchenJak ze zwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy
Karo in the KitchenGnocchi to rodzaj włoskich klusek. Są bardzo sycące, tanie oraz co najważniejsze bardzo smaczne. Aby wzbogacić ich smak postanowiłam zrobić je ze szpinakiem.
Łycha smakówDziś, jak wspomniałam we wstępie, był bardzo prosty, tani i szybki, a na dodatek typowo polski obiad: młode ziemniaczki (w mundurkach) z masełkiem, jajko sadzone i
Codzienne GotowanieDanie obiadowe które robi się samo, poezja smaków i aromatów zachwyci każdego a przy tym tanie, polecam na codzienny obiad. Składniki: 60 dag karkówki bez kości 70 dag ziemniaków 20 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki pasty warzywnej Relish-można zastąpić zwykłym ketchupem sól morska do smaku czubryca czerwona do smaku pieprz do smaku
Wanilia i KardamonDziś polecam pyszne skrzydełka z grilla. Są łatwe, tanie i szybkie do przygotowania. Zachwycą zaproszonych na grilla gości. SKŁADNIKI: 1/2 kg skrzydełek z
Tradycyjna kuchnia KasiWitajcie dzisiaj przychodzę do was z rewelacyjnym szybkim i prostym przepisem który pokochacie. To danie jest przyrządzane u mnie na każdą rodzinną
Tanio szybko zdrowopotrawy Aloo Saag. Jest "ułagodniona" i spolszczona, dla tych, dla których indyjskie klimaty są zbyt ostre. Danie nie dosyć, że jest naprawdę pyszne, to jego wielką zaletą jest to, że jest tanie, a dwa podstawowe składniki jakimi są ziemniaki i szpinak z pewnością macie w domu
Jadło i czytadłoOmlet z serem, a do tego grzanki z pastą z pomidorów to doskonałe danie na śniadanie jak i na kolację. Wykonanie jest
Kuchcik gotujekuchni myśli z odrazą. A jeść coś trzeba. Dzisiaj będzie na zimno i na ciepło jak to woli. Prezentowane danie zjeść możemy na śniadanie, na lunch w pracy jak i też na obiadokolacje. Posiłek tani, prosty w przygotowaniu (zaprawdę trudną ją zepsuć) a dodatkowo pożywny. Tak więc o to sałatka jarzynowa nie do końca jarzynowa
Smaki Brazyliiwyzej.Wysmienicie smakuje kasza zalana do gotowania wywarem z grzybow.U nas kasza gryczana ma ogromne wziecie.Nie tylko jako dodatek do dan miesnych,ale wlasnie sama okraszona podsmazonym boczkiem z cebulka i do tego koniecznie kefir.Pycha!Tanie,szybkie,sycace i jakze zdrowe!ZDROWOTNE SEKRETY KASZY GRYCZANEJKasze sa bardzo dobrym zrodlem blonnika pokarmowego,ktory zapobiega powstawaniu chorob cywilizacyjnych,miedzy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś przygotowałam pyszne danie z mięsa kurczaka, które wpierw zamarynowałam . Marynata składa się z kilku składników. Zakupiłam je tanio, a to dzięki kuponom rabatowym, ale o nich później i szerzej :) Składniki : 7 udek 5 łyżek miodu świeży imbir około 4 cm- zetrzeć płaska łyżeczka cynamonu 1 gwiazdka anyżu - zmieliłam w młynku 2 łyżki sosu sojowego
Proste PotrawyKrokiety naleśnikowe z pieczarkami to idealne danie kiedy mamy trochę pieczarek i nie bardzo wiemy co z nimi zrobić :) Szybkie, łatwe, tanie, a nade wszystko bardzo smaczne! Polecamy każdemu na szybki obiad lub kolacje. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: · 0,5 litra mleka
Kolizje SmakówRatatouille, zwane także bardziej swojsko ratatuj, to wegetariańskie prowansalskie danie. Najprościej rzecz ujmując są to po prostu warzywa duszone we własnym sosie. W sezonie, gdy warzywa są tanie i są wszędzie, jest to absolutnie obowiązkowa obiadowa pozycja. Podstawowe składniki to bakłażan, cukinia, pomidor i papryka. A reszta to już czysta fantazja. Przecież nikt(...)wstać nie mogliśmy. I jeszcze sporo zostało. Bo jakoś tak odruchowo zrobiliśmy naprawdę potężną ilość. Ale nie zmarnowało się, dojadaliśmy w kolejne dni. A nadmienić muszę, że to danie i w ogóle ten wpis powstał we współpracy z Knorrem. Dziwić Was może, że ktoś starający się promować w miarę zdrowe jedzenie wchodzi w konszachty z firmą
Marder&Marder Manufacturedzień bo zastępowała im ziemniaki a była do tego tania. Brukiew to warzywo z rodziny kapustnych. Ma mnóstwo dobrych składników dla naszego organizmu i warto ją zajadać, a do tego jest smaczna. Zapiekanka o której mowa pojawia się na stole wigilijnym u Finów. Dzisiejsze danie smakuje samo w sobie przepysznie, można je jednak podawać jako dodatek
Moje Małe Czarowanie