tanie danie - 2223 przepisów (strona:44/149)

Sznycel z indyka w panierce pełnoziarnistej 172

  Mięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i

Kuchcik gotuje
Kurczak curry z fasolką szparagową 196

Curry jest jednym z tych dań, które nie wymaga dużo czasu by je przygotować. Curry jest bardzo aromatyczne, smaczne i cieszące oko podczas jedzenia

Kuchcik gotuje
Szybka potrawka z ryżem 345

Składniki 3/4 szklanki ryżu 1/2 niedużej cukinii 1/2 puszki kukurydzy 1 laska dobrej wiejskiej kiełbasy 2 łyżki koncentratu pomidorowego świeże zioła, bazylia i oregano sól, pieprz

czarrna od kuchni
Zielone naleśniki 174

Naleśniki lubią wszyscy w moim domu, więc dość często goszczą na naszym stole. Ostatnio eksperymentuję z farszem ze szpinaku i kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając

Kuchcik gotuje
Curry z kalafiora 189

Curry jest szybkim, bardzo aromatycznym, smacznym, zdrowym i różnorodnym daniem kuchni indyjskiej. W curry powinno się znaleźć kilka przypraw, które są podstawą np. kumin (jeera

Kuchcik gotuje
Naleśniki ze szpinakiem 192

Naleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Pamiętam swoje początki, ciasto wychodziło to za rzadkie

Kuchcik gotuje
Jak odczarować wątróbkę? 170

podana, przyrządzona, spreparowana. Wystarczy wyjść poza utarty schemat, w którym to sucha jak wiór wątróbką jest przywalona stertą cebuli. Dodatkowo widząc cenę tak przygotowanego dania w przydrożnym barze mamy podejrzenia - bo jak coś tak taniego może być w ogóle dobre, smaczne czy po prostu akceptowalne do spożycia? A no może być - wystarczy tylko coś zmajstrować wokół tematu " wątróbka drobiowa

Right Behind The Kitchen
Zielone stir fry z wołowiną 173

liściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego.   Przez długi czas używałam prostego, taniego blaszanego woka (w całej mojej kulinarnej karierze to chyba dwóch, albo nawet trzech). Niestety, to nie jest najlepszy sposób na dobre stir

Karo in the Kitchen
PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ 235

Jeśli nie próbowaliście jeszcze nigdy placków ziemniaczanych z dodatkiem marchewki - polecam gorąco! Są pyszne! Mają piękny, złoty kolor i leciuteńko słodkawy posmak od dodatku marchewki

Walijskie Pichcenie
PLACKI ZIEMNIACZANE 125

Placki ziemniaczane – prosta potrawa przygotowywana z ziemniaków smażonych na tłuszczu. Głównymi składnikami są starte surowe ziemniaki z dodatkiem cebuli, oraz jajka.Nic dodać - nic ująć

Walijskie Pichcenie
Cukinia na ciepło 92

Dzisiaj zapraszamy na nasze danie, którym raczymy się zawsze podczas sezonu na cukinie. Szybkie, tanie i bardzo smaczne;)Składniki, cukinia, masło, pieprz, sól Zioła i przyprawy od SKWORCUWykonanie;Cukinie obieramy, wycinamy nasiona i kroimy w kostkę. Wkładamy do miseczki, dodajemy masło, pieprz i sól do smaku. Następnie wkładamy do mikrofalówki na 3 -4 minuty

Anioły w kuchni
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 191

povera”. La cucina povera to kuchnia prosta, wykorzystująca to co daje natura, bazująca na smacznych i pożywnych daniach z niedrogich składników i niemarnująca żywności. Dlatego też minestrone najprawdopodobniej początkowo była daniem przygotowywanym z resztek warzyw pozostających po innych potrawach i tanich warzyw sezonowych. Nie ma jednego konkretnego przepisu na minestrone, a jej skład może się różnić w zależności

Chilli Czosnek i Oliwa
C- Cukinia z patelni 120

Kolejną propozycję po pysznej zupie krem z cukinii stanowi super szybka cuknia z patelni. Cukinia z patelni Składniki: cukinia czosnek granulowany sól mąka oliwa z

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Paszteciki z kapustą i fasolą czyli walentynkowe eksperymenty z firmą Kupiec 157

Czy zdarzyło się Wam zastanawiać, co może być romantycznego w fasoli?  Mnie się zdarzyło. Konkretnie wczoraj. Jeszcze konkretniej w związku z wyzwaniem, jakie postawiła przede

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pasta z zielonej soczewicy 164

zrobiony z ciecierzycy. Dzisiejsza propozycja to pasta z zielonej soczewicy , która została połączona ze wspaniałymi borowikami. Pomimo że nie są to tanie grzyby, to na prawdę warto po nie sięgnąć, ponieważ niesamowicie wzbogacają smak każdego dania, a w tym przypadku pasty. Koniecznie do pasty zafundujcie sobie ogórki kiszone lub korniszony! Świetnie komponują się nie tylko z wódką

Blendman

Proponowane wyszukiwania